Pluspunten
Geweldige voordelen, mogelijkheden om een ontspannen balans tussen werk en leven te implementeren, moderne kantoren.
Minpunten
Slechts enkele maanden na mijn toetreding tot het ECDC kwam ik erachter dat de organisatie het lachertje van de EU-agentschappen is. De lidstaten, de Commissie en DG Santé zijn over het algemeen niet zo onder de indruk van wat er uit Stockholm komt. Verwacht daarom niet dat de naam ECDC op je cv op een positieve manier bijdraagt aan je professionele reputatie, ongeacht je rol of bijdrage. En ja, er zijn de 7 maanden durende winters met 6 uur daglicht en het beperkte Zweedse sociale leven. De hogere lagen van het management bestaan grotendeels uit technische specialisten zonder een enkel idee hoe een moderne publieke organisatie te runnen, personeel te leiden en te inspireren, begeleiding en richting te bieden of positief gedrag te bevorderen om een einde te maken aan negatief en inefficiënt gedrag op de werkvloer. Medewerkers voelen zich over het algemeen onveilig, ongemotiveerd en gedesoriënteerd, maar blijven vanwege de (belachelijke) voordelen en mogelijkheden om routinematig en weinig (of: 'flexibel') te werken. De kernuren zijn tussen 10.00 en 15.00 uur, het kantoor is na 15.00 uur praktisch leeg.