Reviews voor Software Developer bij AllPhi

Reviews per functie

6 reviews
1,0
6 sep 2024

Pluspunten

- Goed wagenpark - Er waren goede collega's - De MOL (ofja dat was een pluspunt)

Minpunten

Toen ik begon was stond je als dev centraal, er was goede begeleiding en kreeg je een project op maat. Echter ben ik vertrokken omdat bodyshopping de norm is geworden. Iets wat ze nooit gingen doen. Sinds vorig jaar de zomer zijn er vele veranderingen geweest, na de niet zo succesvolle start van het 3de kantoor veranderde de sfeer. Vele ontslagen, begeleiding ging veranderen, je eigen pad uitstippelen was moeilijker (op zich niet slecht) en spijtig genoeg is het luisterende oor verloren gegaan. AllPhi is een kleinere speler die neerkijkt op de grote spelers maar zelf nu gaat bodyshoppen met z'n consultants. Je kan ook nergens meer terecht met je verhaal. Veel heb ik kunnen leren door de jaren en tot vorig jaar had ik het gevoel dat buiten winst je als dev belangrijk was. Nu is winst het enige dat telt.. De veranderingen van het laatste jaar zijn niet in de goede richting, hopelijk zien jullie dit in..

1y
Beste, Bedankt voor de review. Laten we meteen naar de kern van de zaak gaan. Onze devs staan vandaag nog steeds centraal. Iedereen in onze overhead werkt in functie van het ‘enablen’ van onze consultants en dit zal nooit veranderen. Aan de begeleiding is het afgelopen jaar niets gewijzigd. Er is in elk kantoor een voltijdse coach (ex consultants met 10j ervaring) en een voltijdse coordinator (non-technical stuff). Zij zijn met niets anders bezig dan onze consultants. Het is quasi onmogelijk dat je bij hen geen luisterend oor vindt. Ze nemen elke maand contact met je op. Je bent altijd welkom op kantoor. Je hebt 3 one-on-two’s per jaar die enkel gaan over jouw welbevinden en jouw toekomst. En zelfs al zou je zowel bij je coach én je coordinator niet terecht kunnen, dan kan je nog steeds terecht bij anderen. Het maakt voor ons namelijk niet uit bij wie je jouw issues gaat bespreken. Zo lang je het maar ergens kwijt kan. Betreffende bodyshopping: Bodyshoppen = We zoeken (freelance) consultants voor projecten Onze werking = We zoeken projecten voor onze payroll consultants Wat de ‘kleine speler’ betreft wil ik ook wel kort reageren. Ik daag je uit om een aantal organisaties op te sommen die meer van 80 consultants op payroll heeft die vertrekken vanuit .NET. Het simpele antwoord is dat er binnen onze niche niet 1 andere speler is die het beter doet dan ons. Dus we doen toch ergens iets goed, denk ik dan. :) Tot slot, vanzelfsprekend zijn financiële resultaten belangrijk. Het zijn deze resultaten die maken dat we ‘meer’ kunnen doen voor onze werknemers. Attenties, events, opslag voor de mensen die het verdienen,.. Iedereen zal wel begrijpen dat gezonde resultaten belangrijke zijn als zuurstof voor de organisatie. Het is namelijk nooit leuk in een organisatie waar de budgetten afnemen.. Nogmaals bedankt voor jouw review! Mvg, Dorus
1,0
29 feb 2024

Numbers are the game

Pluspunten

Er zijn sterke developers aanwezig waar je veel van kan leren. Autopark Indien je de kans krijgt om te starten en ze kunnen een opdracht voor je vinden is het een goeie plek voor je eerste ervaringen

