Over het team | Glassdoor.be

Over ons / Management team

We zijn een gelijkgezinde, ervaren groep professionals met de passie om werkzoekenden en werknemers te helpen carrièresucces te realiseren. Velen van ons hebben eerder samengewerkt en zijn enthousiast weer bij elkaar te komen om de grootste en meest vertrouwde vacature- en carrièrecommunity ter wereld te bouwen.

Robert Hohman

Robert Hohman
medeoprichter, Directeur

Robert Hohman is medeoprichter en Chief Executive Officer van Glassdoor, de banen- en wervingsmarktplaats die anderen helpt om hun ideale baan en bedrijf te vinden. Voordat hij Glassdoor oprichtte, bekleedde Robert de functie van President bij Hotwire, een toonaangevende prijsvechtersreissite en divisie van Expedia, Inc. Hij was ook een van de oorspronkelijke teamleden van Expedia, een bedrijf dat is opgezet om de reisbranche transparanter te maken, en maakte deel uit van de directie die het bedrijf in 1999 naar de beurs bracht. Robert begon zijn carrière bij Microsoft en was als softwareontwikkelaar werkzaam op verschillende gebieden, van Windows 95 en interactieve televisie tot online games. Robert is tevens een lid van de raad van bestuur van Glassdoor en heeft eerder in de raad gezeten bij OpenTable, voordat dit bedrijf werd overgenomen door Priceline, Inc. Hij is daarnaast lid van de National Advisory Council on Innovation and Entrepreneurship (NACIE) van de Amerikaanse Economic Development Administration. Robert beschikt over een bachelor- en mastergraad in Computer Science van Stanford University.

Tim Besse

Tim Besse
Medeoprichter en strategisch adviseur

Tim Besse is medeoprichter en strategisch adviseur voor Glassdoor terwijl de onderneming wereldwijd blijft groeien. Voorafgaand aan deze functie was Tim CXO (chief anything officer) bij Glassdoor en daarvoor was hij senior vice president, general manager en chief marketing officer van Glassdoor’s consumer team. Daarvoor was hij director of product management en online marketing van de divisie Asia Pacific van Expedia. In deze functie ontwikkelde Tim nieuwe markten in Australië, Japan en China en nam hij de algemene management op zich van de Hotels.com- activiteiten in Azië. In andere functies bij Expedia hielp Tim andere vroege stadia van activiteiten lanceren, waaronder de telesales en private-labelactiviteiten van Expedia, alsook de online luxe aanbiedingen Classic Custom Vacations. Tim heeft een bachelorgraad in accounting van de Weatherhead School of Management aan de Case Western Reserve University.

Kate Ahlering

Kate Ahlering
Senior Vice President van Global Sales

Kate Ahlering is Senior Vice President van Global Sales bij Glassdoor. Ze geeft leiding aan alle aspecten van de verkoop, waaronder acquisitie van nieuwe klanten en accountbeheer, en voorziet de verkooporganisatie van de hulpmiddelen en kennis die nodig is om de duizenden klanten van Glassdoor effectief van dienst te zijn. Ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in het leiden en opbouwen van high-performance verkoopteams in omgevingen met hoge groei. Kate was voorheen directeur van de sales bij ACTIVE Network waar ze het bedrijf hielp te groeien naar meer dan $500 miljoen omzet en naar een succesvolle beursintroductie. Het leiderschap van Kate gaat terug tot de universiteit, waar ze aanvoerder was van het NCAA-vrouwenbasketbalteam van de University of Virginia. Ze heeft een BA in politieke wetenschappen en een Master of Education in leadership, social foundations en policy van de University of Virginia.

Ryan Aylward

Ryan Aylward
Senior Vice of President Engineering & Chief Technology Officer

Ryan Aylward is de senior vice president van engineering en chief technology officer van Glassdoor, die meer dan 15 jaar ervaring op het gebied van software-ontwikkeling inbrengt. Voorheen was Ryan senior director van engineering bij EzRez Software waar hij leiding gaf aan de ontwikkelingsorganisatie die verantwoordelijk was voor het ondersteunen van meer dan 50 reiswebsites. Vóór EzRez bracht hij vijf jaar door bij Hotwire, waar zijn taken zowel management- als ontwikkelingsfuncties inhielden, waaronder het bouwen van de oorspronkelijke website. Ryan diende ook als engineer bij Motorola. Ryan heeft een BA in computer science van de University of Notre Dame.

