Meestal geweldig, met enige ruimte voor verbetering - werkgeversreview Senior Software Engineer bij Bloomberg

4,0
20 dec 2021

Pluspunten

- Werkzekerheid - bedrijf doet het geweldig tijdens economische onrust - Zeer goede cultuur, ondersteunende omgeving (elkaar helpen) - Bedrijf geeft training en mentoring voor niet-technische functies, stimuleert en ondersteunt interne overstap naar software-engineering - Continu leren - interne bijeenkomsten, mentoring programma's, tekst- en videomateriaal en cursussen/lessen en managers ondersteunen het meestal - Veel getalenteerde mensen die kennis proberen te delen - Interne ontmoetingen voor liefhebbers van verschillende onderwerpen zoals testen, design, je favoriete taal, enz. - Mensen blijven rondhangen meer dan in andere grote technologie, zie je nogal wat zeer ervaren ingenieurs in de buurt - Zeer goede vergoeding (niet zo goed als FANG's, maar nog steeds boven de markt) - Overdracht naar de VS is mogelijk (hoogstwaarschijnlijk hoofdkantoor in New York) - Gemakkelijk om van team/rol te veranderen - Geen niveaus - je bent ingenieur (beginner) of senior ingenieur (ervaren) - Heterogene technologiestapel (je zult je niche vinden) - Als je van C++ houdt - ze zijn goed en res pected in het veld - Geen moordende sfeer onder leeftijdsgenoten - Ik heb veel steun gezien voor worstelende individuen - Vroeger mochten we vanuit elk kantoor werken (vóór de pandemie); sommigen gebruikten het om met familie de wereld rond te reizen - Voor degenen die thuis mogen werken - het was behoorlijk genereus vóór de pandemie (onofficiële limieten waren behoorlijk genereus) - Flexibele werkregelingen (4-daagse werkweken) - Gratis snacks (geen maaltijden) - Bedrijf is aanwezig in veel industrieën, dus het heeft meer diversiteit en mogelijkheden om van loopbaan te veranderen dan FANG's - Geen overuren, dodenmarsen, weekendopdrachten enz. - Mogelijkheden om sociaal werk te doen, zoals wiskunde geven of lezen op lokale school - Backend is Linux en meestal open source

Minpunten

- Werkdag van 9 uur - Veel verouderde C++-applicaties met vervelende workflows - Terminal frontend is JavaScript, maar het is geen JavaScript dat zal meetellen in andere frontend-rollen (proprietary tooling) - Recente obsessie met standaardisatie op Visual Studio Code - Windows "werkstations " om UNIX-software te schrijven (om eerlijk te zijn: MacBooks zijn ook behoorlijk populair). - Sommige gebieden zijn politiek en met vervelende achterbakse dingen - De meest interessante dingen gebeuren in de VS - Makkelijk slaapwandelen in een doodlopende weg als je niet proactief bent over je carrière - Voordelen enigszins matig in vergelijking met andere technologiebedrijven - Geen gratis gezond voedsel - alleen rotzooi voedsel - Compensatie komt niet overeen met FANG big-tech bedrijven; Bloomberg is geen beursgenoteerd bedrijf en kent geen aandelen toe; contante bonussen compenseren het gebrek aan RSU's niet - Te veel ervaren en waardevolle bijdragers verhuizen naar FANG, vervangen door nieuwe studenten; niets tegen verse studenten, maar gezonde proporties moeten worden gehandhaafd. - Wervingsproces is nog steeds afhankelijk van externe leveranciers, waardoor kandidaten een slechte eerste indruk krijgen - Geen niveaus - als je promotie naar L5 of zoiets wilt najagen - De voortgang van de beloning is niet duidelijk en hangt af van de steun van je manager en politiek; - Situatie en cultuur in niet-technische afdelingen niet zo geweldig

Ontdek andere reviews over Bloomberg

25 jun 2026

Pluspunten

great company to work for

Minpunten

I cant think of any ons

4,0
28 jun 2026

Pluspunten

Opportunities to do lots of work with data and finance to apply knowledge in both programming and Subject-Matter Expertise (SME). Excellent Work-Life Balance (WLB) and extremely welcoming culture. You can reach out to anyone for help or just to talk, and they will get back to you (although management does require more scheduling in advance). Generous compensation (good wage) and benefits, including housing for interns. If you heard the rumors that the Bloomberg Princeton office has a great Bloomberg Pantry (read: company-provided breakfast and lunch), the rumors are true.

Minpunten

Not the place for those looking for cutting-edge AI. The company is not as fast with AI as the company prioritizes reliability and accuracy above all, and much of AI is not at an acceptable threshold for management to be willing to take that risk with financial data (at least in 2026). You may get a project to automate menial processes, which is really cool, but that tends to involve actually doing the menial processes, which feels unproductive. Princeton office is good but New York is considered preferable. Coworkers are not very reachable outside of work hours. Compensation is low in Data compared to Software Engineers.

Bekijk reviews op: Nuttig|Beoordeling|Datum|Alle