Giftige omgeving - werkgeversreview Anonieme werknemer bij Optimy

2,0
23 sep 2019
Anonieme werknemer

Pluspunten

Je ontmoet mensen van over de hele wereld

Minpunten

De cultuur van een bedrijf, vooral van een SaaS dat op wil schalen zoals Optimy, wordt van bovenaf bepaald. Als je een CEO hebt die alleen bezorgd is over 'omzet, omzet, omzet', micromanagen van iedere werknemer tot aan de stagiairs en constant werknemers de grond in te trappen, is het slechts een kwestie van tijd voordat je jezelf bevindt in de meest giftige omgeving. De CEO zal rondneuzen in je persoonlijke leven en dingen tegen je gebruiken op een manier die je geschokt en ontstelt achterlaten. Hij zal je ondervragen totdat je geen zelfvertrouwen meer hebt om je baan goed te doen. Tijdens mijn tijd bij Optimy zag ik hem de allerbeste werknemers onjuist behandelen op dezelfde manier totdat ze ofwel ontslag namen, ofwel een burn-out hadden. Zijn gedrag wordt keer op keer goed gepraat en werknemers blijven dagelijks achter met een gevoel van wanhoop. Hoe vaak hij ook zegt dat hij jou en je beslissingen vertrouwt, hij zal altijd een manier vinden om je te beperken of stoppen met het ontdekken van nieuwe wegen--en hij is betrokken bij iedere kleine beslissing. Door dit alles is de werksfeer binnen het kantoor heel negatief en iedereen is gespannen. Er zijn enkele geweldige werknemers met geweldige ideeën en sterke arbeidsethos, maar doordat ze niet vertrouwd worden of ruimte krijgen te groeien, worden ze allemaal negatief-- waardoor de vreselijke sfeer in stand blijft. Een kantoorgebouw hebben dat je je werk fatsoenlijk laat doen, geavanceerde apparatuur, een koffieapparaat, een loungeruimte, etc. zijn privileges en geen noodzakelijkheden en hier zul je zo nu en dan aan herinnerd worden door de CEO of de CFO. Het voelde soms alsof we op de basisschool zaten door de manier waarop ze ons toespraken en straften. Samengevat, al deze zaken veranderen je motivatie, het zal je ofwel veranderen in een negatief persoon (en dit zal onvermijdelijk tegen je gebruikt worden), ofwel realiseer je je dat je je tijd hebt verspild door te werken bij een bedrijf dat je vaardigheden totaal niet waardeert. Je zult uitgeput en zonder veel geleerd te hebben vertrekken doordat je altijd je werk hebt moeten doen met veel tegenwerking. Het hoge verloop van werknemers toont alleen maar aan dat als je je werknemers niet waardeert, ze vertrekken.

avatar
Reactie van Optimy
6y
Optimy is een succesvol bedrijf dat 100% groeide dankzij een positieve cashflow voordat het onlangs een investering ontving van een Noord-Amerikaanse SaaS VC. We hebben meer dan 300 klanten in meer dan 20 landen positief geholpen om hun doelen te bereiken met behoud van een retentiepercentage van meer dan 93%. En er komt nog meer !!! Een dergelijk succes is het harde werken, leren van mislukking, loyaliteit en volharding van een groep gelijk vertegenwoordigde mannen en vrouwen uit meer dan 15 verschillende landen en culturen. Vooruitgaan vereist soms moeilijke beslissingen, zoals het loslaten van mensen die niet voldoen aan de bedrijfswaarden, of de baan of de verwachte prestaties. Helaas zijn we afgelopen zomer door zo'n golf gegaan. We begrijpen de teleurstelling van sommige voormalige werknemers, maar het rechtvaardigt geen anonieme, persoonlijke en openbare aanvallen met valse verklaringen. We nodigen iedereen uit om contact op te nemen met onze HR-specialist of managers via LinkedIn of een ander kanaal om vrijuit feedback, zorgen of meningen te bespreken.

Ontdek andere reviews over Optimy

4 aug 2025

Pluspunten

I loved being an intern there and the management was great

Minpunten

Pay was very low for an internship

27 mrt 2025

Pluspunten

This was the greatest internship experience, with amazing leadership and support! I was able to take on the full responsibility as if I was on a regular contract

Minpunten

Salary was low and made it difficult to manage living in Brussels

Bekijk reviews op: Nuttig|Beoordeling|Datum|Alle