Reviews van 5CA

(16 reviews in totaal)

Otto van Haaren

77% waardeert directeur

63% positieve zakelijke vooruitzichten

5CA heeft een werknemersbeoordeling van 3,7 van 5 sterren, op basis van 16 bedrijfsreviews op Glassdoor. De meeste werknemers hebben het hier dus goed naar hun zin. De werknemersbeoordeling van 5CA is in lijn met het gemiddelde (binnen een standaardafwijking van 1) voor werkgevers in de bedrijfstak Telecommunicatie (3,6 sterren).

Reviews per functie

16 reviews
2,0
19 jul 2019

Pluspunten

Je collega's zijn allemaal gaming- of techfreaks, net als jij. Een interessante omgeving met mensen van over de hele wereld. De klanten zijn vaak echt leuke merken of gamebedrijven. Klantenservice doen voor jouw favoriete game of merk is motiverend!

Minpunten

Het salaris is echt te laag voor de verantwoordelijkheden die je (in mijn geval) krijgt. De expertise en werkdruk die de agents en seniors in mijn project hadden waren gigantisch, maar het brutosalaris voor een agent is net geen 10 euro. Je werkt voor een project (de projecten die 5CA heeft vind je op de website), en deze geven in wisselende maten om jou. De cliënt kan complete chaos veroorzaken of ineens nieuwe procedures op jouw team af schieten en ze geven er geen moer om - het is altijd weer jouw taak om de chaos op te lossen. De projectleiding accepteert als een mak lammetje alles wat de cliënt op het team af vuurt, en doet alsof alles helemaal tip top in orde en leuk is, terwijl de werknemers constant het vuile werk opknappen en zich ondergewaardeerd worden. De enige reden dat mijn ex-collega's nog bij 5CA werken, is omdat zij internationals zijn en dus moeilijker een andere baan kunnen vinden. 5CA vindt het niet erg wanneer de agents ontevreden zijn. Zolang de klant maar tevreden wordt gehouden.. Uiteindelijk moest ik het project en daarmee het bedrijf verlaten, omdat de klant "wegens komende veranderingen geen plek meer heeft voor mijn positie" (ik had een kleine promotie gemaakt een paar maanden daarvoor). Dat was "toevallig" net een maand voordat mijn nul-uren contract in een vast contract veranderd had moeten worden. Toen ik eenmaal weg was werd iemand anders in mijn positie gezet - diezelfde positie waar zogenaamd geen plek meer voor was. Het mag duidelijk zijn dat 5CA mij simpelweg van de hand wilde doen omdat een vast contract te duur is. De CEO van het bedrijf komt over alsof hij geen idee heeft wat hij doet, en het drietal dat onder hem staat eigenlijk het meeste werk doet. Er worden teamleiders aangenomen die geen people skills hebben. De trainers hebben geen idee waar zij nu eigenlijk training over geven. Tot slot krijg je als agent altijd een nul-uren contract met maximaal 200 euro reiskostenvergoeding, dit dekte mijn OV-kosten niet volledig. Bij 5CA bouw je geen pensioen op.

5y
Hi, Bedankt voor je feedback. Het is goed om te horen dat je onze projecten de moeite waard vond. We gaan heel bewust op zoek naar mensen die interesse en/of affiniteit hebben met het type projecten dat we ondersteunen. Dat zorgt al automatisch voor heel wat raakvlakken tussen collega’s onderling! Het is echter jammer om te horen dat niet alle aspecten van je avontuur bij 5CA positief waren. Onze klanten zijn inderdaad erg verschillend, met een gevarieerde graad van betrokkenheid. Het OPS Team van het project is er echter om die brug te vormen tussen de klant en onze medewerkers. Dat dat af en toe tot chaos leidt, is geen geheim. CS is dan ook een dynamische industrie, waarin alles om snelheid en verandering draait. We appreciëren het ten zeerste dat onze Agents, Seniors, Trainers, etc. zo flexibel zijn en steeds weer hun best doen om tegemoet te komen aan de wensen van onze klanten en 5CA. We staan natuurlijk ook steeds open voor feedback, ook als er feedback is naar de klant toe over bv. bepaalde procedures. Ik zal jouw feedback ook doorgeven aan management. Wat de people skills van onze Team Leads betreft: we hebben inmiddels meerdere trainingsprogramma’s gecreëerd om hen hierin te versterken. Onze hele trainingsafdeling heeft een flinke makeover gehad het afgelopen jaar, allemaal met het oog op ondersteuning bieden aan de verschillende afdelingen. We sturen regelmatig een anoniem survey naar onze medewerkers om te peilen hoe zij o.a. hun takenpakket en communicatie met management ervaren. Met die resultaten gaan we vervolgens aan de slag om positieve veranderingen teweeg te brengen. Het is altijd goed om feedback te krijgen en daar staan we ook zeker voor open. Vriendelijke groet, H. Engagement Team
9 aug 2017

