Wat doet een Industrial Design Manager?

Industrieel ontwerpers combineren techniek, kunst en bedrijfskunde om concepten van gefabriceerde producten te ontwikkelen. Ze werken in vele sectoren, voornamelijk op kantoor, maar kunnen ook naar een testfaciliteit, een ontwerpcentrum, de woning of de werkplek van een klant reizen. Ze creëren voortdurend nieuwe productontwerpen die worden ontwikkeld door middel van schetsen, prototypes, vormgeving en communicatie met fabrikanten en presenteren regelmatig designwerk aan verschillende beslissers.

Industrieel ontwerpers ontwikkelen producten van concept tot fabrieksproductie, houden zich aan budgetten en tijdlijnen, identificeren geschikte productiepartners, verzorgen de inkoop van componenten en onderhandelen over kosten en prijzen. Ze bevelen nieuwe producten aan gedurende het hele ontwerp- en productieproces en werken samen met marketingteams wanneer het tijd is om nieuwe producten te promoten. Ze identificeren problemen, ontwikkelen producten die deze oplossen en staan klaar om problemen op te lossen die kunnen ontstaan terwijl ze hun concept tot leven brengen. Industrieel ontwerpers beschikken over een bachelordiploma op het gebied van industrieel ontwerp, architectuur, techniek of aanverwante gebieden.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Industrial Design Manager in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Industrial Design Manager. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Industrial Design Manager worden

Lees hoe u Industrial Design Manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

industrieel ontwerper (M/V/X)
€ 49.932 per jaar
senior industrieel ontwerper (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Industrial Design Manager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
10%
2 - 4
77%
5 - 7
6%
8+
7%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Industrial Design Manager

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Industrial Design Manager

Als u werkt als Industrial Design Manager, zijn 3D-rendering, Cadence Allegro, KeyShot, AutoCAD en 3D-modellering de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Industrial Design Manager, zijn:
  • ontwerp manager (M/V/X)
  • ontwerper (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

ontwerp manager (M/V/X)
€ 71.279
ontwerper (M/V/X)
€ 55.405
20% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Industrial Design Manager