Wat doet een Civiel ingenieur?

Civiel ingenieurs overzien veiligheid, ontwerp, logistiek en bouw of onderhoud van infrastructurele projecten en systemen in zowel de publieke als de private sfeer, waaronder wegen, bruggen en watervoorzieningssystemen. Ze passen wetenschappelijke oplossingen en kennis toe om gemeenschappen te verbeteren en bieden nutsvoorzieningen om te voldoen aan de menselijke basisbehoeften.

Civiel ingenieurs voeren grondonderzoek uit om te zorgen dat funderingen sterk zijn en ze analyseren de resultaten van tests op materialen als beton, hout en asfalt. Ook stellen ze kostenschattingen voor het materiaal, uitrusting en arbeidskosten, onderzoeksrapporten en kaarten voor risicoanalyse op voor de fasen en stappen van het project, net als alle kosten, regelingen en mogelijke milieugevaren. Ze stellen vergunningen op en vullen deze in, net als aanvragen aan lokale, statelijke en landelijke instanties om te verzekeren dat hun projecten zich schikken naar de geldende wetten. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het relevante uitleggen aan cliënten en gemeenschappen betrokken bij het project, en het presenteren van hun bevindingen aan de maatschappij.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Civiel Ingenieur in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Civiel Ingenieur. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Civiel ingenieur worden

Lees hoe u Civiel ingenieur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

civiel ingenieur (M/V/X)
€ 67.424 per jaar
senior civiel ingenieur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
iv civiel ingenieur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Civiel ingenieur

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
16%
2 - 4
30%
5 - 7
26%
8+
28%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Civiel ingenieur

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Civiel ingenieur

Als u werkt als Civiel ingenieur, zijn AutoCAD, Kostenramingen, Statica, Calculus en Microsoft Office Suite de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Civiel ingenieur, zijn:
  • bouwkundig ingenieur (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

bouwkundig ingenieur (M/V/X)
€ 54.169
25% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Civiel ingenieur