Gebrek aan leiding op elk niveau - werkgeversreview Anonieme werknemer bij Connect

1,0
31 jul 2015
Anonieme werknemer

Pluspunten

Er zijn een paar (met nadruk op "een paar") slimme, efficiënte mensen. Het probleem is dat er maar weinig van hen (eentje) een machtspositie heeft, en zelfs die persoon kijkt vaker alleen uit voor zichzelf dan niet. Het bedrijf sluit voor twee weken per jaar (kerstmis en vier juli). Je krijgt een extra 10 dagen om mee te doen wat je wilt, dus dat is goed. Het is wat stijf want je moet je vakantie op bepaalde momenten plannen, maar er zijn ergere problemen. Het klantenbestand is leuk om mee samen te werken aangezien het een reis-/toerismegroep is, dus met hen praten is over het algemeen een hoogtepunt.

Minpunten

De voorzitter/eigenaar/CEO is, op z'n zachts gezegd, moeilijk. Hij wil zo wanhopig graag dat zijn werknemers hem leuk vinden en "één van de jongens zijn", maar zijn sociale vaardigheden vallen in het autismespectrum. Eerlijk gezegd is hij vreemd. Ik weet niet of hij dat weet, maar hij is het wel, en hij is een jonge CEO/voorzitter en zijn complete gebrek aan ervaring is diudelijk bij ieder stap. Het probleem met de eigenaar is dat hij niet begrijpt dat hij meer overkomt als iemand met een gouden lepel die de CEO speelt dan als een echte CEO. De organisatie moet beter gestructureerd worden (een COO is hard nodig). Het probleem is dat de eigenaar het niet aankan een doorgewinterde veteraan de leiding te geven omdat zou betekenen dat zijn ideeën niets waard zijn. Daar kan hij helemaal niet mee om. Iemand moet het bedrijf leiden terwijl de CEO ideeën gaat opdoen of welk modewoord hij er ook voor gebruikt. Een andere reviewer had het over de niet zo ethische praktijken, en dat klopt. Het bedrijf vertelt werknemers graag (vaak, tot vervelens toe) hoe het gericht is op gezinnen en "het juiste doen", maar het zet deze woorden die ze zo vaak zeggen niet om in daden. CME maakt een aantal goede producten van hoge kwaliteit (de Marktplaatsevenementen, bijvoorbeeld) maar heel veel andere (90% van de printaanbiedingen) zijn waardeloos en op het randje van pure diefstal (en iedereen die voor het bedrijf werkt weet het). CME heeft geluk dat de klanten overheidsbudgetten hebben die ze moeten uitgeven, anders raken ze ze kwijt. Als de klanten naar het rendement zouden kijken in plaats van stempeltjes te zetten, zou hun hoofd ontploffen. De omgeving is zo giftig dat het lachwekkend is. Het personeelsverloop is abominabel. Dat is niet normaal voor een bedrijf van eender welke grootte. Het is eigenlijk onbegrijpelijk. Het verschilt in elke afdeling hoe erg het is (marketing, bijvoorbeeld, is de grap van het hele kantoor), maar het gebeurt in elke afdeling. De bezoldiging is overal onder de maat behalve het salaris van de verkoopdirecteuren, die belachelijk veel geld verdienen om hetzelfde te doen wat ze altijd doen. PDT (planner ontwikkeling) is een integrale afdeling die wordt behandeld als tweederangs burgers door bijna iedereen anders binnen het bedrijf. Het is triest. Redactie is bijna in tweeën gedeeld en het lijkt erop dat er nog meer bezuinigingen aankomen. Stagiairs (goedkope werkkrachten FTW!) is wat de voorzitter wil. Het verkoopteam rent steeds rond alsof het gebouw in brand staat omdat ze bang zijn dat ze zullen ontslagen worden. Het kantoor kan een hitserie worden in de juiste handen. Het is echt zo erg. De meesten van ons maken er grapjes over terwijl we een andere baan zoeken.

Ontdek andere reviews over Connect

16 jan 2021

Pluspunten

Covid-19 pandemic screwed up the entire industry. Connect went above and beyond to take care of us as employees for as long as they could. Great work environment and great coworkers.

Minpunten

Things changed often, but that was a response to covid. So not a holistic con

30 apr 2024

Pluspunten

- Pretty easy work - People are fun to work with - Doesn't get boring

Minpunten

- Chaotic leadership - All focus is on profit; to the detriment of people & team development