Wat doet een Petroleum Inspector?

Inspecteurs zijn in dienst van de federale, staats- of lokale overheden om wetten ter bescherming van de volksgezondheid en de veiligheid te handhaven alsmede bestuurlijke wet- en regelgeving, met inbegrip van arbeidsnormen en wetten aangaande het bankwezen en transport. Ze zijn werkzaam in vele sectoren, waaronder de producenten van de voedingsmiddelen die we eten, de cosmetica die we dragen, of ze controleren fabrikanten op eventuele lucht-, water- en bodemvervuiling. Ze kunnen als gezondheidsinspecteurs verschillende plekken bezoeken, waaronder restaurants of hotels, of als douane-inspecteurs wetten handhaven op het gebied van import en export.

Inspecteurs controleren alle noodzakelijke en relevante elementen en details en maken gedetailleerde aantekeningen over hun bezoek. Als een plaats of locatie niet door de inspectie komt, documenteren ze informatie over het rapport en geven ze relevante waarschuwingen of boetes. Indien nodig plannen ze een vervolgbezoek om het inspectieresultaat eventueel aan te passen. Ze helpen de locaties die niet door de inspectie komen door middel van relevante informatie en voorlichting over hoe de problemen kunnen worden verholpen. Inspecteurs hebben een bachelordiploma op het gebied van beroepsgezondheid, veiligheid of aanverwante gebieden.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring--

Salarissen voor een Petroleum Inspector

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Petroleum Inspector. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Petroleum Inspector worden

Lees hoe u Petroleum Inspector kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

Sollicitatiegesprekken voor Petroleum Inspector

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Petroleum Inspector

Beroepen die het meest lijken op dat van Petroleum Inspector, zijn:
  • kwaliteitsmanager
  • qa engineer (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

kwaliteitsmanager
€ 72.215
Geen overlap van vaardigheden
qa engineer (M/V/X)
€ 56.620
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Petroleum Inspector