Directeuren rekenen erop dat administratief medewerkers hun volle agenda's en bedrijfsactiviteiten zo duidelijk mogelijk organiseren. Verwacht vragen over uw organisatorische, sociale en timemanagementvaardigheden. Veel van deze vragen worden aan de hand van een verhaal gesteld, dus wees erop voorbereid situaties te beschrijven waarin u erin slaagde verschillende deadlines naast elkaar tot een goed einde te brengen of waarin u in staat was om met lastige klanten aan de receptie om te gaan. Hoewel er in deze sollicitatiegesprekken voornamelijk op zachte vaardigheden wordt ingezoomd, kan de werkgever u ook vragen of u ervaring heeft met het gebruik van software voor basisadministratie.
Tips om deze drie veelgestelde sollicitatievragen voor een administratief medewerker te beantwoorden:
Zo antwoordt u: Iedereen maakt wel eens een fout op het werk, zelfs de meest doorgewinterde administratief medewerkers. Bij het beantwoorden van een vraag over fouten kunt u de situatie in het kort beschrijven en vertellen hoe de fout heeft kunnen plaatsvinden. Benadruk wat u deed om de fout te herstellen en hoe u ervoor zorgt dat u die fout in de toekomst niet opnieuw maakt. Gebruik de STAR-techniek om de situatie, taak, actie en het resultaat te beschrijven.
Zo antwoordt u: Vaak fungeren administratief medewerkers als visitekaartje van een kantoor, dus zij moeten onder andere over vaardigheden beschikken die receptionisten ook hebben. Neem bij het beantwoorden van een vraag over welke sfeer uw voorkeur heeft, de sfeer van het bedrijf waarbij u solliciteert mee. Bespreek uw vermogen om in een team te werken en met anderen te communiceren.
Zo antwoordt u: Een administratief medewerker ondersteunt soms meerdere personen die allemaal projecten geven met een hoge prioriteit. Deze vraag helpt een aanwervende manager bepalen hoe sollicitanten hun beoordelingsvermogen gebruiken bij het beheren van projecten en taken en hoe ze hun tijd indelen.
↳
Toegelicht hoeveel jaren werkervaring ik heb door bij al mijn werkgevers de jaren bij elkaar op te tellen Minder
↳
Dat ik op zoek ben naar een job waar ik goed in ben en dat ik graag doe?
↳
Divers werk Diploma kantoor Uitgelegd hoe ik het probleem zou oplossen
↳
Sluit goed aan bij beschikbaarheid en eerdere ervaring. Nabij woonplek.
↳
Ik kijk uit naar de verantwoordelijkheid die deze functie met zich meebrengt.
↳
direct de noodstop duwen en de persoon proberen helpen als het erg is de ambulance bellen Minder