Andrew Chamberlain

Dr. Andrew Chamberlain
Chief Economist

Dr. Andrew Chamberlain is Chief Economist bij Glassdoor. Hij is econoom en gespecialiseerd op het gebied van toegepaste arbeid. Hij heeft veel gepubliceerd over de arbeidsmarkt, openbaar-, belasting- en energiebeleid. Voorheen was Andrew docent economie aan de Universiteit van Californië in San Diego en was Chief Economist en oprichter van Columbia Economics, LLC. Daarnaast is hij ook werkzaam geweest als econoom in Washington, D.C. bij de Tax Foundation, het Cato Institute en bij het gemeentebestuur van Seattle. Andrew heeft een Ph.D. in economie behaald aan de Universiteit van Californië in San Diego en hij beschikt over een BA in economie en in bedrijfskunde van de Universiteit van Washington in Seattle.

Jim Cox

Jim Cox
Chief Financial Officer

Jim Cox is chief financial officer bij Glassdoor. Jim heeft meer dan 20 jaar ervaring in een leidende rol op het gebied van financiën en business operations bij beursgenoteerde bedrijven zowel als privé-bedrijven. Voor Glassdoor was hij werkzaam als CFO van Lithium Technologies. In zijn rol bij Lithium heeft hij een financieel meerjarenplan neergezet, integraties na fusies geleid en processen voor rapportages en resources geherstructureerd. Voordat hij bij Lithium werkte, was hij CFO bij Advent Software, een beursgenoteerd softwarebedrijf, waar hij de omzet verdubbelde en de operationele inkomsten verdrievoudigde. Hij was ook verantwoordelijk voor de verkoop van het bedrijf aan SS&C Technologies. Tijdens zijn tijd bij Advent werd Jim erkent als CFO of the Year for Small- and Mid-sized Public Companies 2015. Voor Advent, werkte hij bij UTstarcom en PricewaterhouseCoopers LLP. Jim heeft een bachelors degree in economics van Ohio University.

Lee-Anne Farley

Lee-Anne Farley
Interim Chief Human Resources Officer

Lee-Anne Farley is interim chief human resources officer bij Glassdoor, verantwoordelijk voor alle personele zaken van het bedrijf, waaronder HR-planning, talent acquisitie, learning and development, beloningen, personeelsrelaties, werknemersbetrokkenheid, de bedrijfscultuur en meer. Voor Glassdoor was Lee-Anne Director of global HR operations for the Americas bij LinkedIn, waar ze een wereldwijd HR support model heeft opgebouwd, een international team van HR-specialisten leidde en een groeimodel voor HR-beleid, HR-processen en nalevingsbeleid ontwikkelde. Ze heeft een ruime ervaring in het aansturen en leiden van personeel, onder meer als HR-leider bij unPower Corporation en als consultant voor TriNet. Lee-Anne heeft een post-graduate degree in personnel management van het Belfast Institute of Higher Education en een bachelors degree in de Engelse Taal en Literatuur van Queen's University Belfast.

Moody Glasgow

Moody Glasgow
Chief Marketing Officer

Moody (Mutahar) Glasgow is chief marketing officer bij Glassdoor en brengt meer dan 10 jaar ervaring in internationale digitale marketing mee. Hij diende onlangs als vice president van global acquisition marketing bij Electronic Arts, een wereldwijd interactief entertainment- en gamingbedrijf. Voorafgaand aan Electronic Arts, diende Moody als senior vice president van online marketing and publishing bij Mevio (nu BiteSizeTV), waarbij hij leiding gaf aan contentontwikkeling, marketing en productie, alsook aan de opening van het Londense kantoor van het bedrijf. Eerder in zijn carrière bracht Moody een aantal jaar door in brandings- en creatieve activiteiten met klanten zoals MTV, Coca-Cola en Dell, en daarvoor was hij directeur en president van Rampt.com, een vroege zoekmachine, die hij van de start af leidde tot in de groeifase. Hij heeft een BA in geschiedenis van de University of California, Berkeley.

