Cover image for IBM

3 Sterren

18%

2 Sterren

1 Ster

Verifieer uw e-mailadres om filters te gebruiken. Hebt u problemen? E-mail opnieuw verzenden

162 van meer dan 110K reviews gevonden

Bijgewerkt op 28 nov. 2023

28 aug. 2023
      Administrative Assistant
      Voormalige werknemer
      Directeur-goedkeuring

Pluspunten

Collega's en management, algemene sfeer

Minpunten

Salaris, locatie ver van het centrum en andere bedrijfsparken

13 feb. 2023
        Bid Coordinator
        Voormalige werknemer, meer dan 10 jaar
        Evere
        Directeur-goedkeuring

Pluspunten

Veel opleiding, overuren worden betaald, tankkaart, firmawagen, een zeer goed pensioenplan, een eigen bedrijfsarts die men kan raadplegen, bedrijfsrestaurant, broodjesbar, gratis parkeerplaats, thuiswerken Rr is sinds kort meer aanbod van openbaar vervoer : MIVB tram, MIVB Bus en Lijn Bus die stopt aan de ingang, NMBS Station te Diegem, er werd een fietspad aangelegd

Minpunten

zeer moeilijk bereikbaar met de wagen wegens ellenlange files met als gevolg zeer lange reistijden ook voor kortere afstanden de glorietijden bij IBM BeNeLux zijn voorbij omdat heel veel jobs verdwijnen door reorganisaties, offshoring, afstoten van entiteiten

2. Kom bij IBM werken
        Meest recente vacatures
          11 apr. 2023
          Sales Associate
          Voormalige werknemer, meer dan 1 jaar
          Directeur-goedkeuring

Pluspunten

goede werkplek, moderne bureau's, veel parking

Minpunten

druk, files, veel onnodige meetings

27 mei 2022
            Sales
            Voormalige werknemer, meer dan 8 jaar
            Directeur-goedkeuring

Pluspunten

Bedrijfsimago Voordelen alle aard - wagen Interne doorschuifmogelijkheden

Minpunten

Sfeer laatste jaren verpest Portfolio valt minder in de smaak

2 jun. 2022
              Devops Engineer
              Huidige werknemer
              Directeur-goedkeuring

Pluspunten

+ Lots of opportunities + Nice salary + Fine people

Minpunten

- Individualistic - US company culture

11 mrt. 2022
                Project Manager
                Huidige werknemer, meer dan 1 jaar
                Directeur-goedkeuring

Pluspunten

Competitive pay, nice bonuses, very fun and smart people to work with, big network

Minpunten

Hard to make something happen for your career, you really need patience and build a networks

1. 2,0
                  20 apr. 2021
                  Application Architect
                  Huidige werknemer, meer dan 5 jaar
                  Directeur-goedkeuring

Pluspunten

- Goede verloning - Vele voordelen - Opleidingen

Minpunten

- Oudbollig - Continue herstructureringen - Te veel management functies

1. 4,0
                    4 sep. 2020
                    Enterprise Architect
                    Huidige werknemer
                    Directeur-goedkeuring

Pluspunten

bij IBM bestaan nagenoeg alle jobs, je kan gedurende je carrière heel veel paden betreden. Je moet alleen er zelf voor gaan en je moet van verandering houden. Voor mij is dit altijd heel interessant geweest en ik werk er nog altijd graag omdat ik grotendeels zelf kan bepalen waarop ik werk, waar en wanneer. Een global player met veel slagkracht, veel innovaties waarop ik fier mag zijn. Wist je dat IBM 5 nobelprijswinnaars voortbracht? Wist je bv dat de barcode, relationele databases en SQL uitvindingen zijn van IBM?

Minpunten

Zoals elk beursgenoteerd bedrijf is the kwartaaldruk heel hoog, heel moeilijk om op langere termijn te werken. Ik werk bovendien voor overheidsklanten die helemaal niet volgens kwartalen werken maar eerder per politieke ambtstermijnen. Soms zijn er beslissingen ver boven je hoofd die op lokaal vlak nefast zijn.

1. 4,0
                      2 nov. 2018
                      Solution Sales Professional
                      Huidige werknemer, minder dan 1 jaar
                      Directeur-goedkeuring

Pluspunten

Strong strategy: IBM is leading in AI for the last decade and has busy to transform its software business from on prem to Cloud services and industry focused SaaS solutions. Team Collaboration with local and international expert is bringing unique value to our customer and is making the difference , Ability to execute: a strong echo-system of partners and IBM Global Services are instrumental and key to the success of this strategy.

Minpunten

Simplification of administrative process is on going but their is still lot of room to improve, Awarness : some new key solutions are not so well know at our customers because IBM portfolio of solutions very big and some customer still associate IBM as the old Big Blue legacy HW and SW company

1. 1,0
                        28 mrt. 2016
                        Consultant
                        Huidige werknemer, meer dan 8 jaar
                        Directeur-goedkeuring

Pluspunten

Veel postjes voor beginnende people managers. Als je wil uitstappen uit de tech ratr ace, misschien een optie als eerste people manager.

Minpunten

Je tech skillset gaat achteruit wegens totaal gebrek aan training budget. Op 8 januari doodleuk aankondigen deen at het training budget voor het jaar opgebruikt is, ongetrained naar de klant gestuurd worden en daar als compleet team moeten afgaan als een gieter... Alle IBM klanten hebben het ondertussen meegemaakt en gaan elders resource oppikken. Sfeer beneden alles. No future. Margaret Thatcher kon nog mensen tot riots drijven, maar @IBM is iedereen murm geslagen.

Weergave: 1 - 10 van 162 reviews
                      </>Embed

Veelgestelde vragen over IBM-reviews

IBM heeft een algemene beoordeling van 4,1 uit een maximaal mogelijke score van 5, gebaseerd op meer dan 109.936 reviews die anoniem zijn achtergelaten door werknemers. 84% van de werknemers zou werken bij IBM aanraden aan vrienden en 75% heeft positieve vooruitzichten voor het bedrijf. Deze beoordeling is de afgelopen 12 maanden stabiel gebleven.

Op basis van anoniem ingediende Glassdoor-reviews beoordelen werknemers van IBM hun vergoeding en arbeidsvoorwaarden met 3,6 uit een maximaal mogelijke score van 5. Lees meer over salarissen en arbeidsvoorwaarden bij IBM. Deze beoordeling is in de afgelopen 12 maanden met 1% verbeterd.

Op basis van Glassdoor-reviews zou 84% van de werknemers van IBM vrienden aanraden om daar te werken. Werknemers beoordeelden IBM met een waarde van 4,1 uit een maximaal mogelijke score van 5 voor de balans tussen het werk- en privéleven, 4,2 voor cultuur en waarden en 4,0 voor loopbaanmogelijkheden.

Loopbanen die populair zijn bij IBM-werkzoekenden

VacaturesSalarissenSollicitatiegesprekken

Glassdoor heeft 109.936 reviews over IBM die anoniem zijn geplaatst door werknemers van IBM. Lees reviews en beoordelingen van werknemers op Glassdoor om te beslissen of IBM bij u past.