Oxfam België
Manager institutionele partnerschappen (M/V/X)
Brussel

Voltijds contract (38H) voor onbepaalde duur - Brussel

Oxfam is een wereldwijde ontwikkelingsorganisatie die mensen verenigt tegen armoede en onrechtvaardigheid.

Samen met partnerorganisaties werken wij aan duurzame verandering om kwetsbare gemeenschappen mondiger te maken. Oxfam België richt zich op een combinatie van humanitaire hulp, ontwikkelingsprojecten en campagnes om het beleid te beïnvloeden en het bewustzijn te vergroten. Met een netwerk van bijna 250 winkels promoot Oxfam België ook eerlijke en duurzame handel en steunt het de circulaire en sociale economie.

Help ons armoede en ongelijkheid te bestrijden door uw vaardigheden in te zetten! Oxfam is op zoek naar een Institutional Partnerships Officer (m/v/x) voor de afdeling Financiën.


Wat is de functie?

Op de afdeling Institutionele partnerschappen, bestaande uit zes managers en een afdelingshoofd, beheer je zelfstandig de portefeuille van verschillende donoren.

Je initieert en onderhoudt de relaties met de donoren die onder jouw directe verantwoordelijkheid vallen, je vertegenwoordigt de belangen van Oxfam in diverse werkgroepen en draagt actief bij aan het opstellen van richtlijnen voor de relatie tussen Oxfam en haar partners.

Jouw verantwoordelijkheden:

Rekening houdend met de door de donoren vastgestelde criteria bent u betrokken bij het opstellen en uitvoeren van de institutionele financieringsstrategie van de organisatie. Je houdt toezicht op de audits/certificeringen van de organisatie en neemt deel aan het overleg over de goedkeuring van diverse interne beleidsmaatregelen, waarbij je gebruik maakt van je deskundigheid op het gebied van de donor (bescherming, zichtbaarheid, aanbestedingsprocedures, enz.).

Je onderhoudt en versterkt langetermijnrelaties met de verschillende financieringsinstanties waarvoor je verantwoordelijk bent. Je volgt verschillende institutionele financieringscontracten op gedurende een volledige cyclus.

Ter ondersteuning van de teams die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van activiteiten, op het terrein of in België, help je bij het formuleren van projecten en het schrijven, controleren, afronden en indienen van projectvoorstellen.

Samen met de thematische teams en het kwaliteitsteam controleer je contracten met betrekking tot projecten en programma's, je zorgt ervoor dat de regels van de donoren worden nageleefd en je controleert de kwaliteit van de rapporten volgens de regels en normen van Oxfam en haar donoren. Je ziet toe op de naleving van het MEAL-proces (Monitoring Evaluation Accountability Learning).

Indien nodig ga je op missie om voorstellen te formuleren of toe te zien op de naleving van contractuele verplichtingen tijdens de uitvoering.


Jouw profiel:

 • Je hebt een masterdiploma of hebt gelijkwaardige ervaring;
 • Je hebt ervaring in een of meer van de volgende humanitaire sectoren: primaire noodsituaties, wassen, voedselzekerheid, risicopreparatie bij rampen, nexus, verplaatsing van hulp, genderrechtvaardigheid, voedselsystemen, inkomensgenererende activiteiten, belangenbehartiging, innovatie, enz.
 • Je bent bekend met de ngo- en humanitaire sector en hebt aantoonbare ervaring met projectformulering, beheer en/of uitvoering van institutionele financieringscontracten, met name met ECHO maar ook met andere donoren zoals SIDA, NORAD, DG INTPA, ENABEL en kennis van hun contractuele regels;
 • Je hebt een professionele kennis van het Engels, Nederlands en Frans;
 • Je bent ondernemend, resultaatgericht, geëngageerd en nauwgezet;
 • Je bent bereid te reizen;
 • Je onderschrijft de waarden van Oxfam.

Oxfam biedt je :

 • Een voltijds contract van onbepaalde duur;
 • Een bruto maandsalaris in overeenstemming met de NGO-sector (min. 2.940,53 euro en max. 4.968,38 euro voor 30 jaar relevante ervaring);
 • Talrijke extralegale voordelen: bijdrage in de vervoerskosten, 13e maand, maaltijdcheques, groepsverzekering, extralegale vakantiedagen, flexibele werktijden, steun voor opleiding, enz;
 • De kans om te werken voor een toonaangevende NGO op het gebied van ontwikkelingssamenwerking en een rol te spelen in belangrijke en inspirerende veranderingen. Je zal deel uitmaken van een gemotiveerd en gepassioneerd team, dat zich betrokken voelt bij zijn missie;
 • Uitdagend en opwindend werk in een bedrijf dat veel aandacht besteedt aan het evenwicht tussen werk en privéleven.

Ben jij de persoon die we zoeken? Stuur je CV en sollicitatiebrief vóór 22 oktober 2023 naar OBE.jobs@oxfam.org met vermelding van "Achternaam Voornaam + Institutional Partnerships Manager".

Voor Oxfam zijn gelijke kansen belangrijk. Kandidaten worden dus geselecteerd op basis van hun kwaliteiten en vaardigheden, ongeacht leeftijd, herkomst of geslacht.

Oxfam zet zich in voor de bescherming en bevordering van het welzijn van alle mensen en verwacht van alle medewerkers en vrijwilligers dat zij deze inzet delen door middel van gemeenschappelijke waarden en een gedragscode (meer info: https://www.oxfam.be).

Locatie
Brussels
Profiel
Medewerker
Regime
Voltijds
Meer vacatures zoals deze
Op zoek naar iets vergelijkbaars?We hebben nog meer opties.