Pluspunten
Ik kwam min of meer uit de uni en voelde dat ik op mijn voeten landde toen ik Barclay Simpson koos. Het team heeft meer doorgewinterde recruiters dan de meeste van zijn concurrenten en wat u daarmee krijgt, is een goede training, leiding en de mogelijkheid om te werken met goed genetwerkte recruiters op het gebied van corporate governance. Daarnaast krijg je de ruimte om binnen je ruimte een vakgebied te ontwikkelen dat volgens mij essentieel is voor werkplezier. Iedereen wil een deel van de markt "bezitten" en je krijgt behoorlijk stevige ondersteuning voor je ideeën. Na twee jaar kreeg ik de kans om naar het Amerikaanse kantoor van het bedrijf in New York te verhuizen. Het was een geweldige ervaring en hoewel rekrutering hier meer aanvoelt als het wilde westen in vergelijking met het VK, zijn de kansen enorm. Het bedrijf vestigde zich ook als een grote naam in de wervingsruimte voor governance in de VS. BS is geen KPI-winkel, maar als je je best doet, zul je deze cijfers toch halen. Je hebt veel tijd om je eigen bureau naar eigen inzicht in te richten. De PTO- en WFH-regelingen zijn zeer flexibel, enkele van de beste die ik heb gehoord bij werving. Barclay Simpson is het soort bedrijf dat een hoge mate van onafhankelijkheid vereist. Je krijgt alle ondersteuning die je nodig hebt van managers, maar je moet er wel op uit trekken, zaken binnenhalen, jezelf op de markt vestigen. Het is niet het soort bedrijf waar je dag en nacht dingen te doen krijgt en dus als je zelfstandig kunt werken en de ervaring van het team kunt benutten, zul je het hier goed doen.
Minpunten
Barclay Simpson staat bekend om zijn focus op corporate governance - audit, risico, compliance en cyber - dit is goed voor het bedrijf in goede en slechte tijden, aangezien klanten een goed bestuurskader nodig hebben - maar soms lopen we misschien hete rekruteringsgebieden mis.