Wat doet een Procurement Agent?

Inkoopagenten kopen landbouwproducten en duurzame en niet-duurzame goederen en diensten voor hun respectieve organisaties of instellingen. Ze trachten de beste deal voor de organisatie te bekomen, hetgeen betekent dat hoogwaardige goederen en diensten beschikbaar zijn tegen de laagst mogelijke prijs. Om hun strategie te versterken, bestuderen ze verkoopcijfers en voorraadniveaus van de huidige voorraad, identificeren ze buitenlandse en binnenlandse leveranciers en blijven ze up-to-date betreffende de laatste veranderingen die van invloed zijn op vraag en aanbod van producten en materialen.

Inkoopagenten houden rekening met factoren zoals prijs, kwaliteit, beschikbaarheid, aansprakelijkheid en technische ondersteuning bij hun keuze voor leveranciers en koopwaar. Ze wonen vergaderingen, beurzen en conferenties bij om meer te weten te komen over nieuwe trends in de branche en om contact te leggen en relaties te onderhouden met leveranciers. Ze beoordelen leveranciers op basis van de prijs, kwaliteit en snelheid van levering van het product of de dienst en spreken met verkopers, bezoeken leveranciers, fabrieken en distributiecentra om hun producten, diensten en prijzen te vergelijken en er meer informatie over in te winnen. Inkoopagenten dienen over een bachelordiploma in bedrijfskunde, wiskunde, economie, techniek of aanverwante vakgebieden te beschikken.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor een Procurement Agent

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad voor een Procurement Agent

Lees hoe u Procurement Agent kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

N2
inkoopagent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
N3
senior inkoopagent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
N4
iv inkoopagent (M/V/X)
Geen salarisrapporten
N2

Gemiddeld aantal jaren aan ervaring

0 - 1
26%
2 - 4
48%
5 - 7
16%
8+
10%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training
Loopbaanpad bekijken

Sollicitatiegesprekken voor Procurement Agent

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Procurement Agent

Als u werkt als Procurement Agent, zijn Microsoft Office Suite, Onderhandeling, Oplossingsgericht en Aandacht voor detail de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Procurement Agent, zijn:
  • operations manager (M/V/X)
  • supply chain manager (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

operations manager (M/V/X)
€ 71.401
Geen overlap van vaardigheden
supply chain manager (M/V/X)
€ 83.469
Geen overlap van vaardigheden

Vacatures voor Procurement Agent