Pluspunten
Grundfos is een bedrijf met een sterke visie en veel goede bedoelingen om een zeer waardevolle organisatie te zijn. Het heeft ook een relatief ontspannen werkcultuur, waardoor het een gezinsvriendelijk bedrijf is om voor te werken.
Minpunten
Een negatief punt is dat het bedrijf een zeer problematische neiging heeft om managers op middelbaar niveau te behouden en te belonen, die echter veel te veel tijd oplsokken om met elkaar te bekvechten - vooral op administratief niveau. Er zijn te veel zogenaamde "kleine koningen" in het bedrijf die te veel macht hebben en ook nog eens wegkomen met dingen die in directe tegenstelling staan tot de anders zo sympathieke waarden van Grundfos. Dit werkt enorm demotiverend. Dit creëert een ongezonde werkcultuur die medewerkers van een lager niveau belemmert om meer invloed te krijgen, terwijl het daarnaast ook nog een vijandig sentiment en "tunnel visie" tussen verschillende afdelingen creëert. Grappig genoeg heb ik veel voormalige Grundfos medewerkers ontmoet die juist om deze redenen zijn vertrokken, en ze vonden dat het bedrijf alleen senioriteit beloonde in plaats van de daadwerkelijke prestaties. Dit is zeer spijtig, want het bedrijf streeft dat een hoge mate van integriteit na, en wilt daarnaast een positief verschil in de wereld maken, wat duidelijk te zien is in de zakelijke marketing/communicatie van Grundfos. Ik geloof echter dat er een hoogstaande behoefte is om een BLIK te werpen op de organisatie en om de interne problemen op te lossen, zodat het op één lijn kan komen met wat Grundfos naar de buitenwereld wilt laten zien.