Pluspunten
Aardige mensen en veelbelovend product
Minpunten
Het senior managementteam van het bedrijf heeft blijk gegeven van een zorgwekkend gebrek aan competentie en strategische vooruitziendheid. Hun besluitvorming, vooral op het gebied van fusies en overnames, was alarmerend slecht. De beslissingen zijn niet alleen slecht doordacht, maar houden ook consequent geen rekening met de langetermijngevolgen voor het bedrijf. Deze M&A-beslissingen lijken gebaseerd te zijn op winst op de korte termijn in plaats van op strategische groei op de lange termijn. Deze aanpak brengt niet alleen de huidige financiële gezondheid van het bedrijf in gevaar, maar ook zijn toekomstperspectieven. Het onvermogen om de juiste due diligence uit te voeren, effectief te integreren of potentiële culturele botsingen te voorzien, heeft geresulteerd in een reeks rampzalige overnames die middelen hebben uitgeput, het moreel hebben ondermijnd en ons hebben afgeleid van onze kernactiviteiten. Bovendien heeft dit gebrek aan strategische wijsheid bij het senior management een klimaat van onzekerheid en onveiligheid onder werknemers gecreëerd. Dit heeft op zijn beurt een negatief effect gehad op de algehele productiviteit en het moreel. De behoefte aan robuust, visionair leiderschap dat goede, geïnformeerde beslissingen kan nemen, is nog nooit zo cruciaal geweest voor de toekomst van het bedrijf.