Adrian Kaplan

Adrian Kaplan
Vice President of Business Operations

Adrian Kaplan is Vice President of Business Operations and Decision Science bij Glassdoor, waar hij leiding geeft aan teams die breed samenwerken met managers om strategische initiatieven te stimuleren, activiteiten te stroomlijnen en prestaties te beheren door middel van datagestuurde besluitvorming. Adrian was eerder werkzaam als Vice President of Business Operations bij Pocket Gems, een bedrijfs gespecialiseerd in games voor mobiele apparaten, waar hij verantwoordelijk was voor operations, marketing, analytics en financiële functies. Eerder in zijn loopbaan werkte Adrian bij Cisco Systems, Francisco Partners en L.E.K. Consulting. Adrian heeft een MBA van Stanford University Graduate School of Business, waar hij Arjay Miller Scholar is (een benaming voor de 10 procent beste afstudeerders). Hij is ook Bachelor of Science in electrical engineering, behaald bij Brown University, waar hij magna cum laude is afgestudeerd.

John Lamphiere

John Lamphiere
Vice President and Managing Director, EMEA

John Lamphiere is Vice President and Managing Director of Glassdoor EMEA en is belast met strategie, visie en het management van de internationale tak van Glassdoor. John beschikt over 30 jaar ervaring in zakelijk leiderschap en sales en heeft gewerkt voor enkele van de grootste technologiebedrijven ter wereld. De laatste positie die hij bekleedde was bij Quantcast, als Managing Director of Quantcast International HQ in Dublin en Director of the Global SMB business. In deze functie was hij verantwoordelijk voor groei, prognoses, planning, implementatie en uitvoering en rapportages en naleving met betrekking tot de teams voor internationale verkoop, activiteiten, financiën en ondersteuning. Voordat hij bij Quantcast kwam, was John werkzaam als Regional Director for UK and Ireland bij Facebook en Global Director of Dating Partnerships and Sales. Voordat hij bij Facebook in dienst kwam, was hij gedurende twee jaar Head of Sales bij Yahoo, waarbij hij leiding gaf aan de verkoop- en accountmanagementteams die verantwoordelijk zijn voor weergavemedia voor EMEA. John heeft Marketing gestudeerd en is afgestudeerd aan de Dublin Institute of Technology.

Lana Lee

Lana Lee
Vice President of Sales Operations

Lana Lee is vice president of sales operations bij Glassdoor en geeft leiding aan strategische planning, enablement and systems voor sales operations. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in product marketing, sales operations en marketing operations en heeft expertise in end-to-end funnel, marketing lead acquisition en boekingen. Voorheen bekleedde ze meerdere leidinggevende functies bij Google, waaronder director of sales operations, director of people operations en meest recentelijk director of marketing strategy and operations, waar ze verantwoordelijk was voor marketingstrategie, end-to-end funnel metrics en systems en partnermarketing. Voor dat ze bij Google werkzaam was, bekleedde ze functies in marketing and sales operations bij OpenWave en Hewlett-Packard en ze begon haar carrière als engineer en productmanager bij Pacific Gas & Electric. Ze heeft een bachelors in mathematics en industrial engineering van de Universiteit van California, Berkeley.

Anthony Moisant

Anthony Moisant
Senior Vice President of Information Technology en Chief Information Officer

Anthony Moisant is senior vice president of information technology en chief information officer bij Glassdoor. Met bijna 20 jaar ervaring is hij verantwoordelijk voor het leiden van de mondiale IT-organisatie van Glassdoor. Anthony was voorheen Vice President of Information Technology bij Gracenote (overgenomen door Tribune Media). Bij deze organisatie gaf hij leiding aan een team dat duizenden medewerkers over de gehele wereld ondersteunt bij grootschalige software-implementaties en bij het beheren van big data-analyses ten behoeve van miljarden transacties per dag. Anthony heeft ook aan het roer gestaan bij de IT-organisatie van Versata en heeft leiding gegeven aan teams in andere organisaties in de publieke en privé sector. Hij heeft het CIO Executive Program van Boston University met succes doorlopen en is afgestudeerd aan de U.S. Navy Nuclear Submarine School.

Annie Pearl

Annie Pearl
Senior Vice President van Product & UX/Design

Annie Pearl is Senior Vice President van Product & UX/design bij Glassdoor en verantwoordelijk voor de productvisie en gebruikerservaring van het bedrijf voor werkzoekenden en werkgevers over de gehele wereld. Voordat ze bij Glassdoor kwam, gaf Annie leiding aan Enterprise Product-teams bij Box, waaronder voor en na de IPO van 2015. Ze was bovendien Vice President van Product en een van de oprichters van Xpert Financial, dat investeerders hielp bij de handel in effecten van particuliere bedrijven. Annie heeft verder verscheidene snel groeiende start-ups geholpen en geadviseerd. Ze heeft een J.D. behaald aan de Santa Clara University School of Law en heeft een bachelorgraad in psychology behaald aan het Claremont McKenna College. Ze is lid van de The State Bar van Californië, in de Verenigde Staten.

