Reviews van Calco

(203 reviews in totaal)

Tom Olijve

100% waardeert directeur

57% positieve zakelijke vooruitzichten

Calco heeft een werknemersbeoordeling van 3,7 van 5 sterren, op basis van 203 bedrijfsreviews op Glassdoor. De meeste werknemers hebben het hier dus goed naar hun zin. De werknemersbeoordeling van Calco is in lijn met het gemiddelde (binnen een standaardafwijking van 1) voor werkgevers in de bedrijfstak IT (3,9 sterren).

Reviews per functie

203 reviews
2,0
10 aug 2020

Agressieve ontslagprocedure

Anonieme werknemer

Pluspunten

goede begeleiding, staan open voor ideeën, zeer jong en dynamisch bedrijf.

Minpunten

zodra een opdracht wordt stopgezet en er geen nieuwe opdracht binnen kort tijdsbestek gevonden kan worden, dan zal men er alles aan doen om ervoor te zorgen dat jij ontslag neemt en niet ontslagen wordt. Dit om extra ontslagvergoedingen te voorkomen. Men komt met onmogelijke voorstellen waarin je bijna ontslag moet nemen.

Reactie van Calco
5y
Bedankt voor je review en de positieve punten die je hierin aanstipt. Het raakt mij verder persoonlijk dat je het wat betreft ontslag zo hebt ervaren, dit klinkt niet als een normale gang van zaken bij Calco. Ik zou hier graag met je over in gesprek gaan en wil je dan ook vragen contact met mij op te nemen, dan kunnen we jouw persoonlijke situatie bespreken. Groet, Kelly Grooteman, CEO Calco
2,0
25 apr 2019

Pluspunten

** Je kan in de IT werken zonder een gerelateerde opleiding gevolgd te hebben. ** Goede arbeidsvoorwaarden. ** Vast contract

Minpunten

** De proeftijd is keihard, een aanzienlijk gedeelte wordt ontslagen en zit ineens zonder baan. Houd hier rekening mee voordat je aan het traject begint! ** Recruitment belooft veel (VB: ieder half jaar 150 euro salarisverhoging, opleidingsmogelijkheden). In de praktijk blijkt die 150 euro een theoretisch maximum te zijn, de opleidingsmogelijkheden zijn summier. Hier kom je pas achter nadat je door je proeftijd heen bent en aan een amortisatieregeling vast zit. ** De opleidingsperiode is erg summier. Je leert een piepklein beetje van veel onderwerpen, waardoor je na 2 maanden eigenlijk nog niks weet. Het is de noemer "Traineeship" niet waard. ** Men beweert rekening te houden met je wensen en op zoek te zijn naar de ideale match. Als je een vacature weigert is de kans echter groot dat je ontslagen wordt. ** Grote kans dat je een opdracht aangeboden krijgt waar je niet erg enthousaist over bent, maar je moet er op in gaan (zie punt hierboven). ** Accountmanagers weten vaak zelf niet wat een functie in houdt (al denken ze van wel) maar zetten je wel onder druk om hem aan te nemen. ** Je fieldmanager komt af en toe langs voor een "fieldgesprek". Als je ergens tegen aan loopt kan de fieldmanager geen serieus advies geven omdat deze het bedrijf en je functie niet kent (al denkt de fieldmanager van wel). Je dient dit "advies" op te volgen, anders krijg je kritiek en een lagere beoordeling (en dus een magere salarisverhoging). Loop je ergens tegenaan tijdens je opdracht? Deel het vooral ***niet*** met Calco! Bespreek het met je opdrachtgever. Zij behandelen je vaak als een interne werknemer. ** Vrijwel iedereen die terug komt van een inzet (ongeacht de reden) wordt als niet inzetbaar verklaard. "Ontslag met wederzijds goedvinden" volgt. Je vaste contract is niet heel erg vast. ** De functies die je via Calco kan krijgen zijn doorgaans niet erg technisch. Verwacht niet dat je als programmeur aan de slag gaat, dat komt zelden voor. Daar heb je veel meer kennis voor nodig dan wat je bij Calco leert. ** Docenten bij Calco hebben erg weinig technische kennis. Net genoeg om de magere stof van de opleidingsperiode over te kunnen dragen. Voor complexere vragen word je standaard naar Google verwezen. ** In theorie mag je er voor kiezen om na twee jaar bij Calco te blijven in plaats van over te stappen naar je opdrachtgever. In de praktijk heb je dan een boze opdrachtgever en als de opdrachtgever je niet meer wilt gaat Calco over op "ontslag met wederzijds goedvinden".

1,0
31 mrt 2020

Niet aan beginnen

Pluspunten

Calco is goed in hun verhaal verkopen. “Je wordt gematcht aan een functie op jouw persoonlijkheid” want blijkbaar kennen zij jou beter dan jijzelf. Kosteloos 2 a 3 certificaten halen, welke je niet zelf kan kiezen en waar je uiteindelijk niks aan hebt aangezien je niet weet waar je terecht zal komen. Leuke mede-trainees als je geluk hebt.

Minpunten

“Je wordt gematcht aan een functie op jouw persoonlijkheid” naar aanleiding van een vage cijferlijst die na de eerste 2 weken wordt gegeven op basis van hoe jij hebt ‘gepresteerd’ in de lessen. Met presteren wordt bedoeld hoeveel jij praat tijdens de les (= proactiviteit en leergierigheid). Wat je dan precies zegt maakt niet zoveel uit want ze gaan ervan uit dat je toch geen inhoud hebt. Uiteraard hangt jouw cijferlijst, en daarmee jouw potentiële opdracht, af aan jouw relaties met docenten. In meer dan 20% van de gevallen beëindigen zij jou contract in de proefperiode. Er begint om de 2 weken een nieuwe groep trainees. Zij laten je gaan wanneer het hun uitkomt, zoals wanneer er niet genoeg vacatures zijn. Lease auto is geen optie meer sinds 2020.

Reactie van Calco
5y
Bedankt voor je review, wat jammer dat hij niet zo positief is. Tijdens het gehele traineeship communiceren we, in onze optiek, duidelijk en eerlijk over het proces en hoe het gaat met jou. Calco heeft inderdaad een aantal dingen hoog in het vaandel staan, waaronder pro-actief zijn. Het gaat ook om kunnen reflecteren en zelf op zoek gaan naar mogelijkheden om jezelf te kunnen ontwikkelen, dat is natuurlijk wel het doel van een traineeship. Hopelijk heb jij er voor jezelf toch het beste uit kunnen halen! We horen het graag als je nog tips met ons wilt delen over wat we zouden kunnen verbeteren! Mail je ideeën vooral naar communicatie@calco.nl
Weergave: 1 - 3 van 203 reviews

Glassdoor heeft 247 reviews over Calco die anoniem zijn geplaatst door werknemers van Calco. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of Calco bij je past.