Wat doet een Inkoopagent?

Inkoopagenten kopen landbouwproducten en duurzame en niet-duurzame goederen en diensten voor hun respectieve organisaties of instellingen. Ze trachten de beste deal voor de organisatie te bekomen, hetgeen betekent dat hoogwaardige goederen en diensten beschikbaar zijn tegen de laagst mogelijke prijs. Om hun strategie te versterken, bestuderen ze verkoopcijfers en voorraadniveaus van de huidige voorraad, identificeren ze buitenlandse en binnenlandse leveranciers en blijven ze up-to-date betreffende de laatste veranderingen die van invloed zijn op vraag en aanbod van producten en materialen.

Inkoopagenten houden rekening met factoren zoals prijs, kwaliteit, beschikbaarheid, aansprakelijkheid en technische ondersteuning bij hun keuze voor leveranciers en koopwaar. Ze wonen vergaderingen, beurzen en conferenties bij om meer te weten te komen over nieuwe trends in de branche en om contact te leggen en relaties te onderhouden met leveranciers. Ze beoordelen leveranciers op basis van de prijs, kwaliteit en snelheid van levering van het product of de dienst en spreken met verkopers, bezoeken leveranciers, fabrieken en distributiecentra om hun producten, diensten en prijzen te vergelijken en er meer informatie over in te winnen. Inkoopagenten dienen over een bachelordiploma in bedrijfskunde, wiskunde, economie, techniek of aanverwante vakgebieden te beschikken.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Inkoopagent in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Inkoopagent. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Inkoopagent worden

Lees hoe u Inkoopagent kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

inkoopagent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
senior inkoopagent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
iv inkoopagent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Inkoopagent

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
26%
2 - 4
48%
5 - 7
16%
8+
10%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Inkoopagent

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Inkoopagent

Als u werkt als Inkoopagent, zijn Microsoft Office Suite, Onderhandelen, Oplossingsgericht en Aandacht voor detail de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Inkoopagent, zijn:
  • operations manager (M/V/X)
  • supply chain manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

operations manager (M/V/X)
€ 75.564
Geen overlap van vaardigheden
supply chain manager (M/V/X)
€ 80.000
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Inkoopagent