Zwak leiderschap / pessimistische vooruitzichten - werkgeversreview Anonieme werknemer bij Rhenus Group

1,0
27 mei 2020
Anonieme werknemer

Pluspunten

Leuke collega's. Dat is het zowat.

Minpunten

1. Zwak beheer 1a. Geen aanwijzingen en structuur - benoem onervaren blanke leiders - managers promoten die al geen resultaten hebben laten zien - geen duidelijke bedrijfsstructuur in APAC - top-down benadering vanuit het hoofdkantoor in Duitsland - resulteren in toenemende politiek 1b. Gebrek aan doorzichtigheid - de financiële draagkracht van het bedrijf is niet transparant voor de werknemers 1c. Slecht gebruik van contant geld - acquisitie met bijna nul due diligence - een dergelijke verwerving van activa creëert een vals gevoel van groei, maar in werkelijkheid stijgt de verkoop niet - kostbare verhuizing en renovatie van kantoren, maar nieuw kantoor wordt onderbenut en van lage kwaliteit - verspilling van geld door dure AMM te hebben waar een onnodig nee. van de medewerkers wordt ingevlogen en ondergebracht in een duur hotel 2. Zwak HR-management 2a. Verschrikkelijk beloningssysteem - geen erkenning en investering in de goede medewerkers - voordelen / bonussen zijn niet concurrerend in vergelijking met de werkdruk - laat de onproductieve werknemers gedijen, hoewel iedereen weet wie ze zijn 2b. HR maakt na jarenlange feedback geen verbetering aan de opzet van het MT-programma - erger nog, een duur MT-programma hebben zonder de juiste kosten, dus moesten ze de cursisten ontslaan voordat ze de vruchten konden dragen 2c. Vriendjespolitiek - vuur / promotie / onderwijsaanbod is meer gebaseerd op vriendjespolitiek dan op verdiensten - ook vanwege het ontbreken van een eerlijk en vierkant evaluatiekader 2d. Beperkte opleidings- en leermogelijkheden 3. Huur- en vuurcultuur - resultaat van zwakke financiële planning door management en HR en ongecontroleerde groei van het bedrijf - en een laag verkoopvolume 4. Verouderde IT-voorzieningen en beheer - klanten vertrouwen hun belofte over IT-oplossingen niet, ze hebben er geen en moeten duizenden hindernissen nemen voordat ze er een kunnen realiseren - het huisvesten van een kantoor van ontwikkelaars die in dit tijdperk aan een in-house app in Duitsland werken, toont puur het gebrek aan iq ... Al met al begon Rhenus al heel vroeg in de covid-19-crisis te ontslaan en werd het feitelijk door MOM onderzocht vanwege het gebrek aan due diligence, omdat het systeem slecht was en faalde vanwege zwak management en slechte bedrijfsprestaties. En diezelfde leiders zijn er nog steeds, ze behouden hun tronen zonder iets van hun loon op te offeren (of tenminste niet dat we wisten omdat niets transparant is in dit familiebedrijf). Dus geen prijs aangezien iedereen het goed kan raden, de vooruitzichten zijn somber.

Ontdek andere reviews over Rhenus Group

9 okt 2025

Pluspunten

Great place to work. Laid back environment with autonomy to work on your own projects. Plenty of opportunity to work cross-functionally in multiple departments

Minpunten

No cons at the moment that I can think of

8 mei 2026

Pluspunten

Good work life balance and good management

Minpunten

No cons that I can think of

Reactie van Rhenus Group
1w
Thank you so much for your nice feedback. We’re glad you enjoy being part of Rhenus. Best regards, the Rhenus HR Team