Toxisch leiderschap en cultuur - werkgeversreview Account Executive bij Semrush

1,0
18 mrt 2023

Pluspunten

Voordelen: ziektekostenverzekering, hobby-uitkering, relatiegeschenken, werken op afstand/hybride.

Minpunten

- Toxisch leiderschap op de verkoopafdeling. - Je kunt niet openlijk zeggen wat je niet leuk vindt of wat je wilt verbeteren op het gebied van processen, hoogstwaarschijnlijk wordt je gerapporteerd aan het hoofd of de VP van sales. - Als je veel taken te doen hebt en je vraagt om de werklast te herzien, is het beste advies dat je krijgt om je tijdmanagement te verbeteren, maar toch moet je 12 uur per dag werken omdat ze niet om jou en je mentale gezondheid. - Ze ontslaan mensen zonder reden en leggen nooit uit waarom deze mensen ontslagen zijn. Ook al kondigen ze soms niet aan dat iemand het team heeft verlaten. Deze mensen verdwijnen gewoon. - Micromanagement, druk, afschrijving, verschuiven van verantwoordelijkheid. - Ze rollen voortdurend nieuwe processen uit zonder na te denken over de gevolgen. Zeer slecht projectbeheer, ze praten over automatisering, maar elke keer moet je meer en meer handmatig werk doen. - Veel mensen stoppen met werken vanwege onrealistische verwachtingen, hoge druk en een giftige cultuur. - HR staat niet voor je, ze rapporteren je gewoon aan de VP van verkoop en dan pak je je spullen omdat je ontslagen wordt. - Aan de zijlijn zeggen ze dat ze alles kunnen doen met verplaatste werkgevers omdat je het "eigenaar" bent van het bedrijf. Ze misbruiken je gewoon. - Je kunt beter screenshots maken van je vergoeding omdat ze je te weinig betalen. - De bedrijfscultuur verslechtert exponentieel.

Reactie van Semrush
3y
Beste afzender, Laten we eerlijk zijn, het is 100% hartverscheurend om zo'n recensie te zien. We zouden willen dat onze werknemers nooit enige negatieve emoties zouden ervaren die verband houden met hun werkgever, en we hebben gedacht dat we hier zoveel mogelijk hebben gedaan. Het lijkt erop dat er veel verbeterpunten zijn. Bedankt voor de feedback. Niet als excuus, maar als feit: - We weten altijd precies waarom we afscheid nemen van medewerkers. Daar zijn specifieke redenen voor. Voor het verkoopteam zijn de meest voorkomende succesindicatoren het behalen van KPI's en plannen. - We staan zeer open voor alle vragen van medewerkers, ongeacht het niveau van manager dat u een vraag gaat stellen. - We kondigen alle structurele veranderingen voor het bedrijf altijd zo snel mogelijk aan in het officiële Slack-kanaal. Het is een must. Als het niet is gebeurd, is het misschien een menselijke factor. - Zien we iets dat niet werkt (proces, aanpak), dan passen we dat direct aan. Constante veranderingen zitten in ons DNA. Ja, het kan ongemakkelijk zijn voor mensen, maar het is onze manier om doelen te bereiken en we spreken er openlijk over. - Met betrekking tot onderbetaling: dit klinkt hoogst onwaarschijnlijk. Natuurlijk is er altijd ruimte voor fouten, maar in dit geval geven we dat altijd toe en corrigeren we het zo snel mogelijk. Het spijt ons in ieder geval oprecht dat je door ons teleurgesteld bent, maar we hopen dat we vrienden blijven! En we wensen je het allerbeste in je toekomstige carrière. Met vriendelijke groet, het Semrush-team.

Ontdek andere reviews over Semrush

22 jun 2026

Pluspunten

Very thorough onboarding and enablement process. Great culture and people. Excellent company & team communication.

Minpunten

There's a lot to learn, which isn't a con - but something good to know.

22 jun 2026

Pluspunten

The product is an industry leader, making it exciting to work on. The teams are filled with incredibly smart, creative, and collaborative people. Benefits and remote flexibility are solid, and there are good opportunities to learn SEO and digital marketing deeply.

Minpunten

The work culture can occasionally lean toward working harder than playing hard especially as the company scales.