Reviews voor Mollie | Glassdoor.be

Reviews van Mollie

Bijgewerkt op nov 2, 2019

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

4.9
100%
Aanbevelen bij een kennis
Mollie CEO Gaston Aussems (no image)
Gaston Aussems
1 Beoordelingen
  1. Nuttig (1)

    "Fijn bedrijf: een startup, waar wel alles lekker geregelt is"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij Mollie voor 8 jaar

    Pluspunten

    Je kunt jezelf zijn. Het is een bedrijf wat heel erg op product gefocust is en daaruit groei wilt behalen. Fijne ethiek en ambitieus.

    Minpunten

    Ik zie geen directe noemenswaardige minpunten.

    Mollie2019-11-02
  2. Nuttig (1)

    "Werken bij Mollie!"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Customer Support Specialist in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Mollie

    Pluspunten

    Sfeer, Professionaliteit, informeel, positiviteit en groei

    Minpunten

    geen min voor mij persoonlijk!

    Mollie2019-07-12
  3. "Werken in het data-team."

    SterSterSterSterSter
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    Huidige werknemer - Data Scientist in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Mollie

    Pluspunten

    Ik werk graag in het data-team omdat het veel ruimte biedt voor creativiteit en leren. De werkomgeving bij Mollie heeft een positieve en vriendelijke sfeer. Werknemers helpen elkaar graag en delen hun kennis met collega's, zowel tijdens het werken aan projecten als tijdens presentaties / sessies tijdens de vrijdagborrel. Een groot pluspunt is ook de locatie van het kantoor (Keizersgracht) en het uitzicht op de... grachten dat ik vanaf mijn bureau heb. Ik zou aanraden om Mollie als je werkgever te kiezen.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Het is een snelgroeiend bedrijf, en soms zijn er processen die moeten worden vastgelegd, zodat ze goed schalen met de grootte van het bedrijf. Ik heb echter niet het gevoel dat dit de workflow van het team waar ik deel van uitmaak blokkeert.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-09-26
  4. "Geweldige werkomgeving"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Medior Compliance Officer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij Mollie voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Ik ben nu bijna twee jaar bij Mollie, en eerlijk waar, de tijd is voorbij gevlogen. Een van de beste dingen bij Mollie is de fantastische cultuur, sfeer en de collega's. De collega's zijn allemaal enorm gedreven, ambitieus, en genieten ervan samen te werken om Mollie's product te verbeteren. Het nemen van verantwoordelijkheid en eigendom is iets dat enorm aangemoedigd wordt binnen Mollie. Het bedrijf investeert ook... in persoonlijke en professionele groei en in het hosten van teambuilding-evenementen (zomerfeesten, (sport)activiteiten, etc.) en heeft andere voordelen zoals Mollie-handelswaar, flexibele uren en gratis lunch. Een van de grote voordelen van het zijn van een compliance officer bij Mollie is dat het team relatief klein is, wat betekent dat je veel individuele verantwoordelijkheid hebt en dat er ruimte is om onafhankelijk projecten aan te nemen, terwijl je nog steeds het voordeel hebt van het kunnen sparren met collega's. Het team is enorm kennisrijk en getalenteerd, dus er zijn een hoop mogelijkheden om te leren en te groeien binnen het team en het bedrijf.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Mollie opereert in een complexe omgeving, met een hele hoop wettelijke vereisten, verplichtingen, en intern beleid, wat het een uitdagende omgeving kan maken om in te werken. Er gebeuren veel dingen op hetzelfde moment die aandacht nodig hebben, maar omdat het team best klein is, kan de individuele werkdruk best groot zijn. Aan de andere kant, deze uitdagingen en het moeten nemen van verantwoordelijkheid en eigendom... in projecten is precies wat het een interessante omgeving maakt om in te werken.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Vergeet nooit om een oog te houden op de bedrijfscultuur. Mollie heeft een unieke bedrijfscultuur, maar omdat het bedrijf zo snel gegroeid is over de laatste paar maanden is het behouden van de sfeer en cultuur zeker een aandachtspunt.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-09-26
  5. "Een bedrijf dat mensen boven het proces houdt"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Ingenieur in Amsterdam
    Aanbevolen

