Wat doet een Senior Data Analist?

Data-analisten onderzoeken en gebruiken data om problemen op te lossen, winst te optimaliseren, kosten te verlagen, logistiek te stroomlijnen en om bedrijven te helpen bij het maken van betere zakelijke keuzes. Ze beoordelen de complexe informatie van een bedrijf, waaronder verkoopaantallen, marktonderzoek, of gedrag, met als doel het bereiken van simpelere, slimmere conclusies, en om gebruiken hun technische expertise om de kwaliteit van de data te stresstesten op kwaliteit en nauwkeurigheid.

Data-analisten verzamelen, verwerken en voeren statische analyse uit op data en vertalen de cijfers naar lekentaal. Door trends te identificeren en voorspellingen te doen over de toekomst helpen ze bedrijven te begrijpen hoe ze werken. Data-analisten reguleren, normaliseren en kalibreren data naar een uittreksel dat op zichzelf of met andere cijfers gebruikt kan worden, en ze gebruiken grafieken en tabellen om uit te leggen wat de data betekent over een bepaalde tijdsperiode of in verschillende afdelingen. Data-analisten hebben een bachelordiploma in wiskunde, financiën, statistiek, economie of computerwetenschappen nodig.

Werk/privé-balans
3,8 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,5 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Senior Data Analist in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Senior Data Analist. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Senior Data Analist worden

Lees hoe u Senior Data Analist kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

senior data-analist (M/V/X)
€ 73.315 per jaar
iv data-analist (M/V/X)
Geen salarisrapporten
directeur data-analist (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Senior Data Analist

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
10%
2 - 4
85%
5 - 7
10%
8+
5%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Senior Data Analist

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Senior Data Analist

Als u werkt als Senior Data Analist, zijn SQL server, Python, Statistieken, Operationele uitmuntendheid en Base SAS de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Senior Data Analist, zijn:
  • bi analyst (M/V/X)
  • data scientist (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

bi analyst (M/V/X)
€ 50.586
20% overlap van vaardigheden
data scientist (M/V/X)
€ 58.658
40% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Senior Data Analist