employer cover photo
employer logo

Ooit een geweldig bedrijf ingehaald door giftige cultuur - werkgeversreview Anonieme werknemer bij Printify

2,0
3 mrt 2023
Anonieme werknemer

Pluspunten

Ik ben enorm dankbaar voor alles wat ik bij Printify heb geleerd en de mensen die ik daar heb ontmoet (hoewel de meesten het bedrijf hebben verlaten vanwege de nieuwe werkcultuur). De eerste helft van mijn reis daarheen was geweldig, maar de tweede was niet zo (meer daarover in de nadelen).

Minpunten

Ik begon 2 jaar geleden bij Printify en ik was echt blij om daar te zijn, geweldige mensen, geweldige uitdagingen, leuke voordelen en heel veel dingen om te leren. Toen ik begon was er de magie en energie van een geweldige werkcultuur - transparant, moedig, gedurfd, eerlijk en nederig. Maar zoals we weten cultuur = mensen. Mensen veranderen en brengen een nieuwe cultuur met zich mee. Helaas voor Printify bleek de aan boord gebrachte cultuur zeer giftig te zijn. De nieuwe cultuur is een cultuur van het ego. Het gaat over politiek en regime. Simpel gezegd, je kunt het niet oneens zijn met leiderschap. Een top-downbenadering wordt gedreven door opportunisme. Gebrek aan strategie, langetermijndenken en onderzoek. De bedrijfsstrategie kan meerdere keren per jaar veranderen. Enorme projecten worden gestart zonder de reden erachter te begrijpen, werknemers worden gedwongen tot een burn-out om ambities waar te maken. Hoewel het eerlijk is om te vermelden dat er nog steeds mensen zijn die goede dingen doen (zoals degenen die welzijnsdagen hebben ingevoerd).

Reactie van Printify
3y
Bedankt voor je review en feedback. Het spijt ons te horen dat je je zo hebt gevoeld tijdens je tijd bij ons. We overleggen voortdurend met ons team over wat wel en niet werkt. Naast onze interne enquêtes komt onze medewerkerscommissie regelmatig samen met het senior management om te bespreken hoe we onze medewerkers een eersteklas werkervaring kunnen bieden. Als direct gevolg daarvan hebben we een aantal initiatieven geïntroduceerd, waaronder extra gezondheidsdagen, een feestdag en verbeteringen aan ons leerbudget en -systeem. We werken aan betere ondersteuning op het gebied van geestelijke gezondheid en een aantal andere teamgerichte programma's. We begrijpen dat Prinitfy een snelle en dynamische omgeving is. De wereldeconomie is de afgelopen 12 maanden voor iedereen ingrijpend veranderd en als bedrijf zijn we het aan ons team en onze klanten verplicht om ons aan die veranderingen aan te passen. Strategie-updates vinden maandelijks plaats tijdens onze algemene vergaderingen en worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met ons onderzoeksteam. Uit uw feedback begrijpen we dat deze informatie niet duidelijk genoeg is overgebracht. We zouden het zeer op prijs stellen als u ons meer details over uw ervaring zou willen geven. U kunt uw HR-medewerker hierover altijd een e-mail sturen. Nogmaals bedankt voor uw feedback en veel succes in uw verdere loopbaan.

Ontdek andere reviews over Printify

28 okt 2025

Pluspunten

Pros • Supportive, friendly team • Encouraging management • Strong opportunities for skill development • Pride in quality and finished products • Positive, collaborative workplace environment

Minpunten

Pto builds up rather slowly

18 jun 2025

Pluspunten

Fun work environment with a good culture

Minpunten

Long hours with not many leads