Pluspunten
- Werkzekerheid - bedrijf doet het geweldig tijdens economische onrust - Zeer goede cultuur, ondersteunende omgeving (elkaar helpen) - Bedrijf geeft training en mentoring voor niet-technische functies, stimuleert en ondersteunt interne overstap naar software-engineering - Continu leren - interne bijeenkomsten, mentoring programma's, tekst- en videomateriaal en cursussen/lessen en managers ondersteunen het meestal - Veel getalenteerde mensen die kennis proberen te delen - Interne ontmoetingen voor liefhebbers van verschillende onderwerpen zoals testen, design, je favoriete taal, enz. - Mensen blijven rondhangen meer dan in andere grote technologie, zie je nogal wat zeer ervaren ingenieurs in de buurt - Zeer goede vergoeding (niet zo goed als FANG's, maar nog steeds boven de markt) - Overdracht naar de VS is mogelijk (hoogstwaarschijnlijk hoofdkantoor in New York) - Gemakkelijk om van team/rol te veranderen - Geen niveaus - je bent ingenieur (beginner) of senior ingenieur (ervaren) - Heterogene technologiestapel (je zult je niche vinden) - Als je van C++ houdt - ze zijn goed en res pected in het veld - Geen moordende sfeer onder leeftijdsgenoten - Ik heb veel steun gezien voor worstelende individuen - Vroeger mochten we vanuit elk kantoor werken (vóór de pandemie); sommigen gebruikten het om met familie de wereld rond te reizen - Voor degenen die thuis mogen werken - het was behoorlijk genereus vóór de pandemie (onofficiële limieten waren behoorlijk genereus) - Flexibele werkregelingen (4-daagse werkweken) - Gratis snacks (geen maaltijden) - Bedrijf is aanwezig in veel industrieën, dus het heeft meer diversiteit en mogelijkheden om van loopbaan te veranderen dan FANG's - Geen overuren, dodenmarsen, weekendopdrachten enz. - Mogelijkheden om sociaal werk te doen, zoals wiskunde geven of lezen op lokale school - Backend is Linux en meestal open source
Minpunten
- Werkdag van 9 uur - Veel verouderde C++-applicaties met vervelende workflows - Terminal frontend is JavaScript, maar het is geen JavaScript dat zal meetellen in andere frontend-rollen (proprietary tooling) - Recente obsessie met standaardisatie op Visual Studio Code - Windows "werkstations " om UNIX-software te schrijven (om eerlijk te zijn: MacBooks zijn ook behoorlijk populair). - Sommige gebieden zijn politiek en met vervelende achterbakse dingen - De meest interessante dingen gebeuren in de VS - Makkelijk slaapwandelen in een doodlopende weg als je niet proactief bent over je carrière - Voordelen enigszins matig in vergelijking met andere technologiebedrijven - Geen gratis gezond voedsel - alleen rotzooi voedsel - Compensatie komt niet overeen met FANG big-tech bedrijven; Bloomberg is geen beursgenoteerd bedrijf en kent geen aandelen toe; contante bonussen compenseren het gebrek aan RSU's niet - Te veel ervaren en waardevolle bijdragers verhuizen naar FANG, vervangen door nieuwe studenten; niets tegen verse studenten, maar gezonde proporties moeten worden gehandhaafd. - Wervingsproces is nog steeds afhankelijk van externe leveranciers, waardoor kandidaten een slechte eerste indruk krijgen - Geen niveaus - als je promotie naar L5 of zoiets wilt najagen - De voortgang van de beloning is niet duidelijk en hangt af van de steun van je manager en politiek; - Situatie en cultuur in niet-technische afdelingen niet zo geweldig