• Verloop: in de tijd dat ik hier gewerkt heb is de hele groep met collega's waar ik mee begon weggegaan, wat natuurlijk niet zorgt voor een stabiele werkomgeving. Constant ben je bezig met het inwerken van nieuwe collega's die vaak nadat ze goed en wel zijn ingewerkt alweer vertrekken. Op de werkvloer heerst er onrust aangezien er om de paar weken wel weer iemand vertrekt.
• Management: de mensen die managementfuncties bekleden hebben deze simpelweg gekregen omdat ze lang genoeg zijn blijven plakken of vriendjes zijn van de baas, en niet om hun kwaliteiten. Veel teammanagers hebben geen idee hoe ze een team moeten aansturen en doen maar wat. Hierdoor ben je compleet overgeleverd aan een manager zonder ervaring die vanuit het het hogere management niet gecontroleerd wordt op zijn/haar acties. Zo lang de targets maar gehaald worden vinden zij het wel best.
• Arbeidsvoorwaarden: de salarissen zijn hier laag, zeker vergeleken met wat soortgelijke bureaus bieden voor een recruiter/intercedent. Er wordt voor deze functie een HBO diploma gevraagd terwijl het salaris dat zij bieden totaal niet conform is. Om een salarisverhoging te krijgen moet je uitmuntend presteren en erg op je strepen staan. Dan nog wordt je afgescheept met minder dan waar je om vroeg en wordt er gezegd dat je salaris nog aangevuld wordt met de bonus. De bonusregeling zelf is uitermate vaag, bijna niemand kent de exacte spelregels en er worden onmogelijke targets gesteld waardoor je alsnog niks krijgt. Op de werkvloer heerst er vooral over het salaris veel onrust en na een aantal keer nul op rekest te hebben gekregen kiezen de meesten ervoor om verder te solliciteren en ergens anders aan de slag te gaan. Verder wordt er ontzettend moeilijk gedaan over het opnemen van vakantiedagen (want dat mag niet in drukke periodes, maar het is áltijd druk) en over kort verzuim voor bijvoorbeeld een bezoek aan de huisarts, terwijl je hier gewoon recht op hebt.
• Bedrijfscultuur: Er wordt krampachtig geprobeerd om iedereen onderdeel te laten voelen van het bedrijf d.m.v. employee branding etc. maar dat mislukt door bovenstaande zaken. Veel mensen voelen zich ondergewaardeerd en onderbetaald en dan helpen dingen als een verzorgde lunch of een cadeautje met Sinterklaas niet (zeker als het cadeautje een telefoonhoesje met bedrijfslogo is voor je werktelefoon die je weer kan inleveren als je vertrekt).
• Werkdruk: De targets die voor de recruiters gesteld werden waren erg pittig en vaak onrealistisch, waardoor onnodig de stress opgevoerd wordt. Dikwijls werd er overgewerkt zonder compensatie om toch de targets maar te halen. Dit heeft ook geleid tot een fors aantal burn-outs binnen het bedrijf en wanneer er sprake was van erge stressklachten werd dit gewoon van tafel geveegd. Ook de werk-privé balans was redelijk zoek, met collega's die buiten werktijd structureel potentiële kandidaten gingen bellen of die in het weekend nog doorwerkten (zonder compensatie). Verder wordt er van je als recruiter verwacht dat je tijdens je lunchpauze telefonisch bereikbaar bent of zelfs tijdens het weekend, mocht er een klant bellen.