Wat doet een Veiligheidsmanager?

Veiligheidsmanagers ontwikkelen, implementeren en houden toezicht op veiligheidsprogramma's die over het algemeen gericht zijn op het veilig houden van werknemers op de werkplek, maar die ook strategieën kunnen bevatten om klanten of het algemene publiek te beschermen. Ze werken meestal in de productie en de bouw, maar kunnen in elke bedrijfstak werken. Ze bepalen maatregelen en voorzorgsmaatregelen om letsel te voorkomen. Hun rol omvat ook het adviseren van leidinggevenden en belanghebbenden over veilige werkplekpraktijken en de toepasselijke federale wetten of andere regelgeving. Ze kunnen ook initiatieven op het gebied van gezondheid en welzijn coördineren.

Veiligheidsmanagers hebben doorgaans een bachelordiploma in veiligheidsmanagement of een aanverwant vakgebied en een achtergrond in veiligheidsgerichte functies. Ze moeten een diepgaande kennis hebben van belangrijke veiligheidsvoorschriften en -beleidsmaatregelen op de werkplek. Het volgen van een arbeidsveiligheidscursus of een ander toepasselijk opleidingsprogramma is een voordeel.

Werk/privé-balans
3,4 ★
Salarisbereik--
Carrièremogelijkheden
3,4 ★
Gem. ervaring2-4 jaar

Salarissen voor Veiligheidsmanager in de buurt van België

Er zijn geen actuele rapporten over salarissen voor een Veiligheidsmanager. U kunt extra functies toevoegen aan uw vacaturevoorkeuren om gerelateerde salarisinformatie te bekijken.

Door Glassdoor geschat salaris

Loopbaanpad: Veiligheidsmanager worden

Lees hoe u Veiligheidsmanager kunt worden, welke vaardigheden en opleiding u nodig heeft om te slagen en welk salaris u kunt verwachten bij elke stap op uw loopbaanpad.

veiligheids manager (M/V/X)
€ 59.542 per jaar
senior veiligheids manager (M/V/X)
Geen salarisrapporten
Veiligheidsmanager

Verdeling van het aantal jaren aan ervaring

0 - 1
3%
2 - 4
73%
5 - 7
14%
8+
10%
Exclusief jaren doorgebracht in opleiding en/of training

Sollicitatiegesprekken voor Veiligheidsmanager

Veelgestelde vragen over de rollen en verantwoordelijkheden van de functie Veiligheidsmanager

Als u werkt als Veiligheidsmanager, zijn Metering, Microsoft Office Suite, Pipeline, Risicobeoordelingen en Oplossingsgericht de meest voorkomende vaardigheden die u nodig heeft om uw werk uit te voeren en voor een succesvolle loopbaan.

Beroepen die het meest lijken op dat van Veiligheidsmanager, zijn:
  • ingenieur (M/V/X)
  • veiligheidscoördinator (M/V/X)

Gerelateerde loopbanen

ingenieur (M/V/X)
€ 55.657
17% overlap van vaardigheden
veiligheidscoördinator (M/V/X)
17% overlap van vaardigheden

Vacatures voor Veiligheidsmanager