Wat doet een Biologe?

Biologen bestuderen levende wezens en de biologische processen en reacties die hen in staat stellen te overleven en te functioneren. Daarnaast onderzoeken ze de impact van verschillende biologische gebeurtenissen en reacties op ons milieu en de volksgezondheid. Vaak werken ze in een onderzoeks-, gezondheids- of milieu-instelling, of helpen ze bij de ontwikkeling van innovatieve technologieën. Dikwijls houden ze toezicht op tests, proeven en studies. Ook voeren ze onderzoek uit, zoals bijvoorbeeld technische analyses of het afronden van gecontroleerde experimenten met cellen en andere organismen.

Biologen beschikken over het algemeen op zijn minst over een bachelordiploma in de biologie of een aanverwant wetenschappelijk vakgebied, hoewel een hogere graad vaak de voorkeur geniet. Ze dienen een diepgaand begrip te hebben van complexe biologische concepten en principes. Voor deze functie zijn scherpe observatievaardigheden, zorgvuldige aandacht voor detail en sterke analytische vaardigheden vereist.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor Bioloog in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Bioloog. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Biologe worden

Lees hoe u Biologe kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Biologe

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Biologe

Beroepen die het meest lijken op dat van Biologe, zijn:
  • microbioloog (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

microbioloog (M/V/X)
€ 26.562
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Biologe