Pluspunten
Goed als je mee kunt roddelen en een vriendjespolitieker bent dan is dit de juiste plaats voor je.
Minpunten
Mijn ervaring als Consultancy binnen het IT-team is structureel negatief en zorgwekkend. Wat naar buiten toe als een professionele IT-omgeving wordt voorgesteld, blijkt intern gekenmerkt door gebrek aan leiderschap, onvoldoende inhoudelijke expertise en een cultuur van controle in plaats van vertrouwen. Al doen ze alsof, geloof er zeker niks van. De werksfeer wordt gekenmerkt door roddel en gebrek aan integriteit. Medewerkers, waaronder stadsmedewerkers, worden achter hun rug om beledigd en als “dom” of onbekwaam bestempeld of via chat groepen uitgelachen. Dit gebeurt systematisch en zonder dat zij (Stad Antwerpen) hiervan op de hoogte zijn. Een organisatie die haar eigen mensen zo bespreekt, mist fundamenteel respect. Hier moet onderzoek naar gedaan worden via stad. via teams groepen lachen ze stadsmedewerkers uit en maken ze domme grapjes over. Ga dit onderzoeken ! Doorgroeimogelijkheden lijken niet gebaseerd op ervaring of bewezen competenties. Verantwoordelijkheden worden toegekend zonder de nodige kennis of bewijs dat ze kennis hebben, wat de kwaliteit van de dienstverlening onder druk zet. Professionele standaarden worden hierdoor uitgehold. Verlof aanvragen voelt niet als een recht, maar als een onderhandeling waarbij persoonlijke verantwoording moet worden afgelegd. Het maakt niet uit, hoeveel je er hebt. Ze lokken je er graag me, maar achteraf nemen ze je dit kwalijk, Transparantie ontbreekt en communicatie is inconsistent. Dat er inmiddels een reorganisatie gaande is, spreekt boekdelen over de structurele problemen binnen de organisatiecultuur. Er zijn zoveel bedrijven die meer respect tonen aan de klanten dan dit bedrijf, die met de subsidies van de stad spelen, ze verstoppen zich achter het imago van de stad en falen in elk applicatie die ze aanbieden en zelf niet begrijpen waar het altijd fout loopt tot ergernis van de medewerkers van de stad. Het is tijd voor een frisse en een gezonde nieuwe IT-bedrijf met echte professionele medewerkers die de stad ondersteunen. De stad heeft al veel moeten doorstaan, zeker in het licht van de cyberaanval door nalatigheid van Digipolis. De huidige verantwoordelijken zijn onbekwaam en hebben geen IT kennis en komen vast te zitten in een beperkte visie en tonen weinig vermogen tot zelfreflectie. Dezelfde fouten worden herhaald, zonder structurele verbetering of duidelijke strategische richting. Samenwerkingen met externe bedrijven worden regelmatig beëindigd. Voor professionals of werknemers die waarde hechten aan respect, integriteit, echte diversiteit en echte inhoudelijke expertise: wees kritisch, denk 5 keer na voor je hier je stappen zet en laat je niet lokken. Dit zijn feiten en geen fabeltjes. Of blijf daar weg en geniet van een ander bedrijf die je waarden en normen respecteerd. Hier ga je alleen mee gesleept worden in hun problemen en lage slordige ondersteuning.