Trainee worden bij Working Talent is een gokje wagen. Toen ik solliciteerde, werd er verteld dat er geen opdrachtgevers zijn voor de data specialisatie dus mocht ik die niet kiezen. Toen de bootcamp was afgelopen, waren er wel opdrachtgevers voor data, maar geen voor software development. Als resultaat heeft Working Talent meerdere software development trainees laten gaan. Dus dan heb je lekker een half jaar verspilt van je tijd. De bootcamp is vooral basis en de technische kennis is vooral gefocust op software development, voelt zeer nutteloos als jij een ander profiel hebt. En als de bootcamp is afgelopen en je hebt nog geen opdrachtgever? Dan mag je hopeloos wachten tot dat ze iets voor je vinden, of na 3 maanden losgelaten worden. Kortom: IT Trainee zijn bij Working Talent voelt vergelijkbaar als meedoen aan de loterij. De accountmanagers doen hun best om iets voor je te vinden maar als er niks is heb je gewoon pech.
Kortom: wees er bewust van dat deze traineeship geen baangarantie geeft, en het is willekeurig welke specialisatie wel of geen mogelijkheden heeft.