Wat doet een Financieel Adviseur?

Financiële planners, ook adviseurs in vermogensbeheer genoemd, zijn verantwoordelijk voor de doorlichting van een bedrijf of een individu om hun financieel risico, rendement of beleggingsmogelijkheden te identificeren. Ze zijn expert in regelgeving en best practices en dit voor de verschillende financiële producten die op de markt beschikbaar zijn voor beleggers.

Adviseurs in vermogensbeheer zijn verantwoordelijk voor de analyse van de financiële status, het uitwerken van budgetten en het opstellen van analistenrapporten die betrekking hebben op hun klanten en taken. Ze analyseren financiële documenten van hun klanten, inclusief hun inkomsten, uitgaven en hun verplichtingen, en bieden ondersteuning en financiële begeleiding. Ze informeren klanten over alle relevante onderwerpen of beleggingen, inclusief financiële verzekeringen of beleggingsplanning. Ze werken samen met klanten om hun financiële plannen en budgetten op te stellen, en volgen de financiële behoeften en omstandigheden van hun klanten verder op de voet. Wanneer ze daarom worden gevraagd, zullen ze ook de nodige en gevraagde aanpassingen maken aan de beleggingsportefeuille of plannen van een klant op basis van veranderingen in hun financiële mogelijkheden of vanwege omstandigheden in de privésfeer. Ze stellen ook financiële en zakelijke analyserapporten, alsook presentaties die op onderzoek zijn gebaseerd. Voor de job van adviseur in vermogensbeheer is een bachelordiploma vereist naast het slagen in een universitaire cursusreeks erkend door de Certified Financial Planner Board of Standards, Inc (CFP) of equivalent. Verder zijn minimum 6000 uur ervaring in professionele financiële planning of 4000 uur als student vereist vooraleer de functie kan worden uitgeoefend.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Financieel Adviseur in de buurt van België

Gemiddeld basissalaris

€ 8.139 /maand
Exclusief compensatie in contanten
Meer analyses bekijken
Er zijn onvoldoende salarissen doorgegeven om de salarisverdeling weer te geven
Meer analyses bekijken
Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Financieel Adviseur worden

Lees hoe u Financieel Adviseur kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

financieel adviseur (M/V/X)
€ 58.581 per jaar
senior financieel adviseur (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Financieel Adviseur

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
10%
2 - 4
50%
5 - 7
7%
8+
33%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Financieel Adviseur

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Financieel Adviseur

Als u werkt als Financieel Adviseur, zijn Computervaardigheden, Leiderschap en Aandacht voor detail de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Financieel Adviseur, zijn:
  • financieel analist (M/V/X)
  • financieel manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

financieel analist (M/V/X)
€ 61.146
33% overlap van vaardigheden
financieel manager (M/V/X)
€ 85.010

Vacatures voor Financieel Adviseur