Wat doet een Ontwerp manager?

Designmanagers beheren een grafisch of ontwerpteam, werken samen met collega's aan projecten, delegeren taken, en controleren projecten op kwaliteit en consistentie. Designmanagers benutten vaak hun artistieke aard in bedrijfsomgevingen. Ze werken ook samen met marketing, sales, en producttechnische teams om designs te controleren, te verzekeren dat ze slagen, en te verzekeren dat berichten juist bij klanten terechtkomen. Ze ontwikkelen en implementeren succesvolle designstrategieën door aan te geven hoe het designteam de te leveren producten van het product zal maken. Ze managen vaak meerdere designers en evalueren individueel te leveren ontwerpen, evenals teamprestaties, en leveren kritsiche feedback waar nodig.

Ontwerpmanagers staan teamleden bij gedurende een project. Ze werken samen met andere teams, vaak marketing- en ontwikkelingsteams, om ervoor te zorgen dat de presentatie van het product er goed uitzien. Ze presenteren strategieën aan het hoger management en pakken hierbij de specifieke cijfers en verwachte resultaten van het product aan. Na afronding van het project gaan designmanagers met de productfeedback aan de slag en verzamelen ze deze door de reacties van de klantenservice te filteren en om de mening van focusgroepen te vragen om een algemeen beeld te krijgen van hoe goed het ontwerp presteert. Ontwerpmanagers dienen te beschikken over een masterdiploma op het gebied van grafisch ontwerp van een kunstacademie of een andere gerelateerde sector en daarnaast minstens over zeven jaar ontwerpervaring of drie jaar ervaring in de ontwerpmanagement.

Werk/privé-balans
3,5 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Ontwerp Manager in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Ontwerp Manager. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Ontwerp manager worden

Lees hoe u Ontwerp manager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

ontwerp manager (M/V/X)
€ 71.279 per jaar
senior ontwerp manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
lead ontwerp manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Ontwerp manager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
10%
2 - 4
43%
5 - 7
28%
8+
19%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Ontwerp manager

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Ontwerp manager

Beroepen die het meest lijken op dat van Ontwerp manager, zijn:
  • interieurontwerper (M/V/X)
  • ontwerper (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

interieurontwerper (M/V/X)
Geen overlap van vaardigheden
ontwerper (M/V/X)
€ 55.405
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Ontwerp manager