Reviews voor Treinbestuurder bij NMBS | Glassdoor.be

NMBS treinbestuurder Reviews

Bijgewerkt op aug 23, 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

Er zijn 9 reviews gevonden

2.1
SterSterSterSterSter
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
30%
Aanbevelen bij een kennis
0%
Waardeert directeur
NMBS CEO Jo Cornu
Jo Cornu
5 Beoordelingen
  1. "objectief"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - treinbestuurder in Luik, Luik
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij NMBS voor meer dan 10 jaar

    Pluspunten

    staats beambte , vaste benoeming, wedde.

    Minpunten

    uurrooster. moeizaam om verlofdagen te regelen.

    Advies aan management

    Blijven verbeteren

    NMBS2016-07-22
  2. "Treinbestuurder bij NMBS"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - treinbestuurder in Leuven
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij NMBS voor 5 jaar

    Pluspunten

    Loon, toffe collega’s en doorgroeimogelijkheden

    Minpunten

    Slechte verlofregeling, statuut wordt steeds eenzijdig en nadelig aangepast

    Advies aan management

    Kom uit uw ivoren toren! Investeer en luister naar het operationeel personeel en bespaar in eigen regionen i.p.v. bij het operationeel personeel.

    NMBS2019-08-23
  3. "Blijven hangen in het verleden"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - treinbestuurder 
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij NMBS voor meer dan 8 jaar

    Pluspunten

    gratis met de trein op reis en in vele landen in europa vrijbiljetten

    Minpunten

    Als treinbestuurder hou je amper een sociaal leven over.

    NMBS2019-03-18
  4. "Opleiding Treinbestuurder"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Opleiding Treinbestuurder in Brussel
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij NMBS

    Pluspunten

    Goed loon en zeer goede verkeersvoordelen, betaalde opleiding. Opleiding wordt meestal niet ver van huis gegeven door instructeurs die nog een andere functie hebben bij NMBS zoals Treinbestuurder of Depotchef.

    Minpunten

    leerkrachten komen niet positief over. Opleiding niet slagen is ontslagen. Selectieproeven tonen totaal niet aan of je de opleiding zal slagen of niet.

    Advies aan management

    Human Resources is precies een compleet ander bedrijf bij NMBS ookal is dit niet het geval. Je bent een nummer en wordt ook zo behandeld.

    NMBS2018-09-09
  5. "Treinbestuurder"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - treinbestuurder in Brugge, West-Vlaanderen
    Niet aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij NMBS

    Pluspunten

    Zekerheid, statuut, uitdagend, afwisselend, zelfstandigheid

    Minpunten

    Onmogelijke uren, weekenddruk, stress, medische testen, veel kennis en examens om bestuurder te blijven.

    Advies aan management

    Luister meer naar het personeel op de werkvloer.

    NMBS2018-04-30
  6. "123"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - treinbestuurder in Hasselt, Limburg
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij NMBS

    Pluspunten

    Voorheen was ik tewerkgesteld bij Ford. Bij de NMBS kom je een totaal andere omgeving terecht. Het veilig en op tijd een trein besturen geeft me een fijn gevoel.

    Minpunten

    Daar ik als treinbestuurder werk krijg je veel teveel overinformatie. De reglementen veranderen alsook om de haverklap. Natuurlijk zijn de verschillende werkuren heel belastend voor je gestel

    Advies aan management

    Stop met het veranderen van HLT en kijk naar het Nederlands model waar de klemtoon slaat op communicatie.

    NMBS2016-07-22
  7. "Het werkt, of het werkt niet."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    treinbestuurder in Brussel
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk bij NMBS

    Pluspunten

    Statutaire aanwerving. Je bent dus ambtenaar en hebt, voorlopig toch nog, recht op het ambtenarenpensioen. Met een gewoon diploma secundair onderwijs kan je toch (door premies voor nacht- en weekendwerk) een degelijk maandloon bijeen sprokkelen. Als je een beetje kan studeren, behoort promotie tot de mogelijkheden. Je werkt vrij zelfstandig. Omdat je 40u p/w werkt en maar voor 36u betaald wordt, heb je veel... kredietdagen (arbeidsduurvermindering).

    Meer weergeven

    Minpunten

    Negatieve perceptie bij publiek (grotendeels onterecht). Verschrikkelijk bureaucratisch bedrijf. HR niet echt aangepast aan de moderne tijd. Statuut kan om de zoveel jaar aangepast worden. Meestal in het nadeel van de ambtenaar. Zeer flexibele en wisselende werkuren!!

    Advies aan management

    Probeer meer te werken op maat van de werknemer. Nu rijdt die zich soms vast in de mallemolen van de bureaucratie. Dwing eindelijk van de regering een degelijk vervoers- en investeringsplan af.

    NMBS2016-07-14
  8. "36 jaar treinbestuurder, ik mis het nu al."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - treinbestuurder in Kortrijk
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik heb voltijdgewerkt bij NMBS voor meer dan 10 jaar

    Pluspunten

    Veel leuke collega's, veel steun in je job, zelfstandig werk veel afwisseling en nog goed betaald ook.Vele groei mogelijkheden Vele voordelen ook voor je gezin.

    Minpunten

    Een beroep dat negatief in de media komt, maar dat is echt niet zo, in de 36 jaar dienst heb ik één maal gestaakt. Alle andere stakingen dat waren er veel te veel waren merendeel politieke stakingen. Maar telkens er een trein stil staat is het de treinbestuurder volgens de media. Soms vraag je je af van waar halen ze het. Veel wisselende uren en het hangt ervan af soms veel weekendwerk.

    Advies aan management

    Haal dit mooie beroep echt eens uit het slop en verzorg de treinbestuurders, dit moet geen geld kosten. Mensen spreken mensen er kan echt veel verbeteren door te praten en dat kost geen geld. Kom echt eens van achter jouw bureau en volg eens een week of een maand een treinbestuurder op verschillende depots een luister eens naar hem/haar daar zal je echt wat van opsteken.

    NMBS2016-05-01
  9. "Bezint voor ge begint!!"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - treinbestuurder in Mol
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Afkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij NMBS voor 5 jaar

    Pluspunten

    Vast werk, zeer interessante takenpakket, verantwoordelijkheid, goede extra legale voordelen, loon altijd op tijd, goede collegialiteit.

    Minpunten

    Geen feeling met de werkvloer, politiek en syndicaal corrupt. Veel te groot waterhoofd, er wordt op de verkeerde plaatsen gesnoeid, onmenselijke uurroosters ten gevolge van onbekwaam personeel op de planning, alle voordelen worden 1 per 1 afgeschaft behalve die voor het kantoorpersoneel, slechte vertegenwoordiging van het boordpersoneel in alle raden, commissies en onderhandelingen. Heel veel onbekwaam personeel op... heel belangrijke plaatsen. Zeer lage bonussen voor het echt werkend boordpersoneel zoals vakantiegeld, 13de maand. Heel weinig extra legale voordelen. Mikpunt van politieke spelletjes. Slechte toekomstvooruitzichten.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Reorganiseer het management/directie en vervang de politiek en sundicaal benoemden door gediplomeerde en bekwame lieden. Zweer het militaristisch (wan)beleid en structuur af. Men is op dat gebied blijven plakken in de 1ste wereldoorlog. Daarnaast moet men eens leren praten met de echte besturings- en boordpersoneel ipv met de vakbonden die enkel het kantoorpersoneel vertegenwoordigen. Ze pesten het boordpersoneel... letterlijk buiten!!

    Meer weergeven
    NMBS2016-04-17
Er zijn 9 reviews gevonden