Vikas Sabnani

Vikas Sabnani
Vice President of Product

Vikas Sabnani is vice president of product, geeft leiding aan productmanagement en strategie voor alle producten voor vacatures bij Glassdoor. Voor Glassdoor was hij Senior Director Analytics bij Expedia, waar hij de afdeling omzetoptimalisatie heeft opgezet die zich bezighield met merkoptimalisatie, monetarisatie en supply strategiëen. Voorafgaand aan Expedia was Vikas Hoofd prijsstelling, analyse en product bij Hotwire, Inc. Eerder in zijn carrière gaf hij leiding aan teams voor management science dat zich bezighield met omzetbeheer en -prognose bij Manugistics (nu onderdeel van JDA Software Group). Vikas heeft een masters degree in industrial engineering and operations research van de University of Southern California en een bachelors degree in engineering van Gujarat University in India.

Brad Serwin

Brad Serwin
Algemeen raadsman

Brad Serwin is de algemeen raadsman van Glassdoor en verantwoordelijk voor het toezicht op alle juridische aangelegenheiden wereldwijd. Brad was voorheen Senior Vice President/Deputy General Counsel van eBay Inc., waar hij verantwoordelijk was voor alle juridische aangelegenheden voor eBay.com en de bijbehorende gelieerde sites, evenals alle geschilprocedures en niet-patentgebonden IP-aangelegenheden. Brad was werkzaam als algemeen raadsman bij verscheidene hyper-growth bedrijven op het vlak van technologie, gastvrijheid en gaming, waaronder Playdom, dat is aangekocht door The Walt Disney Company, Dean & Deluca, Las Vegas Sands Corp., en Ticketmaster. Brad heeft een J.D. behaald aan Harvard Law School en heeft een bachelorgraad in Bedrijfseconomie van de University of California, in Los Angeles.

Christian Sutherland-Wong

Christian Sutherland-Wong
Chief Operating Officer

Christian Sutherland-Wong is chief operating officer bij Glassdoor. Hij is verantwoordelijk voor de omzet en houdt toezicht op de bedrijfsstrategie en bedrijfsontwikkeling en operations bij Glassdoor. Voor Glassdoor was Christian bij LinkedIn verantwoordelijk voor het beheer van de premium-abonnementen, het betaalplatform en het API-programma van LinkedIn. Hij heeft ook ervaring op het vlak van zakelijke consulting en in het bankwezen. Christian beschikt over een MBA van Harvard Business School en is onderscheiden met de Baker Scholar Award, een onderscheiding die aan slechts vijf procent van de afgestudeerden wordt uitgereikt. Hij is daarnaast afgestudeerd als Bachelor of Commerce aan de University of New South Wales. Christian zit ook in de raad van Toolworks, een organisatie die mensen met arbeidsbelemmeringen helpt om in de arbeidsmarkt te integreren.

Samantha Zupan

Samantha Zupan
Vice President of Global Corporate Communications

Samantha Zupan is Vice President of Global Corporate Communications bij Glassdoor en is belast met de PR van het bedrijf, met bedrijfscommunicatie, de economische afdeling, evenementen, redactionele, content- en sociale mediateams. Samantha brengt meer dan 15 jaar aan ervaring op het vlak van communicaties en zakelijke activiteiten met zich mee en heeft geholpen om Glassdoor in 2008 op de rails te zetten. Voordat ze voor Glassdoor ging werken als consultant en vervolgens als leidinggevende voor de interne communicatie in 2010, was ze werkzaam in functies bij instellingen op het vlak van algemene communicatie en PR voor bedrijven die werkzaam zijn op het gebied van technologie, gezondheidszorg, risicodragend kapitaal en meer, waaronder Chevron, Pulte Homes, Netflix, Yahoo, Terrapass, Meraki Networks en Hotwire. Ze beschikt over een bachelorgraad in de journalistiek van de Polytechnic State University, San Luis Obispo.