Reviews van Ocuco

2 reviews
4,0
8 aug 2022

Ocuco

Pluspunten

Company full of know-how of the optical industry. Great company to be a part of!

Minpunten

In my 5 years working for the company I haven't had any.

2,0
20 mei 2022

Vasgeroest in oude gewoonten

Pluspunten

Gezonde werk-privé verhouding. Prima salaris. Enige flexibiliteit wat betreft werktijden. Redelijk wat vrijheid.

Minpunten

In eerste instantie had ik het bij EyeFactory (nu onderdeel van het Ierse moederbedrijf Ocuco) naar mijn zin. Hectisch maar daardoor wel veel afwisseling. Bepaalde mate van autonomie. Gezonde werk-privé verhouding. Prima salaris. Enige flexibiliteit wat betreft werktijden. Er is redelijk wat vrijheid. De software die onderhouden en uitgebreid moet worden is oud. Dat is op zichzelf geen probleem, maar ruimte voor vernieuwing is er niet tot nauwelijks en elke vorm van eigen inbreng of initiatief wordt al gauw de kop ingedrukt. De koers van de doorontwikkeling en de te gebruiken technieken worden volledig bepaald door medewerkers die het langst bij EyeFactory werken en vooral alles op hun eigen (vaak ouderwetse en achterhaalde) manier willen blijven doen. Dat resulteert vaak in dogma's. Onder het mom van "We hebben al een voorsprong op onze concurrentie." worden alle gebreken gerelativeerd en wordt innovatie een halt toegeroepen. Communicatie in en door het team is ronduit slecht, bijna non-existent, zowel op persoonlijk als professioneel vlak. Dat uit zich in weinig synergie en cohesie op de werkvloer. De servicedesk, account management en de developers zijn allemaal eigen eilandjes. Er spelen te veel verschillende en conflicterende belangen, waardoor de werkdruk vaak onnodig hoog is, de planning en organisatie een rommeltje wordt en klanten die het meest brutaal zijn het uiteindelijk voor het zeggen hebben. Er heerst tevens een schuldcultuur; er wordt een sport van gemaakt om net die ene fout te benadrukken en op elke slak zout te leggen. Het lijkt vaker belangrijker om een zondebok aan te wijzen dan dat er naar een oplossing wordt gezocht. Functionaliteiten of onderdelen van de software waar je ook maar indirect mee te maken hebt gehad, krijg je zo permanent in de schoot geworpen inclusief alle bestaande problematiek die er mee gemoeid is. Vrije tijd of verlof wordt daarbij niet gerespecteerd. Management is zelden aanwezig, niet betrokken op de werkvloer en heeft geen tot weinig inzicht in zaken die operationeel spelen. Na lang aandringen kwamen eindelijk eens persoonlijke overleggen met het team tot stand. Ook de vacature voor een extra collega om de aanhoudende drukte in te kunnen dammen kwam pas na een jaar 'bedelen' en het herhaaldelijk benadrukken dat de werkdruk met slechts 1,8 FTE aan developers veel te hoog was. Tot overmaat van ramp nemen de bureaucratie en de administratieve rompslomp sporadisch belachelijke proporties aan door druk en regelzucht vanuit het Ierse moederbedrijf Ocuco. Al met al is mijn ervaring bij EyeFactory uiteindelijk niet positief gebleken.

Glassdoor heeft 69 reviews over Ocuco die anoniem zijn geplaatst door werknemers van Ocuco. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of Ocuco bij je past.