RAS - werkgeversreview Anonieme werknemer bij Destinus

12 mei 2026
Anonieme werknemer

Pluspunten

De superbes locaux parisiens et un grand groupe européen, l'occasion d'échanger régulièrement avec des collègues situés dans d'autres pays

Minpunten

L'équipe française est petite et mériterait plus de considérations, mais c'est en progrès

Ontdek andere reviews over Destinus

1,0
10 sep 2025

Pluspunten

Ik werkte vanaf 2023 bij Destinus als Field Service Engineer in de energiesector. Aanvankelijk was de ervaring positief – de sfeer was collaboratief en gastvrij. Na een werkgerelateerd incident in oktober 2023 veranderde mijn ervaring echter drastisch. Het ongeval vond plaats door wat ik aannam als een veiligheidsovertreding van het management. In plaats van ondersteuning te krijgen, werd ik de volgende werkdag al onverwacht ontslagen – een beslissing die volgens mij juridisch en procedureel niet gerechtvaardigd was. De manier waarop het bedrijf de situatie aanpakte, was zeer verontrustend. Het arbeidsongeval werd bijna zes maanden lang niet gemeld, ondanks meerdere pogingen om de kwestie aan te kaarten. Gedurende deze periode bevatte de communicatie met collega's misleidende informatie over mijn ontslag, wat ik onprofessioneel en schadelijk vond. Uiteindelijk gaf het bedrijf toe dat er sprake was van wanbeleid, bood het aan mijn contract te herstellen en zocht het naar een informele oplossing. Deze inspanningen hebben echter niet tot concrete resultaten geleid. Tot op heden is er geen adequate ondersteuning of dekking voor de gezondheidsproblemen die het gevolg waren van het ongeval. Medische ondersteuning werd geweigerd of genegeerd door het bedrijf, haar verzekeringsagenten en juridische adviseurs, ondanks herhaalde follow-up gedurende bijna twee jaar. Na het ongeval ervoer ik een gebrek aan carrièremogelijkheden. De in het contract beloofde kosten voor professionele ontwikkeling werden niet volledig vergoed en de ondersteuning voor re-integratie werd niet afgehandeld volgens de aanbevelingen van de officiële instanties. Al met al was dit een zeer teleurstellende ervaring. Wat begon met potentieel, werd gekenmerkt door wantrouwen, gebrek aan verantwoordelijkheid en slechte behandeling. Ik hoop dat mijn ervaring toekomstige werknemers inzicht geeft om dit bedrijf met de nodige voorzichtigheid te benaderen, met name op het gebied van veiligheid, ondersteuning van werknemers en transparantie. Deze beoordeling weerspiegelt mijn persoonlijke ervaring. Ik heb documentatie die de bovengenoemde beweringen ondersteunt.

Minpunten

Gebrek aan verantwoordelijkheid na een incident op de werkvloer; slecht aangepakt ontslag en re-integratie; slechte communicatie van HR en management; geen ondersteuning bij werkgerelateerde gezondheidsproblemen; beperkte carrièregroei.

5 nov 2024

Pluspunten

Salaris, vrijheid. Flexibele tijd. Luchtvaart

Minpunten

Defensie, oorlog, geen management, opstarten