Raytheon is a great place to start an engineering career or to work if you need flexible hours. - werkgeversreview Systems Engineer bij RTX

3,0
11 jun 2008

Pluspunten

Its a strong engineering company. The starting salaries are very competitive. Having a 9/80 work schedule is a great benefit as well. The company shuts down around Christmas for a week so it provides a great break (almost all national holidays other than Thanksgiving, 4th of July, Labor Day & Memorial Day are moved to this week but having every other Friday off more than makes up for it) Flexible work schedules are offered, so you can modify time as needed (work extra hours so you can take extra hours off later). Also, paid overtime (if you work more than 4 extra hours in the week) is a plus as well.

Minpunten

Even though your job is secure within Raytheon, its not within your project, so if you project runs out of funding you won't lose your job but you'll get placed in a position you won't necessarily like. Engineers do not get non-engineering degrees paid for(ie MBA.) People seem to use Raytheon as a stepping stone and the attrition rate amongst 2-5 year employees is very high. There is a major gap between age groups because of this. Also, because people are hired simply to fill roles on projects, there are often very over qualified people working low level jobs (although they have fair compensation) so they tend to get bored quickly. Also, yearly raises are rare to be higher than inflation.

Ontdek andere reviews over RTX

6 jan 2026

Pluspunten

Good pay overseas assignment opportunities recognizable organization straight forward application process if you were good at your job in the Army great benefits

Minpunten

work culture is EXTREMELY contract dependent ( hit or miss) can hit a brick wall as far as career progression (on low-turnover overseas contracts)

29 jan 2016

Pluspunten

Ik heb meer dan 4 jaar bij Raytheon gewerkt en had een geweldige ervaring. Het bedrijf bood veel leer- en groeimogelijkheden. Tijdens mijn dienstverband bij het bedrijf ben ik twee keer gepromoveerd en mijn verantwoordelijkheid is aanzienlijk toegenomen. Ik had het gevoel dat mijn management me steunde en me het loopbaanmentorschap gaf waar ik naar op zoek was. Ik voelde me machtig en gerespecteerd tijdens mijn tijd daar.

Minpunten

Het kan moeilijk zijn om bij zo'n groot aannemersbedrijf voor defensie te werken vanwege alle processen en administratieve rompslomp. Dingen kunnen langzaam gaan, je moet geduld hebben en je strijd kiezen. Dat gezegd hebbende, als je leert hoe je binnen het systeem moet werken, kun je hier een aanzienlijke impact maken!

228