Reviews van Welten

(63 reviews in totaal)

Thijs Vermaat

63% waardeert directeur

29% positieve zakelijke vooruitzichten

Welten heeft een werknemersbeoordeling van 2,9 van 5 sterren, op basis van 63 bedrijfsreviews op Glassdoor. De meeste werknemers hebben het hier dus redelijk naar hun zin. De werknemersbeoordeling van Welten is 22% onder het gemiddelde voor werkgevers in de bedrijfstak Finance (3,7 sterren).

Reviews per functie

63 reviews
2,0
7 apr 2026

Pluspunten

WFT opleiding die betaald zijn en vrijwel alles wat je tegen kan komen wordt vergoed. Transparant voordat je start over het salaris. Zorgt dat je binnen komt bij grote bedrijven maar helaas altijd in de klantenservice.

Minpunten

Bila's met je manager moet je plannen buiten werktijd om. Persoonlijk heb ik geen fijne ervaringen rond het ziekmelden. Je wordt echt gepusht om erdoorheen te werken, ook al wordt het niet direct gezegd. Alles om een ziekmelding te voorkomen. Je krijgt hier zeker weten het gevoel dat je gewoon een manier voor hen bent om geld te verdienen, zelfs wanneer je je gewoon ziek moet melden. Ze vertellen je dat je opdrachten kan krijgen na het eerste jaar dat geen klantenservice is maar in de realiteit is dat niet het geval. Ik kreeg helaas later pas te horen dat je de eerste paar JAAR gaat bellen. Je wordt verplicht om een paar nachten voor de introductiedagen bij een hotel te overnachten met iemand die je niet kent. Tijdens de introdagen kwamen wij met een grote groep collega's te laat op locatie. Het hotel was 2 minuten lopen vanaf de locatie destijds. Maar waar wij allen niet op rekenden was het feit dat 3 van de 4 liften kapot waren. Ja, dan kom je natuurlijk met zijn allen 2 a 3 minuten te laat. Nou, wat werden we toch behandeld als kleine kinderen! Handen op de zij een preek houden over dat we dit absoluut niet kunnen flikken bij de opdrachtgevers (hint, opdrachtgevers vinden dat niet erg met goede reden). Sorry maar hoe er toen met de situatie was omgegaan is absoluut belachelijk. Verder is de manier waarop we de gereden kilometers en thuiswerkdagen moeten declareren zomaar veranderd. Waar je voorheen dit maandelijks in 1 keer kon declareren moet je je maar herinneren om dit dagelijks te doen. Geloof me dat is 4x zoveel werk. De manier waarop de detacheerders hun hele werkwijze moeten aanpassen puur omdat HR dit wil zonder dat dit eerst wordt overlegd of dit idee wordt uitgezet aan de mensen die er WEL echt mee moeten werken laat zien dat de detacheerders hen totaal niet boeien.

2w
Dank je wel dat je zo uitgebreid de tijd hebt genomen om je ervaring te delen. Jammer om te lezen dat Welten uiteindelijk niet goed bij je heeft gepast, zeker omdat je ook een aantal positieve punten benoemt over de begeleiding, vergoedingen en de openheid vooraf over het salaris. We herkennen dat de start van veel opdrachten binnen finance vaak in klantcontact of administratieve rollen ligt. Dat doen we bewust omdat dit voor veel mensen de manier is om de sector, systemen en processen goed te leren kennen. Tegelijk begrijpen we ook dat niet iedereen daar op langere termijn energie van krijgt en dat verwachtingen hierover heel belangrijk zijn. Als dat voor jou anders heeft gevoeld dan vooraf gedacht, dan is dat vervelend. Je opmerkingen over ziekmeldingen en het gevoel dat je moest doorwerken nemen we serieus. Je ziek melden moet altijd kunnen zonder druk of schuldgevoel. Dat is een belangrijk uitgangspunt binnen Welten. Ook je feedback over declaraties, communicatie rondom veranderingen en hoe bepaalde situaties tijdens onboarding zijn aangepakt, geeft ons stof tot nadenken. Veranderingen in processen worden meestal gedaan om zaken beter of overzichtelijker te maken, maar uiteindelijk moeten onze mensen er wel prettig mee kunnen werken. Dank ook voor je eerlijke advies richting management. Uiteindelijk draait detachering om mensen en goede begeleiding, niet alleen om opdrachten. We wensen je veel succes in je verdere loopbaan.
2,0
31 mrt 2026