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Mollie

    Pluspunten

    Ik ben 2 maanden geleden bij Mollie gekomen. - Goede sfeer, relaxte cultuur... - Mensen omarmen je snel, vanaf het begin voel je dat je deel uitmaakt van het team. - De onboarding was erg duidelijk en alles werd stap voor stap gedaan - Erg ervaren lead developers, ze weten wat ze doen en verrassen genoeg zijn er niet veel saaie processen wanneer het niet om veiligheid of de kernbusiness gaat. Dus eigendom is een... deel van de cultuur. Dat is verrassen voor een bedrijf met meer dan 150 werknemers. - Er is een carrièreraamwerk en het wordt opgevolgd door lead developers die developers up to date willen houden en gidsen in hun groei. - Erg goed budget voor seminars, workshops, etc. - Informatie is erg duidelijk en kleine stappen worden gewaardeerd. - Goede test. - Flexibele arbeidsuren - Alle uitrusting is modern. Inclusief verstelbare tafels, superbrede monitors, Bose koptelefoons en goede Macs. - Fantastische locatie in het hart van Amsterdam.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Oude codebase en veel mensen weten niet waarom iets zoals het is. Omdat het mijn tweede maand is kan ik voorlopig nog weinig nadelen zien.

    Advies aan management

    Dit zal ik later evalueren, het is mijn tweede maand dus ik kan niet goed zien hoe dingen in elkaar steken.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-09-18
  6. "Een zeer goede plek om te groeien"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Senior Software Engineer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Mollie

    Pluspunten

    Een bedrijf waar de kwaliteit van het product er toe doet. Dit betekent dat we ernaar streven de best mogelijke code te schrijven. Altijd met vrolijke codebeoordelingen, die weergeven wat we beter kunnen doen. Testcases worden aangemoedigd. Ook is dit een plek waar we nieuwe ideeën brengen een deze kunnen snel geaccepteerd worden als ze goed blijken te zijn. Naast het coderen is het feit dat we kunnen vragen om de... hardware die we willen iets kostbaars (ik kreeg de muis die ik wou, een grote monitor, de meest recente MacBook Pro, een goede stoel, een zit-stabureau, etc). Het bedrijf is ook zeer ondersteunend op veel verschillende manieren. HR is altijd behulpzaam, ik heb meerdere keren persoonlijke verzoeken gehad waarmee ik snel geholpen werd. De lunch is altijd vers en heel fijn en het team helpt me altijd met het bijhouden van de doelen.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Het bedrijf is zeer breed. Dus er is wat tijd nodig om "productief" te worden. Er komen veel regels, partners, leveranciers, betalingsdingen bij kijken die we moeten weten voordat we kunnen beginnen met coderen. Persoonlijk (en het is een ongebruikelijke mening) houd niet van de locatie van het kantoor, middenin de stad. Ik had liever dat het op een minder drukke plek had gezeten. We hebben niet een erg strikte,... vlugge omgeving, maar het werkt prima.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Zorg dat de ontwikkelaars altijd de vrijheid hebben om oplossingen aan te dragen en te bedenken. Investeer altijd in training, dit helpt enorm om de hersenen van nerds gemotiveerd te houden. Zorg voor een duurzame groei. Ik vind het heel leuk om de eigenaars in de keuken te ontmoeten en over het bedrijf te praten. Blijf dit kanaal altijd open houden.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-08-26
  7. "Een geweldig bedrijf met hoge verwachtingen"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Software Engineer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Mollie

    Pluspunten

    Mollie biedt een groot voordeelpakket, evenals een leuke en dynamische omgeving waar zowel persoonlijke als professionele groei niet alleen wordt aangemoedigd, maar ook zorgvuldig wordt gepland met de hulp van en uitgevoerd samen met direct management en direct team mates. Dit creëert een omgeving waarin iedereen aan dezelfde doelen werkt, maar tegelijkertijd aan hun eigen ervaring, waardoor elke dag uitdagend en... onderhoudend wordt. Feedback aan anderen is altijd welkom en aangemoedigd en problemen worden vaak snel en zonder al te veel "kantoorpolitiek" opgelost.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Mollie bestaat al een tijdje en werkt in een zeer complexe omgeving. Sommige aspecten van het bedrijf kunnen in het begin wat overweldigend zijn.

