Bereid u voor op het sollicitatiegesprek zodat u uitgebreid informatie kunt geven over uw portfolio, uw ontwerpproces en de ontwerpsoftware waarmee u bekend bent. Functies voor grafisch ontwerp kunnen heel specifiek voor het bedrijf zijn, dus zorg ervoor dat u bekend bent met de huidige ontwerpstijl van het bedrijf en klaar bent om uit te leggen hoe uw stijl en ervaring daarbij passen.
Tips om deze drie veelgestelde sollicitatievragen voor een grafisch ontwerper te beantwoorden:
Zo antwoordt u: De HR-manager beoordeelt aan de hand van deze vraag uw sociale vaardigheden, conflictoplossend vermogen en samenwerkingsvaardigheden. Bewijs uw competenties met een slimme strategie. Bouw stappen in zoals begrip tonen voor het standpunt van de medewerker, onenigheid deëscaleren en uw ontwerpproces uitleggen.
Zo antwoordt u: Klantvriendelijkheid, communicatie en probleemoplossende vaardigheden zijn van essentieel belang voor deze functie. Zorg ervoor dat de HR-manager opmerkt dat u beschikt over deze vaardigheden. Stel een strategie voor met tactieken zoals: uitzoeken waarom de klant veranderingen wil doorvoeren en de noodzakelijke uitleg over uw werk geven. Neem daarnaast punten op zoals het opnieuw beoordelen van uw ontwerpen, samen met de klant een besluit nemen over de nodige wijzigingen en het herzien van uw werk.
Zo antwoordt u: Een geschikte kandidaat voor een functie als grafisch ontwerper heeft ervaring met functiespecifieke software en beschikt over de vereiste vaardigheden. Neem bijvoorbeeld Illustrator, Photoshop, InDesign, MS Word en MS PowerPoint in uw antwoord. Deskundigheid op het gebied van Adobe After Effects voor motiondesign, UX- en UI-ontwerp; kleurentheorie en front-end webontwikkelingssoftware, zoals Adobe Dreamweaver, toont uw veelzijdigheid aan en vergroot uw inzetbaarheid.
↳
Ik heb een van interessante samenwerking conflicts benoemd en uitgelegd dat ik heb het opgelost door communicatie. Minder
↳
Ik heb mijn extra skills genoemd zoals organisatorische skills waardoor ik goed kan mijn werkprocessen organiseren en plannen. Ik heb ook mijn andere creatieve skills benoemd (ik ben ook kunstenares). Minder
↳
Ik heb benoemd dat ik kan goed alleen werken en in groep. Als extravert ben ik makkelijk met mensen en kan goed communiceren. Minder
↳
Ik heb verteld over mijn werk ervaring als freelancer en liet mijn werk zien. Het was duidelijk dat ik genoeg ervaring heb. Minder