Veel vriendjespolitiek en incompetente ingenieurs en zakenmensen (mijn ervaring) - werkgeversreview Dev Engineer bij ING

1,0
7 jul 2019

Pluspunten

- Zeer goede werk/privé balans. Niemand vraagt iets wanneer je kind ziek is en je vanuit huis wilt werken of gewoon vrij wilt nemen. - Goed sociaal leven. Mensen doen leuke dingen en dat zal je inspireren om andere dingen te doen dan alleen maar werken. - Er zijn een aantal zeer goede werknemers. Zeer bescheiden, deskundig. Waarschijnlijk willen ze een rustig leven en daarom zijn ze bij ING gaan werken. Met alle respect voor hen met 1 ster beoordeeld. - Ik heb gehoord dat hun innovatielab een goede plek is om te werken. - Ik zou zeggen een marktconform salaris - indien van tevoren gevraagd.

Minpunten

- Teveel vriendjespolitiek. - Met de beschuldigende vinger wijzen werkt het best als het spel goed wordt gespeeld. Niets nieuws, maar ING managers geloven, op de een of andere manier, liever woorden dan dat ze zoeken naar bewijzen. - Oude medewerkers zijn te arrogant en soms kinderlijk en het management zegt niets over hun belachelijke logica. - Je kunt niet zomaar zeggen - "Ik weet het niet", zelfs ten koste van het zeggen van verkeerde dingen. - Onder het mom van de tijdlijn verbergen ingenieurs hun incompetenties en zijn PO's niet technisch genoeg om het probleem zelfs te begrijpen. - Chapter leads evalueren je wel, maar ze werken niet eens met je samen om te begrijpen hoe je presteert in het algemeen.

Ontdek andere reviews over ING

25 mei 2026

Pluspunten

good team with significant learning opportunities for recent graduates.

Minpunten

long hours, lack of transparency around full time hiring.

22 mrt 2026

Pluspunten

Good culture and environment to be in, wfh policy

Minpunten

Too many management changes happening