Reviews voor VDAB | Glassdoor.be

Reviews van VDAB

Bijgewerkt op 3 dec 2018

Als u wilt filteren op reviews, moet u zich of .

Er zijn 28 reviews gevonden

3.8
SterSterSterSterSter
BeoordelingstrendsBeoordelingstrends
91%
Aanbevelen bij een kennis
99%
Waardeert directeur
VDAB CEO Jef Roos
Jef Roos
9 Beoordelingen
  1. Nuttig (1)

    "vooruitstrevend"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - bemiddelaar in Kortrijk
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij VDAB voor 10 jaar

    Pluspunten

    - helemaal mee met de nieuwste trends rond solliciteren, digitale media enz. - de VUCA wereld is ook al onder de loep genomen (zie boek Fons Leroy) - het 'nieuwe werken' is voor VDAB geen nieuwtje meer - veel mogelijkheden om balans werk/gezin in evenwicht te houden - ook interne verschuivingen zijn enigszins mogelijk

    Minpunten

    - loon is onvoldoende afgestemd op inhoud vd job - duidelijke, concrete communicatie kan beter

    Advies aan management

    'bezint eer ge begint' zodat medewerkers voldoende kunnen geïnformeerd worden wat er van hen verwacht wordt bij de opstart van iets nieuws

    VDAB2018-03-27
  2. "Mijn mening"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Administratief Medewerker in Antwerpen
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk bij VDAB voor minder dan een jaar

    Pluspunten

    het werk bij Vlaamse overheid

    Minpunten

    Geen mogelijkheid voor mij een vastcontract te krijgen

    Advies aan management

    Meer aandacht voor tijdelijke werknemers geven (niet alleen vaste)

    VDAB2018-12-03
  3. Nuttig (1)

    "Jobcoach"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Jobcoach in Gent
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij VDAB voor 10 jaar

    Pluspunten

    - Veel mogelijkheden om balans werk-privé te optimaliseren - Grote interne jobmarkt - Organisatie met een maatschappelijk doel - Heel flexibel overheidsbedrijf - Veel mogelijkheden tot opleiding en bijscholing

    Minpunten

    - Communicatie top down kan beter - Functies nog altijd afhankelijk van diploma ipv competenties en ervaring - Blijft continue veranderen, met weinig ruimte om te 'landen'

    Advies aan management

    Heldere communicatie in alle richtingen

    VDAB2018-08-15
  4. "Goede werkgever"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - HR- Consultant in Lokeren, Oost-Vlaanderen
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij VDAB voor 10 jaar

    Pluspunten

    waardegedreven, veel partnerships, goed HR beleid, flexibele werkuren, goede verlofregeling, meer en meer een no nonsense cultuur, veel interne jobmogelijkheden (horizontaal)

    Minpunten

    Loon volgens diplomaniveau, verschil statutair-contractueel, geen incentives voor goede prestaties

    VDAB2018-08-15
  5. "veel verandering"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Consultant in Leuven
    Aanbevolen
    Geen mening over directeur

    Ik heb deeltijdgewerkt bij VDAB voor meer dan 3 jaar

    Pluspunten

    opleiding en vakantie en vervoer

    Minpunten

    hiërarchie administratie traag weinig transparant

    VDAB2018-08-15
  6. "Organisatie die haar voorbeeldfunctie serieus neemt"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - deskundige in Mechelen
    Aanbevolen
    Positief vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik werk voltijd bij VDAB voor minder dan een jaar

    Pluspunten

    Flexibiliteit van het bedrijf uit Goede extralegale voordelen Glijdende werktijden 35 verlofdagen + bijkomende feestdagen Vlaamse overheid Wendbaarheid in de carrière

    Minpunten

    Loon is iets lager dan gelijkaardige verantwoordelijkheid in de privésector.

    VDAB2018-03-09
  7. "Volop kansen"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Positief vooruitzicht

    Ik werk voltijd bij VDAB voor 10 jaar

    Pluspunten

    Volop kansen om zowel horizontaal als verticaal in de organisatie te groeien.

    Minpunten

    Overheidsorganisaties, dus ook VDAB, moeten steeds rekening houden met politieke en wettelijke (bvb. wet op overheidsopdrachten) constraints waardoor gezond verstand en efficiëntie soms het onderspit moeten delven. Gelukkig lopen er ontzettend veel competente mensen rond die via een workaround wel een oplossing kunnen bieden. Alleen is het soms zonde van alle energie die erin moet gestoken worden voor iets wat in de...

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Geef mensen op de 'vloer' nog iets meer ruimte en zelfstandigheid.

    VDAB2018-03-02
  8. Nuttig (1)

    "Leuke collega's maar top-down centraal bestuur."

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer in Leuven
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij VDAB voor 5 jaar

    Pluspunten

    Afhankelijk van je standplaats zijn er veel leuke, lokale initiatieven en met wat geluk kan je inbreng aan de tafel brengen. Als je zelf initiatief aan de dag brengt, kan je wel voor afwisseling in je eigen job zorgen. Er zijn ook geen verwachtingen van het checken van de mail na werkuren dus er is wel respect voor de privé.

    Minpunten

    Er wordt vaak smalend naar "Brussel" verwezen en het duurt enkele jaren eer je doorhebt wat er eigenlijk mis is met "Brussel" (hoofdkantoor waar veel van het beleid zit). Er heerst een echte top-down cultuur waardoor veel van de beslissingen vanuit een ivoren toren komen. Er heerst ook een cultuur van niet durven spreken of kritisch zijn. Er hangen geen "straffen" aan vast en er is zeker geen NMBS-cultuur. Mensen durven...

    Meer weergeven

    Advies aan management

    Er is contact nodig met jullie mensen op de werkvloer. Niet wat er ergens halverwege door middle management lijkt gefilterd te worden. Ik zie mensen rondom me opbranden omdat er een "ideëen cultuur" heerst waar het opstarten van projecten een belangrijkere maatstaf lijkt te zijn dan ze tot een goed einde brengen.

    VDAB2018-03-11
  9. "VDAB"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Voormalige werknemer - Teamleider in Hasselt, Limburg
    Aanbevolen
    Neutraal vooruitzicht
    Goedkeurende mening over directeur

    Ik heb voltijd gewerkt bij VDAB voor minder dan een jaar

    Pluspunten

    Veel doorgroeimogelijkheden zowel horizontaal als verticaal.

    Minpunten

    Groot bedrijf waar de sterkste wint op de eerlijke werknemer

    Advies aan management

    Er wordt veel over het menselijk aspect gesproken maar of er echt naar de mens geluisterd wordt heb ik niet ervaren.

    VDAB2018-02-01
  10. "Storm op komst?"

    SterSterSterSterSter
    • Werk/privé-balans
    • Cultuur en waarden
    • Carrièremogelijkheden
    • Vergoeding en arbeidsvoorwaarden
    • Senior management
    Huidige werknemer - Anonieme werknemer 
    Niet aanbevolen
    Negatief vooruitzicht
    Geen mening over directeur

    Ik werk voltijd bij VDAB

    Pluspunten

    Met 4700 werknemers is dit een grote organisatie Strategische positionering Bemiddeling en begeleiding geeft mogelijkheden

    Minpunten

    Logge organisatie Niet aangename werksfeer Druk van de overheid om controle meer in te bouwen te koste van begeleiding

    Advies aan management

    Breng terug zuurstof en energie in onze organisatie.

    VDAB2017-11-20
Er zijn 28 reviews gevonden