Reviews voor NMBS | Glassdoor.be

Reviews van NMBS

Bijgewerkt op 23 apr 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

Er zijn 63 reviews gevonden

3.4
SterSterSterSterSter
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
61%
Aanbevelen bij een kennis
34%
Waardeert directeur
NMBS CEO Jo Cornu
Jo Cornu
30 Beoordelingen
  1. "Jobstudent"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Jobstudent 
    Aanbevolen

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij NMBS

    Pluspunten

    Goede verloning en voordelen, prima salaris.

    Minpunten

    Onregelmatige uren, wel meer vergoedt.

    NMBS2019-04-09
  2. "Treinbegeleider"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Treinbegeleider in Leuven
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij NMBS

    Pluspunten

    Goed betaald. Veel collega's. Enkele voordelen

    Minpunten

    Weinig verlof dat je kan krijgen. Geen plaats voor ambitie.

    NMBS2019-04-23
  3. "Technische functies spoorwegen"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 
    Negatief vooruitzicht

    Ik heb voltijd gewerkt bij NMBS

    Pluspunten

    Enorm veel mooie uitdagingen. Als technieker of ingenieur kom je in contact met alle mogelijke technologieen, dus altijd iets dat je kan boeien.

    Minpunten

    Te weinig concentratie vanuit maangement naar kernzaken (core business). Te veel bezig met honderd en een bijzaken met gevolg dat juiste prioriteiten niet gelegd worden of nodige inspanning aan gedaan wordt. Gevolg is dat veel zaken vierkant draaien die eigenlijk evident zouden moeten zijn.

    Advies aan management

    Kies één strategie geent op economische en bedrijfstechnische redenen. Maak een realistisch plan (budget!!!) om dit te realiseren. Maar vooral: blijf bij dit plan en niet om de zoveel maanden van prioriteit veranderen door allerlei externe invloeden.

    NMBS2019-03-21
  4. "statutair"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    Huidige werknemer - Verkeersleider spoorwegen in Antwerpen
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij NMBS voor 10 jaar

    Pluspunten

    vast benoemde job,aangename werksfeer,interessant werk

    Minpunten

    na al die jaren begint het ploegen stelsel wel door te wegen

    NMBS2019-03-04
  5. "Blijven hangen in het verleden"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - treinbestuurder 
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij NMBS voor meer dan 8 jaar

    Pluspunten

    gratis met de trein op reis en in vele landen in europa vrijbiljetten

    Minpunten

    Als treinbestuurder hou je amper een sociaal leven over.

    NMBS2019-03-18
  6. "Goed"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 

    Ik werk voltijd bij NMBS

    Pluspunten

    Veel verlof, goede werksfeer, tof

    Minpunten

    Logica van hogerop kan beter

    NMBS2019-03-01
  7. "wat er gedaan word met uw belastinggeld"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Bouwkundig tekenaar in Brussel
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij NMBS voor 10 jaar

    Pluspunten

    aantal dagen verlof, maar die heb je nodig om geen burn of bore out te krijgen

    Minpunten

    puur tijdverlies, je bent hier niet meer dan een nummer, waarom als het makkelijk kan het moeilijk maken, slogan NMBS.

    Advies aan management

    zakkenvullers, voor elke statutaire die zelf opstapt krijgen de managers een premie.

    NMBS2019-03-08
  8. "Comfortabele werkplaats, maar weet wat je wil"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Anonieme werknemer 
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik heb voltijd gewerkt bij NMBS

    Pluspunten

    - Ancienniteit biedt goede voorwaarden - Jobzekerheid is een feit bij dit bedrijf

    Minpunten

    - Weinig dynamiek - "vastroesten" een risico - weinig varieteit in job

    NMBS2018-11-12
  9. "Ik ben geen voormalige of huidige werknemer van de NMBS"

    SterSterSterSterSter
      Huidige werknemer - Anonieme werknemer 

      Ik werk bij NMBS

      Pluspunten

      - Ze (NMBS) zorgt voor goedkoop vervoer voor de reizigers. - Ze probeert haar treinen als alternatief te beschouwen voor de automobilisten. - Op de drukke assen zet ze langere treinen in waar in andere landen het niet geval is. Want in andere landen zetten de vervoerders de treinen in in dergelijke assen met verkorte samenstelling.

      Minpunten

      Aangezien de NMBS een overheidsbedrijf is, is zij de dupe van zware besparingen die door de Federale ministers François Bellot (legislatuur 2016 - 2019, Jacqueline Gallant (legislatuur 2014 - 2016) en Charles Michel (legislatuur 2014 - 2019) opgelegd werden. Door die besparingen rijden de treinen trager dan voor 2014. Ondanks de treinen trager rijden dan meer dan vijf jaar geleden, hebben de treinen nog steeds te kampen...

      Meer weergeven

      Advies aan management

      - Kom op voor het personeel. - Blijf goedkope tickets verkopen. - Blijf op de drukke assen langere treinen inzetten. - Garandeer veiligheid voor het personeel: kom op tegen verschillende soorten agressies. Zorg dat de treinbegeleiders veilig in en uit de trein kunnen gaan. - Maak de treinen aantrekkelijk voor de reizigers door de treinen sneller, stipter en frequenter te laten rijden. - Wees innovatief: gebruik hedendaagse...

      Meer weergeven
      NMBS2018-11-11
    • "Treinbegeleider"

      SterSterSterSterSter
      • Werk/privé-balans
      • Cultuur en waarden
      • Carrièremogelijkheden
      • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
      • Senior management
      Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
      Niet aanbevolen
      Negatief vooruitzicht
      Afkeurende mening over directeur

      Ik werk voltijd bij NMBS

      Pluspunten

      Zeker een goede en correcte verloning

      Minpunten

      De communicatie van directie uig kan beter

      NMBS2018-09-26
    Er zijn 63 reviews gevonden