Een bedrijf niet bedoeld voor ingenieurs - werkgeversreview Senior Software Engineer bij Vio.com

1,0
26 sep 2018

Pluspunten

- Goed vakantie beleid - Goede balans tussen werk en privé. Met uitzondering van een paar keer dat er een noodgeval is, wordt je niet gepushed om belachelijk veel uren te maken. - Goede mix van nationaliteiten die je helpt om verschillende perspectieven te ervaren. - In mijn geval zat ik in een goed team die zeer ontvankelijk en bemoedigend was in het proberen van nieuwe talen of diensten om de beste match te vinden Net afgestudeerden kunnen hier nog een betere ervaring hebben omdat de teams klein zijn en je ervaring opdoet in de gehele codestack. Voor ervaren ingenieurs zijn er beperkte groeimogelijkheden.

Minpunten

- een van de meest onprofessionele managementteams die je kan tegenkomen. - gebrek aan visie om een product te ontwikkelen. Er zijn geen specifieke benchmarks of uitkomsten anders dan het handhaven of verhogen van de inkomsten. - een sterke neiging om een trend te exploiteren in plaats van om product te bouwen met de focus op de eindgebruikers. Traditioneel was en is dit een SEM-bedrijf dat zich volledig richt op online advertentiecampagnes. Er is dus geen sprake van het behouden van gebruikers, wat resulteert in een product dat in zijn kern niets te maken heeft met gebruikerservaring - Producteigenaren zijn in feite Jira-ticketmanagers en hebben geen idee hoe ze het product beter kunnen maken. Ze maken zich alleen zorgen over het pushen van tickets naar de implementatiefase - Zeer weinig samenwerking tussen de teams. iedereen werkt in een silo en er zijn enkele stappen geweest om dit te verhelpen maar feedback wordt nauwelijks in overweging genomen. - een overweldigende neiging om off-the-shelf-diensten te gebruiken, zelfs voor de kleinste dingen. Resulteert in een oplossing die niet kan worden uitgebreid of aangepast voor toekomstig gebruik. - de CEO heeft noch de communicatieve vaardigheden, noch een overtuigend redelijk denkproces om problemen te analyseren. ook heeft hij niet het geduld of de bescheidenheid om naar iemand te luisteren die ideeën probeert over te brengen. de enige manier om met hem om te gaan is om het eens te zijn met alles wat hij zegt - uitermate onprofessioneel gedrag als je ooit in een conflictsituatie komt met het senior management. ze nemen hun toevlucht tot intimidatietechnieken zodra ze denken dat een medewerker vervangbaar is Denk heel zorgvuldig na voordat je ervoor kiest om je toekomst aan dit bedrijf te verbinden, vooral als je naar Amsterdam verhuist.

