Inhoud werk zinvol, maar druk van targets en onprofessioneel team management
Pluspunten
+ zinvol werk, mensen die zorg nodig hebben zo goed mogelijk proberen te indiceren + meestal goed en informeel contact met collega's, interessant door de verschillende achtergronden vanuit de zorgsector + als je de tijd krijgt (kreeg je helaas vaak niet, door constante druk op targets halen) krijg je inzage in veel informatie & kun je goede beoordeling maken t.a.v. zorgbehoefte + goed digitaal patientensysteem om ook op afstand / thuis te kunnen werken + goede bereikbaarheid kantoor + ben goed en professioneel ingewerkt (gold niet voor iedereen) + kantoortijden, dus goede balans met privé mogelijk
Minpunten
- van hot naar her gestuurd worden in (te) groot gebied voor huisbezoeken. Op basis van de locaties en routes van het team werd dit inefficiënt met veel tijds- (en kwaliteits-)verlies ingepland. Geen eigen regie over planning. - emotioneel soms zwaar (je komt bij moeilijke en schrijnende situaties thuis of in verpleeghuizen) en er was verder geen begeleiding. Pittig voor veelal jonge werknemers. CIZ nam op dat moment alleen jong goedkoop "flexibel" "tijdelijk" personeel aan (die je snel weer kunt ontslaan) - oudere werknemers werden er met vrij harde hand uitgewerkt via "assessments". Hierdoor jaloezie en onzekerheid over posities en baan binnen team. Verdrietige dingen gezien, mensen die na jaren naar tevredenheid gewerkt te hadden vervangen door jonge goedkope werknemers waarvoor de ouderen werden ontslagen. Geeft wel beeld van de bedrijfscultuur. Oudere werknemers in team had ik juist heel fijn gevonden om vragen te kunnen stellen e.d.. Team managers gaven geen begeleiding - elke dag overzicht van behaalde "targets" en nog niet behaalde targets in kleurenschema's, als we nog harder gingen werken werden de targets gewoon opgeschroefd. Kwaliteit van het werk ging eronder lijden - mensen geen vaste contracten bieden, 100% belastbaarheid en inzetbaarheid vragen (wat dan flexibiliteit heet), maar er geen zekerheden of iets waar je op kan bouwen, bieden - salaris kon beter, ging via uitzendcontract, ging alleen in loon omhoog als je grote bek had en hard onderhandelde. Als dat niet je stijl is en je andere kwaliteiten hebt, heb je pech. Aangezien iedereen in het team precies hetzelfde werk moest doen en gelijkwaardige werkervaring, goede opleiding en kwaliteiten had heb ik me vaak afgevraagd waarom werkgever niet gewoon voor goede CAO met oké salaris voor hele team koos - was je meer dan 3 x ziek in een jaar, dan moest je je komen "verantwoorden". Mensen kwamen ziek werken, wat niet altijd handig als je met oudere, kwetsbare doelgroepen moet werken