Wat doet een Beleggingsanalist?

Beleggingsanalisten verwerven kapitaal voor bedrijven en particulieren door het uitgeven van schuldbewijzen en het verkopen van aandelen. Ze houden toezicht op fusies, doen onderzoek en helpen bij het opstellen van juridische en financiële documenten met betrekking tot hun transacties. Beleggingsanalisten voeren onderzoek uit en beoordelen financiële informatie en markttrends. Ze creëren en implementeren financiële modellen om deals te beoordelen en de winstgevendheid te bepalen. Ze houden toezicht op fusies en overnames en houden toezicht op IPO's en schikkingen in privé-aandelen.

Beleggingsanalisten leiden en ondersteunen klanten door het uitbreiden van zakelijke en persoonlijke ondernemingen en het opstellen van juridische en financiële dossiers om een investering, overname of aankoop af te ronden. Ze onderzoeken de risico's en geven financieel advies en identificeren eventuele en potentiële investeerders wanneer dat nodig is. Ze onderhouden een uitgebreide kennis van de wet- en regelgeving en juridische kwesties in de financiële sector. Ze hebben een bachelordiploma in financiën of aanverwante gebieden nodig en minimaal drie jaar ervaring als beleggingsanalist, naast een diepgaande kennis van het structureren van deals, de regelgeving, en principes en protocollen voor het sluiten van transacties.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Beleggingsanalist in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Beleggingsanalist. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Beleggingsanalist worden

Lees hoe u Beleggingsanalist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

beleggingsanalist (M/V/X)
€ 56.019 per jaar
senior beleggingsanalist (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Beleggingsanalist

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
25%
2 - 4
62%
5 - 7
1%
8+
12%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Beleggingsanalist

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Beleggingsanalist

Als u werkt als Beleggingsanalist, zijn Microsoft EXCEL, Aandacht voor detail, Microsoft Office Suite, Spreadsheets en Dexterity de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Beleggingsanalist, zijn:
  • investment banking-analist (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

investment banking-analist (M/V/X)
€ 81.150
20% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Beleggingsanalist