Bedrijfsanalist sollicitatievragen

De taken van een bedrijfsanalist verschillen per bedrijf, maar er zijn toch veel vragen die u ongetwijfeld te horen zult krijgen in een sollicitatiegesprek voor deze functie. In het algemeen is een bedrijfsanalist iemand die organisaties helpt hun processen te verbeteren en voor de meest winstgevende bedrijfsbeslissingen te kiezen door gegevens te analyseren en hier inzicht in te krijgen. Een vraagsteller zoekt bewijs van uw probleemoplossende, sociale, technische en analytische vaardigheden, dat u kritisch kunt denken en dat u kunt onderhandelen.

8Sollicitatievragen voor Bedrijfsanalist gedeeld door sollicitanten

Meest gestelde sollicitatievragen voor een bedrijfsanalist (M/V/X) en hoe te antwoorden

Tips om deze drie veelgestelde sollicitatievragen voor een bedrijfsanalist te beantwoorden:

Vraag 1: Wat zijn volgens u de kerncompetenties van een bedrijfsanalist?

Zo antwoordt u: Met deze vraag wil de vraagsteller er achterkomen of een kandidaat begrijpt welke vaardigheden en eigenschappen noodzakelijk zijn voor deze functie. Geef in uw antwoord voorbeelden van zowel harde als zachte vaardigheden (sterke aanleg voor cijfers, analytische vaardigheden, duidelijk kunnen communiceren, problemen kunnen oplossen, etc.) en weerspiegel de criteria van de functieomschrijving.

Vraag 2: Hoe blijft u op de hoogte van algemene bedrijfstrends?

Zo antwoordt u: Uit uw antwoord op deze vraag moet de vraagsteller kunnen opmaken hoe gemotiveerd en gedreven u bent. Kandidaten die initiatief nemen om buiten werktijd hun vaardigheden te verbeteren, zullen een blijvende indruk achterlaten. Noem alles, van dagelijks nieuws lezen tot conferenties bijwonen.

Vraag 3: Hoe pakt u projecten over het algemeen aan?

Zo antwoordt u: De aanwervende manager vraagt dit om een idee te krijgen van uw inzicht in het plannen van analyses. Noem in het antwoord niet alleen projecten en processen op. Bespreek in plaats daarvan de soorten kansen die u creëert en laat de vraagsteller weten dat u uw aanpak op individuele projecten kunt afstemmen.

Meest gestelde sollicitatievragen

Sorteren: Relevantie|Populair|Datum
Roland Berger
Er werd een Bedrijfsanalist gevraagd...26 augustus 2013

Het ging over of we (een Nederlands bedrijf) de technologie achter een UV-resitente band moesten kopen.

No.

CRH

Geen onverwachte vragen, standaard dingen over wat voor type persoon je bent en waarom je bij de baan en het bedrijf past. Een beetje geklets over ontwikkeling van werkveld en economie.

1 antwoorden

No generic application process applicable at CRH, depends on company and manager if you have to do tests, present a case, have multiple interview, or not. Minder

Compass Group

Hoe zou je de verkoop/omzet van onze afdeling verbeteren?

use your proposed strategy

Staan

Waarin kan je nog het meest verbeteren?

Sanofi

Het assessment was uitdagend. Casus studie formaat, en moest in een korte tijd een presentatie voorbereiden.

Kearney

De casestudies betroffen onder meer de energie-industrie, het werven van consultants en fileproblemen.

ExxonMobil

Niets onverwachts.

Weergave: 1 - 8 van 8 sollicitatievragen

Sollicitatievragen weergeven voor vergelijkbare functies

Glassdoor heeft 8 sollicitatievragen en verslagen van Bedrijfsanalist sollicitaties. Bereid uw sollicitatiegesprek voor. Bedrijven ontdekken. Uw droombaan vinden.