Review van 5CA

Anonieme werknemer

Pluspunten

- Leuke sfeer en behulpzame collega's - met coaches wordt er gewerkt aan je performance en groei - zeer interessante werkomgeving als je van games en techniek houdt - mogelijkheden om door te groeien naar verschillende functies

Minpunten

- het kan een stressvolle omgeving zijn waar je moet presteren - het startloon is minimumloon

5y
Hi, Dankjewel voor jouw feedback. Het is leuk om te horen dat je blij bent met de sfeer en collega’s. Dat is voor ons ook ontzettend belangrijk natuurlijk. De stressvolle omgeving hoort er jammer genoeg ook bij. De klantcontact business is nu eenmaal een competitieve sector waarin KPI’s en performance management aan de basis liggen. We proberen zo vaak mogelijk tips en tricks te delen om onze mensen te leren omgaan met stress – en we bieden natuurlijk graag een luisterend oor – maar het blijft een feit dat stress niet weg te denken is uit deze business. We tonen onze waardering graag door middel van het organiseren van verschillende initiatieven. HR is zeker ook consequent bezig om te kijken wat hiervoor de mogelijkheden zijn in de toekomst. Vriendelijke groet, H. Engagement Team
2,0
6 jul 2022

Pluspunten

Remote Working Environment (that's it)

Minpunten

High stress, constant pressure, bad planning in terms of business goals, no clear direction, human aspect is gone. Our people are on the brink of burning out (if they haven't already). Please compensate everyone better. 4% is not enough for the stress and the pressure put on them. Attrition is really high in our projects. Also our support departments like WFM, Traffic, HR, perhaps even Engagement are overworked and underpaid. We need to do something about mental health. I'm not talking about pizza parties and virtual happy hours. You do quarterly surveys and nothing comes out of it. Company's mentality of "everyone is replaceable" is incredibly bad and it will hurt us in the long run. Do something to hold onto your valuable employees who do the work for you and make things work instead of paying thousands in bonuses to upper management people who do nothing and leave.

3y
Hi, Thank you for taking the time to share your feedback. We are sorry to see you are having such a negative experience working with us. Thank you for opening up. I would like to start by clarifying that we do so much with the feedback we receive from all of our surveys. We want to know what is going on so we can pinpoint areas of improvement and get working on making a positive change/impact. We won't be able to fix everything, but we can try to make people's work life better by implementing subtle as well as high-impact changes. As you will know, we have a dedicated team looking into the fairest possible way to compensate our people on a global level. The 4% increase is a start; it is a move in the right direction. While we might not be able to always make a direct impact on how (much) people get paid, we can pass this feedback on to the relevant department and continue to highlight that this is such a blocker for parts of our community. We don't think of our people as replaceable. On the contrary, we want to develop them to get the best out of them, for them and for us. 5CA is a people-first company and their personal and professional development matters to us. Do we still have some way to go? Sure. Is it being worked on? Absolutely. Improving the Employee Experience is not something that happens overnight. A lot of things are moving in the background that will allow for both change and improvement. Talent retention too is on our radar, as we acknowledge how important this is to all parties involved. We will be organising some more roundtable discussions soon, it would be great if you could participate in those to elaborate on your feedback - and take an active part in making a change. Groundswell is still running (based on direct feedback from our annual survey) and there are other initiatives you can take part in to make an impact outside of your current role. Something to think about! Kind Regards, H. Engagement Team
Weergave: 1 - 3 van 16 reviews

Glassdoor heeft 1.322 reviews over 5CA die anoniem zijn geplaatst door werknemers van 5CA. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of 5CA bij je past.