Pluspunten
De goede dingen (ja, die zijn er) Personeelskortingen: behoorlijke kortingen op producten. Breakoutruimtes: er is een pooltafel, gratis thee/koffie en fruit een paar keer per week. Sociale evenementen: af en toe sociale bijeenkomsten Verjaardagsverlof: je krijgt je verjaardag vrij, wat een klein pluspunt is. Er is een behoorlijke kameraadschap onder het personeel, maar wees voorzichtig met wie je vertrouwt. Veel managers zijn "ja"-mensen die je onder de bus gooien om hun eigen huid te redden.
Minpunten
Dit is een eerlijke recensie van mijn tijd bij Castore, waarin het bedrijf, het senior management en de bedrijfscultuur aan bod komen. Om het bot te zeggen: dit is de slechtste plek waar ik ooit heb gewerkt. Structuur (of het gebrek daaraan) Het bedrijf opereert in een staat van constante chaos. Er is geen echte structuur, alleen knievalreacties op de eindeloze fouten die op alle niveaus worden gemaakt. Beslissingen worden van bovenaf genomen zonder enige goede planning of begeleiding, waardoor werknemers zich moeten haasten om dingen te laten werken. Als je ergens vraagtekens bij zet of niet meteen meedoet, word je er snel uitgezet. Senior management Het senior managementteam is een farce. Dit is een klassieke jongensclub waar vrienden van de oprichters sleutelposities bekleden. Of je floreert of faalt, hangt vaak minder af van je vaardigheden en meer van of je tot hun inner circle behoort. De CCO, directeuren en hun favorieten domineren, met weinig tot geen zakelijk inzicht zichtbaar in de manier waarop afdelingen worden gerund en geen formele training in zakendoen. Het merchandisingteam is bijvoorbeeld zo losgekoppeld dat ze hun eigen productlijnen niet eens begrijpen. Partnerschappen beloven klanten te veel en laten het operationele personeel de rotzooi opruimen zonder ooit betrokken te zijn bij de oorspronkelijke discussies. Nul teamwerk of kalibratie. Ze huren senior mensen in, worden topzwaar met lagen en lagen van directeuren en chefs, en vervolgens huren de chefs hun eigen maten in voor hun team, waarbij ze het bestaande personeel afdanken voor wie ze bevoordelen. Het wordt gerund alsof ik me een jaren 70-leraar/ouder-bedrijfsmodel zou voorstellen en niet een modern bedrijf. HR en werkplekcultuur Vertrouw HR NIET voor je eigen bestwil. Ze bestaan alleen om het bedrijf te beschermen, niet de werknemers. HR zal je in je gezicht liegen, het met je eens zijn als het hen uitkomt en vervolgens je vertrouwen verraden. De cultuur is diep giftig. Achterbaksheid en schuld afschuiven zijn de norm, met weinig tot geen verantwoording op elk niveau van het management. De beloning van winkelpersoneel is voortdurend verkeerd, incompetente salarisadministratieprocessen. Kan zelfs de basis niet goed krijgen. Cultuur Als Castore beweert "snel en wendbaar" te zijn, bedoelen ze eigenlijk chaotisch en slecht gestructureerd. Er is geen ondersteuning en als er onvermijdelijk iets misgaat, wordt de druk doorgegeven aan de volgende schakel, zonder enige waardering voor de inspanning die het personeel levert. Het winkelpersoneel krijgt totaal geen ondersteuning. Een enkele pizzapunt wordt gezien als een passende beloning voor lange uren en onmogelijke eisen die frequent en verwacht worden. Behandeling van vrouwen Het is niet ongewoon om jongere vrouwen op de werkvloer tot tranen toe te zien raken door de druk en een gebrek aan respect, en neerbuigend gedrag van sommige managers. Voordelen en salaris Voordelen: Een minimaal laag pensioenbedrag van hen, 5 dagen ziekteverlof, standaard vakantiegeld. Salaris: Ze bieden je zo min mogelijk aan als ze je de rol aanbieden om je te onderbieden en je zult versteld staan om een rol aan te nemen vanwege de populariteit van het merk en hoe geweldig ze zijn met "Better Never Stops" en hoe goed ze het doen. Hoewel er gesproken wordt over prestatiebonussen (10-20%), zul je waarschijnlijk nooit het volledige bedrag zien omdat het "bedrijf zijn doelen niet haalt". Wat er in een contract staat, zal nooit worden betaald. Als het gaat om jaarlijkse salarisbeoordelingen, verwacht dan kleine verhogingen. Zelfs dan worden de doelpalen elk jaar naar een andere maand verplaatst om de stijging te verwachten. Opnieuw geen gesprekken, geen transparantie over stijgingen. Laatste gedachten Castore ziet er nu goed uit op een CV. Echter, met hun slechte besluitvorming en de snelheid waarmee ze geld verspillen, weet ik niet hoe lang ze nog succesvol zullen blijven. Als je waarde hecht aan je mentale gezondheid, een stabiele werkomgeving, ondersteunend management en een bedrijf dat zijn werknemers echt steunt, raad ik je aan om ergens anders te kijken. Neem dit als een waarschuwing, je zult me later dankbaar zijn.