Pluspunten
Ik weet het niet. Is er een? Ze betalen op tijd.
Minpunten
Als je je ooit hebt afgevraagd hoe het is om te werken bij een bedrijf dat zijn eigen ondergang in de hand werkt, welkom bij Rubicon. Het management hier zou het draaiboek kunnen schrijven over hoe je een bedrijf laat kelderen, elke goede werknemer laat ontslaan, het moreel aan flarden schiet en toch nog verrast reageert als de aandelenkoers daalt tot letterlijk een paar cent (voor zover ik weet $0,0002). Inspirerend. En hier is de clou: Rubicon heeft in zijn hele bestaan nog nooit een cent positieve EBITDA behaald. Niet één keer. Dus hoe overleven ze? Simpele, ogenschijnlijke politieke connecties die helpen bij het veiligstellen van leningen, terwijl werknemers golf na golf aan de kant worden geschoven. De nieuwe CEO paradeert rond en beweert dat ze het eindelijk "zullen redden", maar weigert die plannen openbaar te maken. Tuurlijk. Ik geloof het pas als ik het zie. Werken hier voelt als op een zinkend schip zitten waar de kapiteins expres gaten in de romp boren. Golven van ontslagen, "strategisch" verloop en nul transparantie creëren een sfeer van pure instabiliteit. Secundaire arbeidsvoorwaarden? Niet-bestaand. Vrijwilligerswerk? Eerder zoiets als "Doe alsof je vrij bent", want je wordt óf gedwongen om toch te werken, óf je krijgt een oogrol wanneer je een sollicitatie indient. Respect voor werknemers? Dat concept bestaat hier helemaal niet. Als stress, instabiliteit en gebrek aan respect jouw droombaanvoordelen zijn, dan is Rubicon absoluut een paradijs. Voor alle anderen: ren de heuvels in en kijk niet om.