Failing company - werkgeversreview Enterprise Account Executive bij Humanitec

2,0
22 apr 2026

Pluspunten

Nice people, good culture and some perks

Minpunten

Outdated technology and poor leadership

Ontdek andere reviews over Humanitec

1,0
30 jan 2023

Pluspunten

De culturele fundamenten van het bedrijf zijn gebaseerd op de waarden Honger, Bescheidenheid en Vaardigheid. Deze principes dienen als de hoeksteen van de organisatie en wegen even zwaar, zonder voorkeur voor een bepaalde volgorde. Tijdens een off-site sessie communiceerde het executive team duidelijk de redenering achter deze kernwaarden. Het was indrukwekkend om te horen dat ze meer nadruk leggen op karaktereigenschappen zoals nederigheid en gedrevenheid, die niet gemakkelijk aan te leren zijn, boven technische vaardigheden. Ik ben het eens met de meerderheid van de eerdere evaluaties met betrekking tot het bedrijf. Het personeelsbestand bestaat uit opmerkelijke individuen die de werkomgeving aangenaam maken. Het is belangrijk op te merken dat ik niet doel op de mede-oprichters, maar eerder op de personen die bijdragen aan het succes van het bedrijf. Dit is echter waar de positieve aspecten eindigen.

Minpunten

Het onboarding-proces was typerend voor de meeste startups, gekenmerkt door een "hit the ground running"-benadering met beperkte ondersteuning en gestructureerde procedures. Werken met het verkoopteam betekende het verkopen van een onvervulde belofte, omdat het product vaak niet voldeed aan de eisen van de klant. Desondanks lag er enige nadruk op het verbeteren van het product om concurrerend te blijven in de markt. Het gebrek aan ondersteuning en het respectloze gedrag tijdens klantgesprekken door Kaspar lieten zowel het verkoopteam als de klanten met ongeloof achter. De CEO kleineerde vaak en sprak op een neerbuigende manier tegen teamleden, wat tijdens vergaderingen emotioneel leed en tranen veroorzaakte. Dit was niet te wijten aan een gebrek aan bekwaamheid of vaardigheid, maar eerder aan een gebrek aan erkenning voor de inspanning die nodig is bij complexe verkoopkansen. Toen er nieuwe leden bij het team kwamen, werden ze misleid door de CEO, die het huidige team afschilderde als onvoldoende en hen alle territoria en kansen beloofde. Helaas leidde dit er vaak toe dat nieuwe leden toetraden met een negatieve houding ten opzichte van de rest van het team. Bovendien houdt de CEO zich bezig met schadelijke roddels en spreekt hij slecht over individuen tegen anderen. Bij de komst van een nieuwe leider was de eerste verklaring dat ze het team zouden observeren en ondersteunen bij het doorvoeren van de noodzakelijke veranderingen voor succes. Deze belofte van steun werd echter al snel teniet gedaan toen bekend werd gemaakt dat er geen één-op-één-bijeenkomsten zouden zijn. Tijdens de enige individuele ontmoeting werd de geloofwaardigheid van een collega in twijfel getrokken door te verwijzen naar een oud-collega van een eerder bedrijf. Dit brengt mij tot de conclusie dat de cultuur die in het bedrijf wordt gecultiveerd niet gebaseerd is op de waarden Honger, Bescheidenheid en Vaardigheid, maar eerder op leugens, bedrog en onprofessioneel gedrag.

17 jul 2025

Pluspunten

- great leadership - collaborative environment - embedded culture of learning and growth

Minpunten

None that I have encountered

Bekijk reviews op: Nuttig|Beoordeling|Datum|Alle