Minpunten

Hier wil ik even ingaan op mijn ervaringen maar ook de reactie van de CFO die graag met cijfers komt. De lonen liggen lager dan meeste bedrijven, dus hou hier zeker rekening mee, het praatje van de consultant op de eerste plaats is een praatje. Qua mentaliteit is AllPhi zoals een grote speler. Je volgt of je moet vertrekken, er is ook geen ruimte voor freelance. In reacties spreekt men van de groei maar men laat enkele details wel weg. Vanwaar de verlenging van het boekjaar? Want er is inderdaad groei met het kantoor van Brussel, maar... En ik wil eens weten of hier het antwoord op zal volgen, hoeveel samenwerkingen zijn er stopgezet? IBO, Consultants, Overhead, Management. Iedereen die niet in de maat stapte van een wispelturig management kon vertrekken. Als jullie zo sterk in de schoenen staan kan je dit wel delen. Het stond niet in de Syntax dus ik ben wel nieuwsgierig

2y
Beste, Ik wil de lezer van deze reactie erop wijzen dat we al een tijdje reacties krijgen die door glassdoor zelf verwijderd worden. De reden is dat deze reviews niet stroken met de voorgeschreven regels (o.a. verschillende reviews die door dezelfde persoon worden geplaatst) . Mijn vermoeden is dat deze review ook verwijderd zal worden. Je kan verder ook perfect terugvinden dat we op andere reviews wel overal uitgebreid reageren. De kritiek is namelijk steeds een handig bron van informatie waar we iets mee kunnen. Ofwel leren we eruit ofwel is het een kans om wat zaken te verduidelijken. In verband met de pluspunten: Aan de pluspunten die je aanhaalt wil ik toevoegen dat er al verschillende consultants meer dan 6 jaar in dienst zijn. Terwijl AllPhi nog maar goed en wel 10 jaar bestaat. Dus ons presenteren als een ‘goeie plek voor je eerste ervaringen’ is feitelijk fout. Getuige het vertrouwen dat deze consultants al zoveel jaren in ons stellen. Meer nog, je spreekt jezelf tegen. Want in jouw eerste pluspunt haal je zelf aan dat bij AllPhi sterke developers zitten. De minpunten: Dat ik in mijn reacties vaak met cijfers kom lijkt me logisch. Dat zijn feitelijke zaken en die vertellen altijd iets over de onderliggende waarheid. Wel, op basis van jouw profiel zie ik dat je al meer dan 5 jaar in dienst bent. Dat maakt het heel handig want dat wil zeggen dat ik jou de komende weken op 1 van onze personeelsvergaderingen zie. Daar mag je al deze vragen stellen, zelfs anoniem via chat. En ik zal ze met plezier beantwoorden. Je hebt geen enkele reden om je in te houden :-) En als je niet op de personeelsvergaderingen kan zijn dan mag je me steeds aanspreken via mail, teams,.. Of stap gerust eens binnen, dat is nog het fijnste. Tot slot in verband met jouw advies aan het management: Hoe dan ook, de huidige tour d’AllPhi heeft ons effectief heel veel informatie gegeven waar we actie mee hebben genomen. Bij deze een korte dankjewel aan alle consultants die open en vrij hun ervaringen met ons hebben gedeeld!
19 dec 2023

Pluspunten

Alles is bespreekbaar, goede begeleiding

Minpunten

Weinig laadpalen op de parking

2y
Bedankt voor het vertrouwen en voor de review. We doen alleszins ons best. Het klopt dat we in kantoor Westerlo vragende partij zijn voor extra laadpalen. We voorzien voor alle collega’s ook wel de mogelijkheid om thuis op te laden, tenzij dat echt onmogelijk is. Hopelijk heeft het nog niet voor te veel praktische problemen gezorgd. Wij blijven intussen in gesprek gaan met de eigenaar en hopelijk wordt er snel extra capaciteit voorzien. Mvg, Dorus
Weergave: 1 - 3 van 6 reviews

Glassdoor heeft 53 reviews over AllPhi die anoniem zijn geplaatst door werknemers van AllPhi. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of AllPhi bij je past.