Reviews van Flexas.com

Reviews per functie

3 reviews
5 aug 2025

Interesting business

Pluspunten

Flexibility Ability to deliver concrete results and enjoy observing them

Minpunten

none, however can be quite volatile

1,0
30 mei 2025

Pluspunten

Tijdens mijn 7 maanden in het marketingteam heb ik gelukkig begeleiding gehad die ruimte gaf voor groei en eigen initiatief. Ik kreeg vertrouwen en de vrijheid om ideeën te verkennen en uit te werken — iets wat binnen de organisatie eerder uitzondering dan regel lijkt. Dankzij deze ondersteuning mocht ik een volledig brand book ontwikkelen voor een belangrijk project, wat niet alleen leerzaam was maar ook een waardevolle toevoeging is aan mijn portfolio. Daarnaast vond ik steun in de samenwerking met een collega waarmee ik goed kon sparren. De creatieve kant van mijn werk — ontwerpen, schrijven, strategie ontwikkelen — gaf me energie, en ik had daar graag op willen voortbouwen in een veiligere en professionelere omgeving.

Minpunten

De bredere organisatiecultuur was chaotisch, ongestructureerd en ronduit onveilig. Er zijn nauwelijks werkprocessen of verantwoordelijkheidslijnen. Mensen zonder de juiste kennis werden op belangrijke projecten gezet, wat leidde tot frustratie en slechte resultaten. Gedrag dat in andere werkomgevingen als grensoverschrijdend zou gelden, werd hier genegeerd of zelfs beloond. Seksistische opmerkingen en onprofessionele gesprekken kwamen regelmatig voor, vooral binnen commerciële teams. Onderwerpen als Internationale Vrouwendag of Ramadan werden weggezet als onnodig of irrelevant, en pogingen tot inclusieve communicatie werden afgedaan. Als iemand met een internationale achtergrond voelde ik dat mijn expertise structureel minder serieus genomen werd, ongeacht mijn inzet of resultaten. Een bijzonder schrijnend voorbeeld van de heersende werkcultuur was het gebruik van expliciet homofobe taal op de werkvloer — inclusief termen als “flikkertjes”, uitgesproken met zichtbaar genoegen. Zulke opmerkingen werden niet gecorrigeerd of afgekeurd, wat bijdroeg aan een gevoel van onveiligheid en het idee dat respectvol gedrag totaal geen prioriteit had binnen het team. Een ander frustrerend moment was toen ik werd aangesproken op het zogenaamd niet melden van verlof — op een dag waarop ik vanwege een noodgeval met instemming van mijn leidinggevende vertrok. Vertrouwen in medewerkers ontbrak, en de cultuur voelde controlerend in plaats van ondersteunend. Wat betreft diversiteit: het viel op dat vrouwen uit andere landen zelden structureel doorgroeiden of contractverlenging kregen. Een bepaalde culturele norm leek de standaard, en iedereen daarbuiten werd niet echt gezien of gewaardeerd. Ook op praktisch vlak schortte het aan professionaliteit. Reiskosten moesten zelf voorgeschoten worden. Hoewel declaratie in theorie mogelijk was, werd er regelmatig niet gereageerd op berichten hierover. Dit gaf een gevoel van financiële onzekerheid en gebrek aan respect voor de inzet van medewerkers. Hybride werken werd in de praktijk ontmoedigd of geweigerd, zelfs bij medische situaties of lange reistijden. Medewerkers met een burn-out of letsel werden alsnog op kantoor verwacht. Er is geen zichtbare aandacht voor mentale gezondheid, ethisch leiderschap of professionele veiligheid. Er was geen HR-beleid waar medewerkers op konden terugvallen, en meldingen van onveilig gedrag bleven zonder serieuze opvolging.

4,0
6 mrt 2025

Pluspunten

Werken bij een start-up zoals Flexas biedt veel kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling. De dynamische omgeving zorgt ervoor dat je snel verantwoordelijkheid krijgt en waardevolle ervaring kunt opdoen binnen je rol.

Minpunten

Het vastgoedvakgebied is van nature vrij mannelijk gedomineerd, en dit is ook merkbaar binnen Flexas. Dit kan soms zorgen voor een onevenwichtige dynamiek binnen het team en biedt ruimte voor verbetering op het gebied van diversiteit en een inclusievere werkcultuur.

Glassdoor heeft 9 reviews over Flexas.com die anoniem zijn geplaatst door werknemers van Flexas.com. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of Flexas.com bij je past.