    Advies aan management

    Blijf je focussen op het behouden van de huidige sfeer en vermijd schalinggerelateerde vernietiging van de cultuur

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-08-19
  8. "Mollie biedt uitdagende projecten gecombineerd met een geweldige cultuur"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Software Engineer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij Mollie voor meer dan een jaar

    Pluspunten

    Bedrijfscultuur Mollie staat je toe om te groeien en moedigt dit ook aan, zowel als persoon als in je vakgebied. Als je een goed idee hebt, krijg je de ruimte om dit naar voren te brengen. Als er iets mis gaat, gaat het altijd om hoe het team hier van kan leren en nooit over wie de fout heeft gemaakt. Het bedrijf bestaat uit vooral jonge en getalenteerde individuen die streven naar het beste. Mollie waardeert de... moeite die we in het werk steken door zomerevenementen te organiseren en bedrijfsmerchandise aan te bieden en voordelen zoals een vrije dag op je verjaardag. Technische uitdagen Door de snelle groei die Mollie doormaakt zijn er veel technische uitdagingen waar we aan werken. Omdat je wordt omgeven door ingenieurs met veel kennis, is er altijd een mogelijkheid om te leren. Verder nog, als je laat zien dat je de kennis en vaardigheden hebt, kan je kansen krijgen om te groeien in een nieuwe functie, bijvoorbeeld een leidinggevende functie.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Het bedrijf groeit snel. Daarom maakt de start-up-sfeer langzaam plaats voor een meer bureaucratische omgeving, waarin je grip verliest op sommige teams in het bedrijf. De toekomst zal uitwijzen hoe dat de bedrijfscultuur zal beïnvloeden zoals die nu is. Bovendien botsen de snelle groei en commerciële projecten die daarbij horen soms op projecten die de kernfuncties en het geluk van de ingenieur zouden verbeteren.... Vanuit een zakelijk perspectief is dit begrijpelijk, maar het behoud van de kern van je bedrijf is ook belangrijk.

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Zorg ervoor dat je een oogje houdt op de bedrijfscultuur omdat de grootte van het bedrijf groeit. Het is belangrijk dat iedereen één is en verbonden blijft met elkaar. Investeer in leermogelijkheden voor de werknemers.

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-08-08
  9. "Erg plezierige werkplek"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Software Engineer in Amsterdam
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk al langer dan een jaar als voltijd bij Mollie

    Pluspunten

    Werken op de engineeringafdeling betekent het oplossen van technische problemen en uitdagingen, maar het is nooit alleen dat. Het bedrijf moedigt ons echt aan om het heft in eigen hand te nemen, dus we moeten altijd uitzoeken aan welke projecten we werken door te praten met financiën, producteigenaren, andere ontwikkelaars en uiteindelijk altijd zelf te beslissen. Er is veel flexibiliteit, het enige wat je in... gedachten moet hebben is het leveren van goede kwaliteit. Naast het ontwikkelen van een product waar ik in geloof, is het erg leuk om te merken dat iedereen hier altijd meer doet dan nodig is voor zijn werk, wat echt inspirerend is.

    Meer weergeven

    Minpunten

    Het enige negatieve dat ik kan bedenken is de snelle groei van het personeelsbestand, waardoor het wat drukker wordt en de sfeer wat minder vertrouwd. (voor nu)

    Advies aan management

    -

    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-08-07
  10. "Uitdagende baan die wat structuur mist"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrière­mogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Ontwikkelaar 
    Neutraal vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij Mollie voor 3 jaar

    Pluspunten

    - Er is altijd ruimte om jezelf verder te ontwikkelen, ga daarnaar op zoek. - Je wordt aangemoedigd om je eigen oplossingen te vinden, nieuwe technologie te gebruiken en nieuwe ideeën te bedenken, in plaats van dat je geboden bent aan 'consistente oplossingen'. - Je leert hier veel, kennisdeling wordt gestimuleerd binnen het gehele bedrijf (er zijn wekelijkse sessies die het mogelijk maken voor een ieder in het... bedrijf om zijn/haar ideeën/werk/etc te delen) - Platte structuur, je hebt de kans om direct te praten met je afdelingsmanager en je krijgt het gevoel gehoord en gewaardeerd te worden. - Goede lunch: lekkere salades, iets minder dan gemiddelde soep en minimaal twee keer per week iets lekkers (bijv. lasagne, lekkerbekje, etc.)

    Meer weergeven

    Minpunten

    - Bedrijfscultuur is niet stabiel; dingen veranderen heel erg snel, veel nieuwe mensen zijn aangenomen, etc. - Niet erg agile hoewel de afdeling van mening is dat Scrum de juiste manier is. - Verder komen binnen het bedrijf is je eigen verantwoordelijkheid, er is een poging gedaan een mechanisme in werking te stellen die dit mogelijk maakt maar dit is nog niet volledig geïmplementeerd over de gehele afdeling heen... dus je bent afhankelijk van de teamleider en dit kan ook een junior developer zonder andere werkervaring zijn.

    Meer weergeven
    Vertaald uit het Engels
    Toon origineel
    Mollie2019-08-13
Er zijn 33 reviews gevonden