Reviews van SWECO

avatar

Erwin Malcorps

39% waardeert directeur

65% positieve zakelijke vooruitzichten

SWECO heeft een werknemersbeoordeling van 3,2 van 5 sterren, op basis van 70 bedrijfsreviews op Glassdoor. De meeste werknemers hebben het hier dus goed naar hun zin. De werknemersbeoordeling van SWECO is in lijn met het gemiddelde (binnen een standaardafwijking van 1) voor werkgevers in de bedrijfstak Bouw, reparatie en onderhoud (3,6 sterren).

Reviews per functie

70 reviews
8 jun 2026

Great employer

Pluspunten

Great to work with and knowledgeable colleagues

Minpunten

Nothing about the employer is bad

1,0
25 apr 2026

Pluspunten

Er zijn mogelijkheden om door je eigen inzet heel veel kennis en ervaring op te doen in je vakgebied. Als je de benodigde kennis hebt opgedaan is het aan te bevelen om elders te gaan werken. De werkdruk en de randvoorwaarden waarbinnen projecten gerealiseerd moeten worden liggen behoorlijk hoog. De sturing is met name op geld, doorberekening en rendement op projecten. De inhoudelijke kwaliteit van gerealiseerde projecten wordt door het management minder belangrijk gevonden dan het financiële rendement van een project.

Minpunten

Werken bij Sweco betekent op papier werken bij een bedrijf met 'Scandinavische waarden', maar de praktijk is weerbarstig. In mijn ervaring schiet de zorgplicht van de werkgever ernstig tekort wanneer het erop aankomt. Nadat ik tijdens werkzaamheden bij een opdrachtgever van Sweco voor langere periode ben blootgesteld aan asbest, weigert het management elke vorm van medewerking of de wettelijk verplichte registratie in het personeelsdossier. Ondanks overtuigend bewijsmateriaal (foto’s en documenten) wordt de melding gebagatelliseerd en de verantwoordelijkheid ontweken. Er is sprake van een cultuur waarin de reputatie van het project en de relatie met de opdrachtgever belangrijker lijken dan de gezondheid van de eigen medewerkers op de lange termijn. Als medewerker sta je er in dit soort kritieke situaties alleen voor. Interne meldpunten en management bieden geen steun, wat mij heeft gedwongen tot het inschakelen van externe juridische hulp en de Arbeidsinspectie. Na mijn melding van een onveilige werkplek heeft men er alles aan gedaan om het werken bij Sweco zo onplezierig mogelijk te maken voor een periode van ruim 4 jaar. Acties door het management als financiële sabotage van projecten worden hierbij niet geschuwd. Als alles goed gaat, kan de werksfeer prima zijn. Maar als je met een onderwerp zit, die er toe doet kan de werksfeer ook zeer toxisch zijn.

4,0
9 apr 2026

Prima bedrijf

Pluspunten

Leuke (en jonge) mensen, mooie kantoren, goede faciliteiten.

Minpunten

Snelle doorlooptijd, repetitieve werkzaamheden voor starters.

Weergave: 1 - 3 van 70 reviews

Glassdoor heeft 616 reviews over SWECO die anoniem zijn geplaatst door werknemers van SWECO. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of SWECO bij je past.