Ik ben blij dat ik ben vertrokken. - werkgeversreview Ontwikkelaar bij Beeline

1,0
21 sep 2019

Pluspunten

Hield van pingpong, fuzz ball, en af en toe een film. Als werknemer kon je een pauze nemen om op kantoor te spelen. Familie noodsituaties en persoonlijke verantwoordelijkheden werden gerespecteerd, maar je moet de uren later compenseren. Terwijl je onder de radar zit (en tevreden bent waar je bent), word je met rust gelaten. Als buitenstaander, een niet-lid van de binnenste cirkel, krijgt u misschien een inflatoire verhoging en toegang tot een videogezicht zoals Plural Sight. Dit wordt beschouwd als een formele "training". Af en toe wordt iedereen uitgenodigd voor een drankje en een maaltijd die leuk is. Als jouw ideeën het bedrijf miljoenen opleveren, krijg je misschien een (goedkoop) gadget, gemaakt in China, als blijk van waardering. Iets is beter dan niets. Geweldige teamgenoten. Met uitzondering van een of andere pestkop die van team naar team zou kunnen springen, waren ze allemaal geweldige collega's.

Minpunten

De leden van de binnenste cirkel krijgen volledige bescherming en profiteren van het bedrijf, terwijl ze geen enkele verantwoordelijkheid hebben voor hun acties. Ze knuffelen informatie, liegen, manipuleren en pesten iedereen die ze niet leuk vinden. Managers werken mee aan de pesten uit angst zelf slachtoffer te worden. Als je besluit op te staan tegen het misbruik, zullen managers (en HR) je het leven zuur maken tot je ermee ophoudt of ontslagen wordt. Ze zullen alle informatie verzamelen die ze kunnen in de hoop je eruit te schoppen. Als buitenstaander van de binnenste cirkel zult u nooit een verhoging, vooruitzichten, echte training of voordelen krijgen; er wordt echter wel van u verwacht dat u een "held" bent en zichzelf opoffert zonder te klagen. Degenen boven u zullen de eer opstrijken voor uw harde werk plus ideeën, tenzij ze eindigen in een mislukking. Eventuele beloftes van uw manager(s) worden niet gehonoreerd en blijven in het ongewisse. Een techniek die vaak gebruikt wordt door managers is het graven van vuiligheid van jou en je collega's. Bijvoorbeeld, laten we zeggen dat je een miscommunicatie had (geen gevecht), wat je later ophelderde, geen big deal. Wanneer je manager erachter komt, zal hij of zij dat gebruiken als een excuus om de belofte(s) niet na te komen. De kwestie zal worden opgeblazen en een enorme deal maken. Dus, wees voorzichtig met wat je zegt en zorg ervoor dat je teamgenoten ook voorzichtig zijn. Voorafgaand aan het beëindigen van een project, zal een ander project als een noodgeval opduiken. Daarom zal iedereen extra uren proberen te werken om het huidige project af te ronden en het nieuwe project te starten. Zoals altijd zou de belofte zijn dat ze dat niet meer zouden doen omdat het ons uitbrandde. Als het ons lukt om goed werk te leveren, zouden we beloond worden met... meer werk. Alle geruchten over de toekomst van het bedrijf zijn waar. Als een gerucht wordt ontkend, op de "Alle Handen" vergadering, zal het waar worden. Laat ze je niet voor de gek houden. Het management is een pathologische leugenaar. Minderheden zijn zich ervan bewust: er is geen loongelijkheid en er is geen gelijkheid van beloning. Je bent een tweederangs burger. Ben je een buitenlander op een werkvisum? Ze knijpen je tot je een leeg omhulsel van je vroegere zelf bent en schoppen je er dan uit (visa en groene kaarten alleen voor degenen die in de binnenste cirkel zitten). Slechte beoordelingen leiden tot heksenjacht plus een formeel verzoek aan werknemers om positieve beoordelingen achter te laten om tegen te gaan. Zelfs in dit jaar, 2019, bereik ik mijn oude collega's (degenen die nog steeds blijven) en ze delen dat sommige proberen om dit te veranderen, maar er is niet genoeg momentum. Te veel gif in het milieu.

avatar
Reactie van Beeline
6y
We maken er geen gewoonte van om binnen Glassdoor op alle negatieve feedback te reageren, omdat we begrijpen en inleven dat vertrek van het bedrijf moeilijk en emotioneel kan zijn. Er zijn echter bepaalde momenten waarop een meer diepgaande reactie gerechtvaardigd is - namelijk wanneer we oprecht het gevoel hebben dat er verderfelijke en valse beschuldigingen worden geuit. We opereren in een open omgeving - dat hebben we altijd gedaan en zullen dat altijd doen. Gezien het feit dat - het doet ons pijn om te zien dat je je zo voelde, vooral omdat het lijkt alsof je zo lang zo ongelukkig was. We werken ethisch en eerlijk, maar voor u - de wrok is duidelijk; en dat is zo jammer. Hoewel we het erover eens zijn dat leiderschap een grote rol speelt bij het vormgeven van de cultuur van een organisatie, geloven we ook dat iedereen een positieve invloed kan uitoefenen op de bedrijfscultuur, want bij Beeline gebeurt het elke dag. We opereren ook niet in een omgeving waar pesten in welke vorm dan ook wordt geaccepteerd. We hopen oprecht dat je voldoening vindt in je toekomstige rollen - en belangrijker nog, dat het in een omgeving is waar er meer is dan alleen tafeltennis, tafelvoetbal, films en pauzes op kantoor om te vieren.

Ontdek andere reviews over Beeline

17 sep 2025

Pluspunten

Working at Beeline has been an incredibly rewarding experience. As a HR Coordinator, I’ve had the opportunity to collaborate with talented professionals across departments and regions, all while contributing to meaningful initiatives that support our people and culture. The leadership team, fosters a culture of trust, transparency, and continuous improvement. Their guidance and support have empowered me to grow both professionally and personally. What truly sets this company apart is its commitment to employee well-being, diversity, and global collaboration. Whether it's through innovative HR programs, inclusive policies, or opportunities for cross-functional learning, Beeline consistently invests in its people. I’m proud to be part of a team that values integrity, innovation, and impact. If you're looking for a place where your voice matters and your work makes a difference, I highly recommend joining Beeline.

Minpunten

My experience has been overwhelmingly positive, with no major concerns to note.

2,0
12 apr 2026
Anonieme werknemer

Pluspunten

The comradery within the internal team I was on was unmatched.

Minpunten

After tiny yearly raises that never matched the increased cost of living, 10 years after I started, my purchasing power was 3% lower than it was when I started. An actual raise was promised for years and held up in front of me as a carrot on a stick right up till the end when they laid off half of our department. I found out afterwards that the person I helped train started out making 15k more than I ever did. They also ask you not to share your salaries even though that is specifically illegal. I also remember them implying that we should consider how much we're using our company medical insurance for because it affects their operating costs. On top of all this, our department was expected to take on more and more from the job descriptions of other departments while their job titles began to earn more, and we did not.

Bekijk reviews op: Nuttig|Beoordeling|Datum|Alle