Reactie van Vio.com
7y
Bedankt dat u de tijd heeft genomen om deze recensie te schrijven. Het spijt me dat uw ervaring met ons zo teleurstellend was. Sommige van de problemen die u noemde, zijn absoluut verbeterpunten en daar kom ik later op terug. Aan de andere kant zijn sommige dingen die u zegt niet eerlijk. Ik zal wat achtergrondinformatie over uw zaak geven, zodat de lezers van deze recensie alle feiten hebben. Verhuizen vanuit het buitenland is altijd een levensveranderende beslissing en iets wat we niet licht opvatten. We hebben de oprechte bedoeling om de mensen die we inhuren te behouden en te helpen slagen in Amsterdam, zowel professioneel als persoonlijk. In jouw geval is dat niet gebeurd, maar veel andere ingenieurs zijn verhuisd om voor ons te werken en hadden een heel andere ervaring. In uw geval zagen we al heel snel verontrustende tekenen van lage motivatie en toewijding bij het team, en we hebben onze zorgen onmiddellijk met u gedeeld. Ik wou dat je ons wat feedback had gegeven over hoe je je echt voelde, zodat we beter hadden kunnen proberen om het voor je te laten werken. Toen ik je uiteindelijk vertelde dat we je wilden laten gaan (6 maanden nadat je lid werd), hebben we je een royale ontslagvergoeding gegeven en hebben we er alles aan gedaan om je te helpen bij het vinden van de volgende functie. De titel van uw recensie "Een bedrijf dat niet bedoeld is voor ingenieurs" en zeggen dat alleen "pas afgestudeerden" hier kunnen gedijen, zijn niet eerlijk. Dit bedrijf en jij waren niet voor elkaar bedoeld, en dat is helemaal prima. Ik weet dat je een ervaren ingenieur bent en ik weet zeker dat je ergens anders zult slagen. Alleen omdat je hier niet paste, wil nog niet zeggen dat andere senior engineers niet perfect passen. In feite hebben we vanaf vandaag geen enkele "pas afgestudeerde" ingenieur bij ons, en de meeste technische leads werken al jaren bij ons (gelukkig genoeg dat ze de moeilijke tijden hebben doorstaan die een startup uiteindelijk moet doorstaan). De verwachtingen voor senior engineers zijn natuurlijk erg hoog en het is moeilijk om hieraan te voldoen, ze te overtreffen en uiteindelijk te groeien in een kleine startup met tal van andere ervaren engineers aan boord. Als we iemand aannemen als senior engineer, verwachten we dat jij jouw manier vindt om een grote impact te hebben in het bedrijf. Motivatie en drive om impact te hebben, zijn misschien wel de belangrijkste eigenschappen die we zoeken bij het inhuren van senior engineers. Zoals ik het zie, is de rol van de bedrijfsleiding om het mogelijk te maken door obstakels weg te nemen en u te ondersteunen, maar u moet wel een drijfveer zijn. Dit is iets dat we waarschijnlijk niet duidelijk genoeg waren toen we je aannamen, en dat benadrukken we nu met al onze nieuwe medewerkers. Ongeacht de context, denk ik dat u geldige verbeterpunten naar voren heeft gebracht: * Het is waar dat ons bedrijf het moeilijk heeft om van onze geschiedenis van marketinggerichtheid naar een klantgericht productbedrijf te gaan. Het is geen gemakkelijke overgang en we proberen het juiste talent aan te nemen om dat proces te versnellen. Sterk zijn in online marketing is echter een absolute voorwaarde om een (winstgevende) wereldspeler te worden in de reisbranche. * Ook waar dat samenwerking tussen teams kan en moet worden verbeterd. Al toen u bij ons was, namen we maatregelen zoals een regelmatige architectuurbeoordelingssessie waarbij alle teams hun architectuur en toekomstplannen blootstellen aan de feedback / kritiek van andere teams. We promoten ook veel actiever de beweging van ingenieurs tussen teams, consolideren de technische stapel en vergroten daardoor de mogelijkheid voor alle teams om elkaars codebases aan te raken. * Dat een ervaren en bekwame ingenieur zoals u hier niet in slaagde, is ook onze mislukking. We hebben maatregelen genomen om de focus van ons rekruteringsproces op culturele fit te vergroten en om kandidaten een heel duidelijk beeld te geven van wat het betekent om met ons samen te werken. Nogmaals bedankt, niet alleen voor je review, maar ook voor het werk dat je hebt gedaan terwijl je bij ons was. Beste, Duitse CTO, FindHotel

Ontdek andere reviews over Vio.com

2,0
4 sep 2015

Pluspunten

Compensation and benefits were above average. Fellow co-workers were very helpful and customer oriented. The company would be successful if leadership would embrace change and input from employees.

Minpunten

Unless you are in sales, you are expected to assume the majority of the workload. The company is micromanaged and upper management treats staff in a condescending manner.

Reactie van Vio.com
3y
Apologies but we do not employ sales people nor have any Vice President employees in Las Vegas . I believe you have chosen the wrong company to review
24 jan 2022

Pluspunten

Vision, Management, Engagement, Flexibility, Technology, great live work balance

Minpunten

None come to mind. Benefits if in the USA. They haven't established a US office yet but I'm sure it won't be long