Ik had meer hoop eerlijk gezegd

Pluspunten

- Kosteloos WFT’s halen, je hoeft NIET je studiekosten terug te betalen als je uit dienst gaat - Mijn manager was aardig en redelijk competent, ik heb me altijd wel op m’n gemak gevoeld - De CEO is een leuke man en erg vriendelijk

Minpunten

Welten viel jammer genoeg tegen. Veel goede gesprekken maar eigenlijk voelde ik me een nummertje en dat is geen fijn gevoel. Toch wekten zij wel erg de schijn op dat er naar je geluisterd word en dat je iets zou leren. Je wordt in een call center gezet voor een mager salaris en je moet alles in je vrije tijd doen. Als je aangeeft dat je iets anders wilt doen omdat de opdracht niet bij je past dan ‘moet je maar even doorbijten’ en ‘het nog een kans geven’. Ik woon in de randstad wat volgens de recruiter ‘een enorm voordeel zou zijn’. Maar de eerste opdracht die ik kreeg aangeboden was aan de andere kant van het land (minimaal 1.5 uur reizen enkele reis). Als je aangeeft dat je dit te ver vindt dan krijg je te horen: ‘Tja je moet je dan maar afvragen of detachering bij je past’. Ik vind het erg jammer omdat ik met sommige internen/ matchers van Welten echt leuke gesprekken heb gehad. Er liggen kansen en ik hoop dat die worden opgepakt.

2w
Dank je wel dat je de tijd hebt genomen om zo uitgebreid je ervaring te delen. Jammer om te lezen dat je periode bij Welten uiteindelijk niet heeft gebracht wat je ervan had verwacht. Fijn om wel terug te lezen dat je je prettig voelde bij je manager en dat je de gesprekken met collega’s binnen Welten positief hebt ervaren. Dat waarderen we. We herkennen ook een deel van wat je zegt over startopdrachten. Veel mensen beginnen inderdaad in rollen waarin ze eerst ervaring opdoen binnen de financiële sector. Dat zijn niet altijd direct de meest uitdagende opdrachten, maar wel vaak functies waarin de basis wordt gelegd voor verdere groei. Tegelijk moet er natuurlijk wel goed geluisterd blijven worden naar wat iemand zoekt en waar energie van krijgt. Als dat onvoldoende zo heeft gevoeld, dan begrijpen we dat dat frustrerend is. Ook reistijd blijft binnen detachering altijd een lastig onderwerp. We proberen daarin een goede balans te vinden tussen kansen, ontwikkeling en afstand, maar begrijpen heel goed dat 1,5 uur enkele reis voor veel mensen simpelweg te veel is. Dank voor je eerlijke feedback en ook voor de positieve woorden richting collega’s binnen Welten. We nemen dit soort ervaringen mee om onze begeleiding en matching verder te verbeteren. We wensen je veel succes in je verdere carrière!
4,0
25 mrt 2026

Welten

Pluspunten

Veel verschillende opdrachten en opleiding

Minpunten

Veel opdrachten zijn erg repetitief

2w
Dank je wel voor je review en fijn om te lezen dat je de afwisseling in opdrachten en de opleidingsmogelijkheden positief hebt ervaren. Dat zijn dingen waar we veel aandacht aan besteden, dus mooi dat dat er voor jou uit is gekomen. Je punt over repetitieve werkzaamheden nemen we serieus. Sommige opdrachten, zeker in het begin van een carrière in finance, bevatten inderdaad meer terugkerende werkzaamheden. Tegelijk proberen we mensen juist via opleidingen, certificeringen en verschillende opdrachten steeds verder te laten groeien richting meer specialistische of uitdagendere rollen. Bedankt dat je je ervaring hebt gedeeld en veel succes in je verdere carrière.
Weergave: 1 - 3 van 63 reviews

Glassdoor heeft 67 reviews over Welten die anoniem zijn geplaatst door werknemers van Welten. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of Welten bij je past.